COCHEM, de wijn- en vakantiestad aan de Moezel, Rijksburcht Cochem, rondleidingen, riddermaaltijden, culturele evenementen.
Naar deelstaat Rijnland-Palts.
Naar kaart met de deelstaten. Naar stedenlijst Duitsland. Naar uw accommodatie.

    

Panorama van Cochem Tot de vakantiestreek Cochem aan de Moezel tussen Trier en Koblenz behoren behalve de bekende stad Cochem, ook de 12 omringende Moezelgemeenten. De combinatie van een prachtig rivierenlandschap met de - het hele dal overheersende - Rijksburcht, de historische binnenstad en een aantrekkelijk aanbod voor vakantie en vrije tijdsbesteding bepalen al eeuwenlang de aantrekkingskracht van Cochem.

Ligging en bereikbaarheid  
Gelegen in het dal van de Moezel tussen Koblenz, 40 km, en Trier, 90 km
Per auto: via de A48, uitrit Kaisersesch/Cochem
Per trein: vanaf Koblenz , EC-Eurocity/ICE-Intercyty/ICE-intercity-Express-verbindingen

Bijzondere tips 
Vanuit Cochem zijn de Rijn en talrijke excursiedoelen in de Eifel, de Hunsrück en de Nahe snel te bereiken, bv. Nürburgring, Idar-Oberstein, de edelsteenmetropool.
Speciale groepsaanbiedingen in talrijke restaurants met Duitse en internationale keuken; 2 disco's en een gevarieerd aanbod van cafés en kroegen.

Bezienswaardigheden
 
Rijksburcht Cochem
* Rijksburcht Cochem, rondleidingen, riddermaaltijden, culturele evenementen. 
* Ruïne Winneburg, historische mosterdmolen, een van de oudste in zijn soort in Europa.
* Wijnmuseum Schlagkamp-Desoye, grote particuliere collectie met om en nabij de 10.000 voorwerpen m.b.t. wijn en de wijncultuur.
* Historische stadskern van Beilstein en Ediger-Eller.
* Romeinse graven bij Nehren.
* Kloosterruïne Stuben.
* Alpine klimmogelijkheden op de steilste wijnberg van Europa, Bremmer Calmont.
* Archeologisch themapad Bruttig-Fankel.
* Apolloweg bij Valwig

Musea land etc.
 
Het wijnmuseum in Senheim, 18 km, presenteert een van de grootste particuliere collecties over het thema wijn, 10.000 tentoonstellingsstukken: apparatuur, glazen, wetenswaardigheden en curiositeiten. In het cultuurcentrum Kapucijnenklooster zijn wisselende tentoonstellingen te zien. Het sculpturenpark Senheim is een in het landschap geïntegreerde openluchttentoonstelling.Parken en plantsoenen
 
Het goed onderhouden park aan de Moezelpromenade nodigt uit tot rustig verpozen
evenals de wijnbergen langs de Moezel rondom Cochem, die ten dele op verbazingwekkend steile hellingen zijn aangelegd. Hier staan als religieuze getuigenissen van het verleden talrijke kapellen, zogenaamde 'heiligenhuisjes', die als schuilhutten dienden en tegelijkertijd een plek voor voorbeden bij natuurverschijnselen waren. Vanaf de hooggelegen wijnbergen kunt u genieten van een prachtig panorama over het Moezeldal.

Excursiemogelijkheden 
* Trier, de oudste stad van Duitsland, 90 km.
* Vulkanische Eifel, geologisch gezien bijzonder interessant, nieuw infocenter, 40 km.
* Zeil, bekendste wijngaard is die van Zeller Schwarze Katze, 38 km.
* Traben-Trarbach, stad van de Jugendstil, 60 km.
* Bernkastel-Kues, bekende wijnstad, bezienswaardige binnenstad en geboortestad van Nikolaus von Kues, 70 km.
 
Tips voor jongeren 
'Rock am Ring' is het vermaarde openluchtfestival op de Nürburgring met Pinksteren. Voor klimliefhebbers is de klettersteig op de steilste wijnberg van Europa een aanrader.

Evenementen 
* Moezel-Wijnweek: in juni presenteren 13 wijnbouwgemeenten meer dan 200 klasse wijnen en sektsoorten.
* Streek- en Wijnfeest: altijd in het laatste weekeinde van augustus. Een van de mooiste wijnfeesten van de regio met grote, feestelijke optocht en grandioos vuurwerk.
* Kerstmarkt in de eerste drie weken van de Advent - dagelijks geopend. Met veel aantrekkelijke koopjes, aandacht voor de Adventsgedachte en talrijke evenementen.

Culturele tips en manifestaties 
Culturele Zomer Rheinland-Pfalz, Wijn- en Gourmetfestival, feestelijke Orgeldagen in t dal van de Moezel, Formule 1 en 'Rock am Ring' op de Nürburgring en nog veel meer. (Vraag de evenementengids aan)

Shopping
Wijn, sekt, heerlijke likeuren en brandenwijnen, van fruit, schoenen, textiel en sieraden

Eten en drinken 
Typische culinaire specialiteiten zijn aardappelsoep en 'Döppekooche' (aardappelovenschotel met spek en uien, waarbij appelmoes wordt geserveerd). Als geestrijk vocht zijn er rieslingwijnen van de steile hellingen, die u direct bij de wijnboer kunt proeven en kopen, evenals diverse soorten sekt en vruchtenbrandewijn.

Tourist-information Ferienland Cochem
 
Endertplatz 1, 56812 Cochem  - Tel.: +49(0)2671/60040, Fax- +49(0)2671/600444
E-mail: verkehrsamt.cochem@lcoc.de  - Internet: www.cochem.de

** Uw accommodatie in geheel Duitsland  kunt U goed boeken via Hotels/Booking/Duitsland.
** Voor Cochem kan dat via Hotels/Appart./Cochem  Op basis van de beoordelingen van gasten zijn de populairste hotels in Cochem per thema gerangschikt.

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes” of kies direct:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets  

** Kaart met de mooiste vakantieregio's