ESSLINGEN am Neckar, met toppers Stadskerk St. Dionysius, Burcht en weergang met prachtig uitzicht, Oud Raadhuis met Renaissance façade, Dominicanenkerk St. Paul en  kleinste Neckarbrug.
Naar deelstaat Baden-Württemberg. Naar kaart met de deelstaten. Naar stedenlijst Duitsland. Naar uw accommodatie!

    

Ingebed in het dal van de Neckar en omgeven door wijnbergen ligt de voormalige vrije Rijksstad Esslingen am Neckar. De stad kan bogen op een meer dan 1200 jarige historie en staat met de hier gevestigde internationale bedrijven stevig in de 21ste  eeuw.

Esslingen am Neckar,zicht vanuit het Stadtpark MailleLigging en bereikbaarheid 
De stad ligt slechts 14 km van de regionale hoofdstad Stuttgart verwijderd.
Per auto: snel en gemakkelijk bereikbaar via de A8, uitrit Esslingen.
Per trein: Verbindingen met het openbare regionale verkeer: S-Bahn en regionale lijnen. Luchthaven: Stuttgart, 15 min per auto.

Bijzondere tips 
Gezellige wijnkroegjes en de gewelvenkelder van de oudste Sektkellerie van Duitsland KESSLER, zijn unieke plekjes om kennis te maken met de Zwabische gastvrijheid.
Een andere must is het Recreatiecentrum Dick in het historische fabriekscomplex. Openlucht evenementen met jazz, rock, klassieke muziek, bioscoop en opera op de Burcht en in het centrum van de stad.

Bezienswaardigheden 
Esslingen, Stadskerk St. Dionys en Neckargracht
* Stadskerk St. Dionysius, 13de eeuw. Opmerkelijk: sacramentshuisje aan de linkerwand van het koor; hoogaltaar gesierd door scènes uit het leven van Christus. Bijzonder waardevol zijn de gebrandschilderde ramen in het koor met scènes uit het leven van Christus
* Duitsland's oudste aaneengesloten rij van vakwerkhuizen.
* Burcht en weergang met prachtig uitzicht op de middeleeuwse stad en de wijngaarden.
* Oud Raadhuis met Renaissance façade van Heinrich Schiekhardt, met torentjes en een licht glooiende architectuur en beiaard. De in hout gesneden consolefiguren in de burgerzaal stellen keizers, keurvorsten en heiligen voor.
* Dominicanenkerk St. Paul, in 1268 ingewijd door Albertus Magnus, is de oudst bewaarde kerk in Duitsland van deze bedelorde.
* De kleinste Neckarbrug is beroemd vanwege de Nikolauskapel, een gotisch bouwwerk.

Culturele tips 
* Stedelijk Museum in het Gelben Haus.
* Archeologisch Museum St. Dionys.
* Actief Museum voor papieren vormgeving.
* Belangrijke kerken met middeleeuwse vensters uit de periode rond 1300.
* Galerie Villa Merkel voor moderne kunst.
* Marionettentheater UMP, Jazzkelder, cabaret "Galgenstrieke'.

Evenementen
* Juli/augustus - Uienfeest.
* November, les Arts - literaire dagen.
* December, middeleeuwse- en kerstmarkt.
* Juni t/m september 2004, Fototriennale.Shopping
 
Souvenirs zijn o.a. te verkrijgen in de Stadinformation. Esslinger, producten b.v. van de Firma's Henstenberg, Kessler, Esslinger-Uitgeverij en wijn. Factory Outlets: Messen- en vijlen-fabriek Dick, Hugo Boss in Metzingen, ca. 35 km.

Hoogtepunten in de omgeving
 
Regio Stuttgart: Musical 'Phantom of the Opera', 'Dans van de vampier', Mercedes-Benz Museum, Porsche Museum, Dierentuin en Botanische tuin Willhelma.

Excursiemogelijkheden
 
Een wandeling door de wijngaarden langs begroeide muren tussen de wijnranken en de boomgaarden, opent prachtige vergezichten op de Zwabische Alb en de vlakte van de Filder.
Een andere attractie is een Dixieland boottocht op de Neckar naar Stuttgart met aansluitend een bezoek aan de dierentuin.

Service voor de gasten 
* Rondleidingen door de stad en musea in de talen Duits, Engels, Frans, Italiaans, Spaans, Zweeds, Russisch, Hongaars, Japans en Chinees.
* Kanotochten door de grachten van de binnenstad.

Esslinger Stadtmarketing & Tourismus GmbH
 
Marktplatz 2, 73728 Esslingen am Neckar  -  Tel.: +49(0)7111396939-69 Fax: +49(0)7111396939-39  -  E-mail:  info@esslingen-tourist.de   -  Internet: www.esslingen-tourist.de 

** Uw accommodatie voor Esslingen kan dat goed via Hotels.Booking.Esslingen (24) Best beoordeelde hotels in Esslingen zijn weergegeven!

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes” of kies direct:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets   

  **
Kaart met de mooiste vakantieregio's