DE EIFEL, een landschap om te ontdekken en dit middelgebergte is een ideale plek om te wandelen en te fietsen. Wie van de natuur houdt, is in de Eifel op de juiste plek.
Naar naar deelstaat Rijnland-Palts , naar deelstaat Noordrijn-Westfalen. Naar kaart met de deelstaten. Naar stedenlijst Duitsland.
Naar uw accommodatie!

    

Kaart van de Eifel en omgevingIn het westen van Duitsland en tevens in het hart van Europa ligt een landschap dat als het ware oproept om ontdekt te worden:
De Eifel is de regio tussen Keulen en Trier, Aken en Koblenz en is uitstekend geschikt voor zowel vakantiegasten die actief bezig wil/en zijn als voor hen die rust zoeken
Dit middelgebergte is een ideale plek om te wandelen en te fietsen. En wie van de natuur houdt, is in de Eifel op de juiste plek.
Groene heuvellandschappen, bizarre rotsformaties, diep uitgesleten dalen, uitgestrekte bossen, vennen, vulkaankegels en vulkanische meren bepalen het landschap, dat als bescherming, het predicaat Nationaal Park gekregen heeft.
Centrale eruptie: een "maar". D= diatrema of kraterpijpDe Eifel is een landschap  
dat gekenmerkt wordt door het vulkanisme uit de ontstaansperiode van de aarde. Toen de immense krachten uit het binnenste van de aarde naar boven kwamen, hebben zij de aardkorst van de Vulkanische Eifel geperforeerd met een dicht net van zogenaamde "Maren" (kratermeren), die als het ware de "blauwe ogen" van de Eifel zijn. De ruwe schoonheid van het oerlandschap, waarvan de kern de Vulkanische Eifel met de sinds 10.000 jaar uitgebluste vulkanen is, is tot op heden onveranderd gebleven. Omdat voor leken de geschiedenis van de vorming van de aarde onvoorstelbaar is, bieden zowel het Vulkanmusuem in Daun als het Maarmuseum een duidelijk overzicht van dit verloop. Dankzij hightech computersimulatie komt er weer rook uit de vulkanen, de kratermeren openen zich en gloeiende lavamassa's stromen weer sissend uit het binnenste der aarde. Een heel bijzondere belevenis!

Brochure met kaart van de EifelOp cultureel gebied   
heeft deze regio nogal wat te bieden. Zowel de Kelten als de Romeinen hebben hier hun sporen nagelaten. Sfeervolle dorpjes, burchten, kastelen, kloosters, rotsen, meren, watervallen en meer dan 500 actieve minerale bronnen zijn de highlights. Talrijke kratermeren zoals bijvoorbeeld de Laacher See zijn ontzettend populair onder watersportliefhebbers, die hier een paradijs aantreffen.

Tot de schoonheden 
van deze regio behoort ook het Merenplateau van de Eifel met het grootste stuwdamsysteem van Europa. Het landschap, dat zich kenmerkt door zacht glooiende heuvels en diepen dalen, bestaat hoofdzakelijk uit bossen weidegronden. Op sommige plaatsen zijn nog ongerepte vennen en moerassen behouden gebleven waar amfibieën hun biotoop hebben. In afgelegen gebieden groeien zeldzame planten en leven bijna uitgestorven dieren.
In sneeuwrijke winters is de Eifel met zijn vele gezichten, ook een heerlijk wintersportgebied.
De radiotelescoop Effelsberg met zijn reikwijdte van 12 tot 15 miljard lichtjaren is de grootste ter wereld en wordt ingezet om het heelal te onderzoeken. Wetenschappers uit de hele wereld kunnen hier elk gewenst object in korte tijd door peiling vinden en gadeslaan. Het uitzichtplatform van de radiotelescoop is doorlopend geopend.

Meer informatie: Eifel Tourismus (ET) GmbH  
KalvarienbergstraBe 1 54595 Prüm  - Tel.: +49 (0)6551 9656-0 . Fax: 9656-96 - eMail: info@eifel.info  www.eifel.info - www.nationalpark-eifel.de

** Uw accommodatie in geheel Duitsland kunt U goed boeken via Hotels.Booking.Duitsland.

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes” of kies direct:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets

 **
Kaart met de mooiste vakantieregio's