BOPPARD, met Rijnromantiek in het dal van de Loreley, waar een boottocht door het romantische dal een hoogtepunt is.
Naar deelstaat Rijnland-Palts.
Naar kaart met de deelstaten. Naar stedenlijst Duitsland. Naar uw accommodatie

    

Boppard- Bodobrica Romana, het Romeinse BoppardOmzoomd door bossen en wijnbergen, ten zuiden van de plek waar de Rijn een grote bocht maakt, ligt Boppard, een lieflijk, romantisch stadje met een meer dan duizendjarige historie en een levendig heden. Boppard, dat in totaal 16.500 inwoners telt, bestaat uit 10 stadswijken in het dal van de Rijn, op de heuvels langs de Rijn en in het begin van de Hunsrück. Ook Bad Salzig, de enige mineraalkuurplaats aan de Middenrijn behoort tot het stadsgebied van Boppard.

Ligging en bereikbaarheid 

Aan de linker Rijnoever, 20 km ten zuiden van Koblenz.
Per auto/bus: autosnelweg A61, Bundesstrassen B9, B327, personen- en autoveerdienst naar de B42.
Per trein: IR-Station: Mainz-Koblenz-Keulen. Dichtst bijzijnde IC-/EC Station: Koblenz
Luchthavens: Frankfurt-Hahn (65 km), Keulen (100 km), Frankfurt/Main (100 km)

Bijzondere tips 

Hoogtepunt is een boottocht door het romantische dal van de Loreley – een unieke reis door het mooie Rijndal.
Maar ook wandeltochten door de romantische wijngaarden van Boppard zijn zeker de moeite waard. En natuurlijk een wijnproeverij bij een van de wijnbouwbedrijven.

Bezienswaardigheden 

Boppard, St. Severuskerk, interieur
* St.-Severuskirche, Marktplatz
Het Romeinse castellum Bodobriga behoorde tot Rijnversterkingen van Drusus uit omstreeks 20 v.C. Ook de later op deze plaats gebouwde stad was historisch belangrijk. In de 10de eeuw werden de relikwieën van de H. Severus uit Trier hierheen overgebracht. Begin 12de eeuw bouw van de romaanse kerk, omstreeks 1200 blindering van de torens, die in de nieuwbouw waren opgenomen, in 1225 wijding, onmiddellijk gevolgd door verbouwingen en vergroting: verhoging van het middenschip, in 1236 verlenging van de apsis tot koor, in 1605 bekroning der torens met spitsen. Tussen schip en koor zijn de twee dicht bij elkaar staande torens geplaatst, zodat deze van buiten gezien de indruk van een dwarsschip wekken. Het westwerk heeft een romaans portaal. Bijzonder rijkelijk geleed is het koor: blinderingen op slanke zuilen, daarboven een dwerggalerij. Behalve de beschildering die in 1890 blootgelegd werd, zijn van de oorspronkelijke inrichting een tronende Madonna (1280-1300) en het kruis boven het hoofdaltaar (eerste helft 13de eeuw) bewaard.

* Voormalige karmelieten kerk 

Het klooster werd al in 1265 gesticht (het huidige klooster dateert van 1730), met de bouw van de kerk werd pas in 1319 begonnen. Vergroting van het bouwwerk van 1439­1444. Belangrijk is de van buiten sobere kerk vooral vanwege de kostbare inrichting: het koorgestoelte (omstreeks 1460), het barokke hoogaltaar (1699), de renaissancewandgraven (16de eeuw) in het koor en een wandschildering (1407),
Boppard, St. Severuskerk, interieur

*
Rijnbocht met zicht op vier meren

* Archeologisch Park met Romeins kasteelcomplex (4e eeuw)  

 Kerk van de Karmelietenorde, 13/14e eeuw, met kostbare inrichting: koorgestoelte, het barokke hoogaltaar, de renaissance wandgraven en een wandschildering.
* Kurtrierische Burcht (14e eeuw)
* Museum met afdeling Thonet meubels
* Rijnpromenade (3 km)
* Kuurpark in Bad Salzig
* Proosdij kerk (12e eeuw) in Hirzenach
* St. Pankratius ("Dom van de voor-Hunsrück') in HerschwiesenEvenementen
 

Wijnfeesten, lentejool, wijnproeverijen, feest aan de oever van de Rijn, Bopparder Meifeest, Uienmarkt, kuur- en promenadeconcerten.

Shopping 

Winkelstraat in de voetgangerspassage. Wijn van de Bopparder Hamm bij veel wijnboeren. Christmas-Shop die het hele jaar door geopend is.

Excursiemogelijkheden 

Stadsrondleidingen; sightseeing met de Stadt-Express; Hunsrückbahn; stoeltjeslift, wandelingen, boot- en bustochten; bezoek aan burchten; adelaars- en valkenpark bij St Goarshausen. Excursies naar Bacharach en Rüdesheim, naar het dal van de Moezel (15 km) met Cochem en Trier, de oudste stad van Duitsland (UNESCO Werelderfgoed).

Service voor de gasten 

Inlichtingen, folders, bemiddeling, bij stadsrondleidingen (in het Duits en Engels, elke woensdag om 15.00 uur tijdens het seizoen), samenstellen van programma's.

Tourist Information Boppard
 

Marktplatz - 56154 Boppard - Tel.: +49(0)674213888, Fax: +49(0)6742181402  - E-mail: tourist@boppard.de

** Uw accommodatie in geheel Duitsland kunt U goed boeken via Hotels/Booking./Duitsland.
** Voor Boppard kan dat via
Hotels/Boppard.

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes” bijv.:
 
Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets  

**
Kaart met de mooiste vakantieregio's  
** Bij plaatselijke
Toeristenbureaus vindt u internet adressen van dorpen en steden!