RIXENSART
Naar provincie Waals-Brabant, naar stedenlijst België / Luxemburg, naar provincie kaart Belg./Lux. ** Uw accommodatie

Cháteau de Rixensart
Na hun huwelijk in 1646 besloten François de Croy en Jean-Charles de Grave de reeds aanwezige aanzet van het grote renaissancekasteel te Rixensart voort te zetten. De bouwfasen zijn door ankers bevestigd: 1631, 1648, 1660, 1662.
In 1778 verwierf Charles-Guillaume de Mérode-de Westerloo het goed en zijn familie woont er thans nog.
Het huidige kasteel straalt een grote rust en ingetogenheid uit: Vlaamse, bijna burgerlijke, renaissancestijl op zijn best. Er zijn vier gebouwen opgetrokken rond een binnenplaats. Ze hebben slechts twee verdiepingen, behalve het gebouw met de kapel. De afwisseling van rode baksteen en witte zandsteen is zeer geslaagd. Het kasteel stond in het middelpunt van de politieke belangstelling tijdens de Belgische Revolutie in 1830. Toen verbleef hier Félix de Mérode, 1791-1857, conservatief katholiek staatsman en later voorzitter van de Senaat. Vaak vertoefde zijn schoonzoon, de Franse schrijver, graaf de Montalembert, op het kasteel. De decoratie van de vertrekken is smaakvol en eenvoudig.
Internet
: http://www.rixensart.be/

** Uw accommodatie  in België
   kunt U goed boeken via Hotels/Booking/België. Er zijn 5877 accommodaties online boekbaar.
** Uw accommodatie in Luxemburg
    kunt U goed boeken via Hotels/Booking/Luxemburg. Er zijn 300 accommodaties online boekbaar.
   
** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes” óf kies direct:
    Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets.  

Algemene informatie over België
Algemene informatie over Luxemburg