BAD REICHENHALL, met Oude Zoutmijn, Glasblazerij in de Oude Zoutmijn, Streekmuseum , Predigtstuhlbahn of gondelbaan en Munsterkerk St. Zeno.
Naar deelstaat Beieren. Naar kaart met de deelstaten. Naar stedenlijst Duitsland. Naar uw accommodatie.

    

Bad Reichenhall - gelegen in het hart van het Berchtesgadener land - is onverbrekelijk verbonden met de winning en verwerking van zout. De charme van Bad Reichenhall, met z'n 17.000 inwoners, wordt bepaald door stijlvolle villa's, historische gebouwen, een royale voetgangerspassage en een uitstekende combinatie van natuur, cultuur en stedelijke flair.

Ligging en bereikbaarheid  
Bad Reichenhall ligt in het Berchtesgadener Land, ca. 130 km ten zuidoosten van München, en is via de A8 München-Salzburg of met de Intercity van de Deutsche Bahn gemakkelijk te bereiken.
De dichtstbijzijnde internationale luchthaven is Salzburg, slechts 15 min. per auto van Bad Reichenhall.
Bijzondere tip
Kuurtuin met inheemse en exotische planten.

Bezienswaardigheden  
* Oude Zoutmijn met historische bronnen
* Bad Reichenhaller, Glasblazerij in de Oude Zoutmijn met tribune voor toeschouwers
* Streekmuseum met o.a. expositie van de historie van Bad Reichenhall als zoutstad
* Predigtstuhlbahn, de oudste, origineel behouden gebleven gondelbaan
* Munsterkerk St. Zeno, grootste Romaanse basiliek in Zuidbeieren. Heeft een opmerkelijk westportaal van rood en grijs marmer. Twee primitieve leeuwen dragen de buitenste zuilenparen. In aangrenzende kloostergebouwen is een Romaanse kruisgang te zien.   
* St. Nikolauskerk, Romaanse basiliek uit de 12e eeuw
* Florianiviertel, oude binnenstad met restanten van de historische stadsmuur

Culturele tips 
* Concerten van het Filharmonisch Orkest
* Reichenhaller Academie in het Culturele Centrum Alte Saline, het hele jaar door worden hier in de historische gebouwen van de oude zoutmijn door gerenommeerde docenten talrijke kunstcursussen gegeven
* Ruim aanbod van concerten, opera's, operettes en musicals in het Theater van het Kuurgasten-Centrum
* Bijzondere evenementen het hele jaar door

Evenementen  
* Maart, Mozart Week
* Oktober en november, Cabaret en Comedy
* December, Filharmonisch Kerstfeest

Shopping en gastronomie  
* Een wandeling door de royale voetgangers-passages van Bad Reichenhall met talrijke winkels en de vele klaterende fonteinen is altijd een bijzondere belevenis.
* Uitrusten en genieten in uitnodigende cafés, elegante restaurants en rustieke biertuinen. 
* Diverse producten, die in Bad Reichenhall worden vervaardigd zijn ideale souvenirs om mee naar huis te nemen: gezonde producten uit zout, zout bronwater en bergdennen, tere glazen voorwerpen en zoete lekkernijen zoals de ronde Mozart-bonbons.

Hoogtepunten in de omgeving 
* Stad Salzburg: geboorte- en woonhuis van Mozart, Graansteeg, Slot Mirabell met tuinen, Slot Heilbrunn met waterkunst traditionele koffiehuizen.
* Berchtesgaden: Königssee met St. Bartholomä, Kehlsteinhaus, Zoutmijnen, zie hier onder!

Service voor de gasten 
Stadsrondleidingen, thematische wandelingen, verblijfarrangementen, bemiddeling bij logies. Oud Raadhuis met Markt
Kur- und Verkehrsverein
Postfach 2206, 83424 Bad Reichenhall - Tel.: +49(0)86511606303, Fax- +49(0)e6511606311 - E-mail: info@bad-reichenhall.de  - Internet: www.bad-reichenhall.deBerchtesgaden - Königssee, Klimaatkuuroord - een paradijs voor alle zintuigen  
Het Berchtesgadener Land
is een ideale plek voor iedereen die iets voor zijn/haar gezond­heid wil doen. De vijf gemeentes Berchtesgaden, Bischofswiesen, Marktschellenberg, Ramsau en Schönau am Königssee dragen het predicaat 'kuuroord met geneeskrachtig klimaat'.
Samen met het nationaal park vormt dit enige samenhangende klimatologisch kuurgebied van Duitsland een door de UNESCO erkend biosfeerreservaat. De heldere lucht, ongerepte natuur, superschoon water, ecologische levensmiddelen en een voortreffelijke infrastructuur staan garant voor een succesvolle vakantie of kuur.

BerchtesgadenMeer dan wellness  
Talrijke wellness- en biohotels, beauty- en cosmeticastudio's alsmede een vitaalfarm hebben zich op wellnessgasten gespecialiseerd. Hooi- en weibaden werken opwekkend en brengen lichaam, geest en ziel in balans. In de Watzmann Therme, een zwemparadijs voor alle zintuigen, vinden de gasten tal van interessante aanbiedingen op het gebied van gezondheid Een bezoek aan de geneeskrachtige zoutmi
jngang van de zoutmijn in Berchtesgaden bevordert de verzachting van luchtwegaandoeningen en allergieën.  

Tijd voor gezondheid 
Behalve voor een klassiek kuurverblijf kan de gast ook kiezen voor een 'gezondtijd'. Bij deze snuffelkuur staan 7, 10 of14 vakantiedagen in het teken van de gezondheid. De Berchtesgadener 'compactkuur voor cardio­vasculaire preventie' is gebaseerd op een gecontroleerde bergwandeltraining. Op de eerste plaats staat de bewegingstraining, daarbij komen ontspanningstherapie, massages, fango of hete lucht, een cursus voor optimale voeding en patiëntencoaching.

Wandelparadijs 
In vredige dalen, op licht glooiende bergweiden en in het indrukwekkende landschap van het hooggebergte komt elke wandelaar aan zijn trekken: interessante themawandeltochten, rustige wandelingen, bergwandelingen, hooggebergtetochten en opgemeten en uitgestippelde wandelingen met hartslagmeter.

Info
Tourismusregion Berchtesgaden-Königssee Königsseer Strasse 2  - 83471 Berchtesgaden  - Tel.: +49 (0) 8652 9670 Fax: +49 (0) 8652 967401 - gaesteservice@berchtesgaden.de .

** Uw accommodatie in geheel Duitsland kunt U goed boeken via Hotels/Booking/Duitsland.
** Voor Bad-Reichenhall kan dat via Hotels/Bad-Reichenhall 

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes” bijv.:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets