SPONTIN, provincie Namen. Spontin is een deelgemeente van Yvoir en ligt aan de Bocq, de rivier die Brussel van drinkwater voorziet. De plaats ligt midden in de Condroz, en bezit mineraalbronnen en steengroeven.
Naar stedenlijst BelgiŽ / Luxemburg, naar provincie kaart Belg./Lux.
 Naar uw accommodatie.

Het kasteel
Is gebouwd op een eiland in de Bocq. De eerste burcht was er reeds in de 13de eeuw, een Naamse vesting die door de Dinantezen werd belegerd, 1313. De kasteeltoren heeft zijn aanzicht uit de 13de eeuw bewaard. Het burchthuis is eind 14de eeuw opgetrokken. In de 16de eeuw werd van deze middeleeuwse burcht een residentie in renaissancestijl gemaakt. In 1850 werd het complex gerestaureerd door architect Auguste van Assche. In de zuidvleugel staat een prachtige barokschouw. De bronput is een fraai stukje smeedwerk met 15de-eeuwse duiveltjes. De rest is echter uit latere tijden. Het geheel doet wat denken aan Li Bassinia te Hoei.
Het dorp Spontin heeft een gotische parochiekerk uit 1450.

** Uw accommodatie  in BelgiŽ
   kunt U goed boeken via Hotels/Booking/BelgiŽ. Er zijn 5877 accommodaties online boekbaar.
** Uw accommodatie in Luxemburg
    kunt U goed boeken via Hotels/Booking/Luxemburg. Er zijn 300 accommodaties online boekbaar.
   
** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ĒAlle accommodatietypesĒ ůf kies direct:
    Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets.  

Algemene informatie over BelgiŽ
Algemene informatie over Luxemburg