BADEN-BADEN, met kloosterkerk Unserer Lieben Frau/St. Peter und Paul, levenslustige stad in het Zwarte Woud.
Naar deelstaat
Baden-Württemberg.
Naar kaart met de deelstaten. Naar stedenlijst Duitsland. Naar uw accommodatie.

    

Baden-Baden is wereldberoemd als kuurplaats, vakantiestad en internationale festivalstad - een stad met flair en exclusieve leefwijze, omgeven door een bijzonder mooi landschap. Sport, cultuur, recreatie, shopping, top-gastronomie, wellnes en schoonheidsverzorging - het aanbod is niet alleen zeer uitgebreid, maar ook van een hoog niveau.

Ligging en bereikbaarheid 

Gelegen aan de rand van het Zwarte Woud in de Rijnvlakte met een mild klimaat
Per auto: A5 Frankfurt-Bazel
Per trein: ICE-/IC- en EC Station
Luchthavens : Flughafen Baden-Airport, Stuttgart (120 km), Frankfurt (180 km), Straatsburg (80 km)

Het Kurhaus, middelpunt van de stadBezienswaardigheden  
* Voormalige kloosterkerk Unserer Lieben Frau/St. Peter und Paul, Marktplatz. Gebouwd boven op vervallen Romeinse thermen. Interieur wordt overheerst door 6m hoog zandstenen kruis. Er zijn vele grafmonumenten.
* Iets buiten de stad: Cisterciënzerinnenabdij Lichtental, In de Fürstenkapelle zijn de vleugels van een uit 1496 daterend retabel tentoongesteld..
* Kurhaus met de beroemde Speelbank Baden-Baden - architectonisch en maatschappelijk centrum van de stad
* Drinkhal, theater, Lichtentaler Allee met rozentuin
* Oude binnenstad met talrijke winkels en cafés

Caracalla-Therme in Baden-Baden* Kuurwijk met de moderne Caracalla-Therme  
en het historische Friedrichsbad * Romeinse badruïnes
* Oude en Nieuwe Slot
* Stedelijk Museum in Baldreit
* Staatlicht Kunsthalle en Brahmshaus

Parken en tuinen van de "Lichtentaler Allee" 

A
I meer dan 350 jaar is de "Lichtentaler Allee" het groene, bloeiende visitekaartje van Baden-Baden. Wereldberoemd, bezongen, beschreven en overweldigend met al haar bloemen en bomen. Nu eens landelijke idylle, dan weer elegant corso, maar altijd een voortdurend veranderend monument van hovenierskunst.

Lichtentaler Allee in Baden-BadenDe "Lichtentaler Allee"   
 een kunstwerk van bomen, bronnen en bloemen, omringd en omzoomd door de mooiste monumenten van de belle epoque en tevens een stijlvol kunst- en cultuurcomplex: de Historische Drinkhal, het wereldberoemde Kurhaus/Casino, het in de stijl van de Parijse Opera gebouwde, neobarokke Theater, het Festspielhaus, Europa's op één na grootste concert- en operagebouw, evenals de meer dan 760 jaar oude cisterciënzerabdij, Klooster LichtenthaI.

Het absolute juweel van het kunst- en cultuurcomplex is het door de New Yorkse sterarchitect Richard Meier gebouwde Museum Frieder Burda.
 

Het unieke schuilt niet alleen in de architectuur - ook de particuliere collectie omvat unieke hoogtepunten met uitgelezen werken van de klassieke moderne kunst. Door middel van een glazen brug wordt een verbinding gemaakt met de "Staatliche Kunsthalle" met zijn moderne, hedendaagse internationale kunstcollectie. Slechts een paar honderd meter verderop staat het imposante, glazen paviljoen van het stadsmuseum - een uitnodiging tot een ontdekkingsreis vanaf het begin van de Romeinse tijd via de mondaine dagen van een wereld badplaats tot aan de huidige spa-, beauty- & wellnessoase Baden-Baden.Op elke dag van het jaar is een wandeling door de "Lichtentaler Allee" een heel bijzonder natuurschouwspel. De thermaalbaden met de moderne Carcalla-therme en het antieke Friedrichsbad met hun verwen programma's zorgen na een lange wandeling in de kristalheldere lucht van het Zwarte Woud voor ontspanning in een stijlvolle ambiance.

Culturele tips 

* Festivalgebouw - het op een na grootste opera- en concertgebouw, theater en Filharmonie Bäden-Baden. Feestelijke bals, gala's en shows in het Kurhaus
* Internationaal paardenconcours Iffezheim

Voor actieve gasten 

Golfen op acht banen in de golf-regio Baden-Elzas, tennis, paardrijden, mountainbiken, fietsen, wandelen, klimmen, ballonvaren, Merkur- en Standkabelbaan

Evenementen  

* Internationaal paardenconcours Iffezheim
* Karajan-Pinksterfestival

Service voor de gasten 

Elke zondag stadsrondleiding, 14.00, souvenirs, brochures, plattegronden, ticket-service: Tourist-Informationen bij entree van de stad en bij de drinkhal, tel.:+49 (0)72211275200, fox 275202,
info@baden-baden.com  

Shopping 

In de straten en steegjes in de autovrije binnenstad liggen talrijke boetieks met elegante producten:,internationale mode, juwelen, antiek en mooie cadeaus.

Excursiemogelijkheden 

Wijngebied rond Baden-Baden; Schwarzwald-hochstrasse; de Elzas met Straatsburg; Badische Wijnroute-, Europapark Rust, Struisvogelfarm Achern, Karlsruhe; Slot Favorite; Heidelberg.

Kur & Tourismus
GmbH, Schloss Solms 

Solmsstrasse 1, 76530 Baden-Baden  - Tel.. +49(0)72211275200, Fax: +49(0)72211275202 - E-mail:
info@baden-baden.com , - Internet : www.baden-baden.com

** Uw accommodatie in geheel Duitsland kunt U goed boeken via Hotels/Booking/Duitsland.
** Voor Baden-Baden kan dat heelgoed via
Hotels/Baden-Baden

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes” bijv.:
 
Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets