OPPERZWABISCHE BAROKROUTE, een tocht over de 500 km lange, goed bewegwijzerde route: kerken, kloosters en kastelen tussen de Donau en de Bodensee.
Naar overzicht
deelstaat Beieren. Naar kaart met de deelstaten. Naar stedenlijst Duitsland. Naar uw accommodatie.

    

De pracht en praal van de barok bewonderen en tegelijkertijd van het landschap genieten
- aan de Barokroute in Opperzwaben ontmoeten cultuur en natuur elkaar op een wel heel bijzondere manier. In 1966 werd deze route als een van de eerste toeristische routes in Duitsland in het leven geroepen. Hier kan men op speurtocht gaan. De gele putto (engelfiguurtje) op een blauwgroene achtergrond, het kenmerk van de route dat op wegwijzers staat afgebeeld, brengt de bezoeker ook naar minder bekende bezienswaardigheden. Op welke plek u wilt beginnen maakt niet uit - het gele engeltje zal u de weg wijzen.

Een tocht over de 500 km lange, goed bewegwijzerde Barokroute is een lust voor uw zintuigen:  

de kerken, kloosters en kastelen tussen de Donau en de Bodensee hebben voor het overgrote deel hun authenticiteit weten te behouden.. Deze imposante bouwwerken zijn zo'n kleine 300 jaar geleden ontstaan. Zij groeiden, als teken van de nieuwe tijd na de verwoestingen die de 30-jarige oorlog had aangericht, als het ware tot in de hemel. De dienaren van God prezen met deze barokke gebouwen hun Heer, maar ook zichzelf.

Wie door Opperzwaben reist, zal al snel kennis maken met de gevarieerde charme van dit landschap.  

Voor fietsers is deze regio ideaal omdat hier goed bewegwijzerde lange afstand routes zoals de Donau-Bodensee-Radweg en de Donauradweg liggen, die ook naar veel barokke schatten leiden.

In deze regio kan men drie landschappen onderscheiden.  

Over twee zullen wij het hier niet hebben: de oe­vers van de Bodensee in het zuiden en de Zwabische Alb in het noorden. In het dal van de rivier de Blau bij Blaubeuren, maar ook rondom Zwiefalten rijzen steile heuvels met bizarre kalkrotsen op, waardoor men weet dat dit een middelgebergte uit de Zwabische jura is. Verder loopt de route door het westelijke vooralpine landschap, een regio van eindmorenen, die tijdens de IJstijd is ontstaan. Heuvels, moerassen, weiden met vee en bossen wisselen elkaar in een geregeld ritme af. Deze streek heeft zijn culturele rijkdom niet uitsluitend te danken aan de kerken, kloosters en kastelen. Steden zoals Ravensburg, Isny en Memmingen, waar de welstand van de burgers van destijds nog erg goed zichtbaar is en zelfs dorpen langs de weg hebben elke bezoeker heel wat interessante barokke gebouwen te bieden. Voor muziekliefhebbers worden er bijna het hele jaar door barokconcerten in de meest historische gebouwen langs de Barokroute ten gehore gebracht.

Gedetailleerde informatie  

vindt u op internet onder:
www.barockstrasse.org  en onder www.oberschwaben-tourismus.de

** Uw accommodatie in geheel Duitsland kunt U goed boeken via Hotels.Appart./Duitsland.

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes” bijv.:
 
Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets   

**
Kaart met de mooiste vakantieregio's.