BAD HERSFELD, kuur- en festivalstad, met Gotische stadskerk St. Vitus.
Naar deelstaat
Hessen. Naar kaart met de deelstaten. Naar stedenlijst Duitsland Naar uw accommodatie.

    

Bad Hersfeld is niet alleen ver over de grenzen bekend als festivalstad, maar ook als kuurstad met wellness mogelijkheden en diverse klinieken staat de stad garant voor optimale ontspanning. De vele evenementen in de historische binnenstad lokken elk jaar weer honderdduizenden bezoekers, die in Bad Hersfeld volop genieten.

Ligging en bereikbaarheid
Per auto: Bad Hersfeld ligt op het knooppunt van de A4 Dresden-Bad-Hersfeld en de A7 Hamburg-München en aan het begin van de A5 Bad-Hersfeld-Frankfurt.
Bad Hersfeld heeft een Interregio station, de dichtstbijzijnde ICE stations zijn Fulda (40 km) en Kassel (60 km).
Dichtstbijzijnde luchthaven is Frankfurt/Main (120 km).

Bijzondere tip 

Vraag bij VVV om Hersfeld-Card, geeft diverse kortingen en sommige gratis entrees.


Badhersfeld, kloosterruïneBezienswaardigheden
 
* Kloosterruïne,
Het was een goed idee ieder jaar tijdens de zomer de Hersfelder Festspiele in de 1000-jarige kloosterruïne te laten plaatsvinden. Bestond de kerk nog, dan zou zij de grootste romaanse kerk van Duitsland zijn. Nadat de diverse keren vergrote vroegere kerk door brand verwoest was, begon men omstreeks 1040 met de bouw van de enorme zuilenbasilica met ver uitstekend dwarsschip. In 1761 werd de kerk tijdens de Zevenjarige Oorlog door de Fransen in brand gestoken en sindsdien is zij een ruïne. In een van de kloostergebouwen uit de 16de eeuw is het Städtisches Museum ondergebracht. In de kapittelzaal worden steeds wisselende tentoonstellingen gehouden. In de 12de-eeuwse Katharinenturm (in de 19de eeuw gerestaureerd) hangt Duitslands oudste klok, de 900 jaar oude Lullusklok.

* Raadhuis.  

Het oorspronkelijk gotische bouwwerk werd in 1597 verbouwd tot een representatief, drie verdiepingen hoog gebouw met twee vleugels. Grote stenen gevels in de stijl van de Weserrenaissance verbergen het hoge dak. De raadzaal heeft een fraai stucplafond en een rijk met intarsia - inlegwerk van verschillend gekleurde houtsoorten, m.n. met ornamentele figuren -  versierde deur.

* Oude stad.  

Van de oude stadskern zijn nog enige stenen bouwwerken uit de gotiek en renaissance en verder veel vakwerkhuizen (15de-19de eeuw) behouden.
* De Gotische stadskerk St. Vitus
* Het Küsterhaus uit 1452

Culturele tips  

* In de voormalige kapittelzaal en het Dormitorium van het klooster bevindt zich een zeer informatief museum over de stadshistorie. De geschiedenis van het klooster,en wissellende exposities van diverse kunstenaars.
* Het Dudenmuseum biedt onderdak aan werken van Konrad Duden, de grond legger van de Duitse schrijftaal. Konrad Duden was directeur van de kloosterschool in Bad Hersfeld.

Evenementen
 

* Festival in de kloosterruïne in juni, juli en augustus
* Elke eerste zaterdag van de maand speciale activiteiten in de historische binnenstad, bv. Jazzfestival in juni
* Lullusfeest - het oudste streekfeest van Duitsland
* Kerstmarkt  in december

Shopping 

Elke eerste zaterdag van de maand wordt op het Linggplatz een rommelmarkt gehouden. De binnenstad heeft veel kleine, aantrekkelijke winkeltjes.

Hoogtepunten in de omgeving  

* De Wartburg in Eisenach (60 km)
* Diverse (boeren-)barokkerken in een straal van 20 km
* Kassel, stad van de documenta (60 km)
* De Barokstad fulda (40 km)Excursiemogelijkheden
 

* Bad Hersfeld wordt omgeven door zeven bosrijke bergen, waar men heerlijk kan wandelen; meer dan 200 km gemarkeerde wandelroutes lopen rondom de festivalstad.
* Interessante excursies langs de rivier de Fulda naar Eichhof of naar Rotenburg an der Fulda.
* De prachtig aangelegde fietsroutes, de R1, R12 en R7, kan men in etappes afleggen. De R1 loopt vanaf de bron van de Fulda aan de Wasserkuppe op ca. 900 meter hoogte tot aan de monding bij Hannoversch Münden.

Service voor de gasten 

 De Bad Hersfelder tourist-information biedt regelmatig gratis rondleidingen, beklimming van de kerktoren en bezichtiging van de oudste kerkklok van Duitsland, de Lullusklok, aan.

Tourist-information
,  
Am Markt 1, 36251 Bad Hersfeld  - Tel.: +49(0)66211201274, Fax: +49(0)66211201244 -  
touristikinfo@bad-hersfeld.de

** Uw accommodatie in geheel Duitsland kunt U goed boeken via Hotels/Booking/Duitsland.
** Voor Bad Hersfeld kan dat goed via
Hotels/Bad-Hersfeld. Aanbevolen worden o.a.:
Haus am Park: is gelegen naast de spa van Bad Hersfeld en biedt een grote tuin en een dagelijks ontbijtbuffet. De ziekenhuizen Vitalisklinik en Hainbergklinik bevinden zich op 10 minuten lopen.
Hotelpension Vitalis: enjoys a peaceful location on the edge of a forest and offers a view of the spa and festival town of Bad Hersfeld.
Stadt-Hotel Bad Hersfeld: ligt in het centrum van Bad Hersfeld, op slechts 2 minuten lopen van de ruïnes van het klooster van Hersfeld.
Romantik Hotel zum Stern: offers gourmet food, modern wellness facilities, and a central location. The Kurpark spa gardens and Stiftskirche ruins are a 10-minute walk away.  

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes” bijv.:
 
Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets