WALCOURT
Naar provincie Namen, naar stedenlijst BelgiŽ / Luxemburg, naar provincie kaart Belg./Lux.
 Naar uw accommodatie.

Basiliek  St-Materne
Van de Romaanse versie van de kerk bestaan nog de narthex en de onderbouw van de toren. Het vijfbeukige schip, het koor en de eerste twee traveeŽn zijn in de 13de-eeuwse Maasgotiek gebouwd. De rest van de kerk dateert uit de 14de en 15de eeuw.
Opvallend is het laatgotische doksaal met gepolychromeerde beelden.  
Er is een tribune boven het doksaal. Het koorgestoelte heeft de traditionele 'zitterkens'. Het kostbaarste bezit van de kerk is de Madame du pťlerinage, een zittende Madonna met Kind, Sedes Sapientiae, uit hout met zilver belegd. De kerkschat is zeer rijk en slechts op afspraak met de deken te bezichtigen. Hij bevat Romaanse reliekhouders, een relikwiekruis en een torenvormige monstrans, toegeschreven aan Hugo d'Oignies.

Evenementen
 
Elk jaar op Drievuldigheidszondag heeft de Marche de Notre-Dame plaats. Zoals zo vaak in WalloniŽ wordt deze processie, lengte 12 km, door militaire muziekkapellen begeleid; zij zijn gekleed in uniformen uit de tijd van Napoleon en van de zoeaven.
Internet
: http://www.walcourt.be/
** Zie hier voor: "Hoe maak ik een printversie van de pagina"?

** Uw accommodatie  in BelgiŽ
    kunt U goed boeken via Hotels/Booking/BelgiŽ. Er zijn 5877 accommodaties online boekbaar.
** Uw accommodatie in Luxemburg
     kunt U goed boeken via Hotels/Booking/Luxemburg. Er zijn 300 accommodaties online boekbaar.
    
** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ĒAlle accommodatietypesĒ ůf kies direct:
     Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets.  

Algemene informatie over BelgiŽ
Algemene informatie over Luxemburg