FREUDENSTADT, met als toppers: streekmuseum - Historische bezoekersmijn - Glasblazerij - Hamrokerij - Bärenschlössle in Christophstal - Wildpark (roodwild) - Uitzichttoren Friedrichsturmde - stad met het grootste marktplein.
Naar deelstaat Baden-Württemberg.
Naar kaart met de deelstaten. Naar stedenlijst Duitsland. Naar uw accommodatie!

    

Arcades omzomen het marktplein in FreudenstadtIn het hart van het noordelijke Zwarte Woud ligt, omgeven door dennen- en sparrenbossen, Freudenstadt.
De hoge ligging staat garant voor veel zonuren, zodat het klimaat hier prima is. Het grootste marktplein van Duitsland nodigt uit tot slenteren, winkelen en genieten. Aangezien Freudenstadt op het knooppunt van drie toeristische routes is gelegen, vormt de stad een ideaal uitgangspunt voor excursies in de aantrekkelijke omgeving

Ligging en bereikbaarheid
 
Freudenstadt ligt tussen Stuttgart en Straatsburg, in het centrum van het Zwarte Woud.
Per auto: de A5 Karlsruhe-Bazel, uitrit Rastatt en verder via de 8462, uitrit Baden-Baden over de B500, Schwarzwaldhochstrasse, uitrit Appenweier via de B28. De A8 Karlsruhe- Stuttgart, uitrit Pforzheim via de B294. De A81 Stuttgart-Singen, uitritten Herrenberg, Horb en Rottweil.
Per trein: Via Stuttgart, Hausach, Karlsruhe.
Luchthavens: Stuttgart, Straatsburg/Frankrijk.

Bijzondere tips
 
Een heel bijzondere belevenis is een tocht met de “Kurbähnle” van Freudenstadt: een leuk alternatief om de stad, met Parkwald en de autovrije Kienberg te bekijken. Deze tocht is mogelijk van mei t/m oktober.

Bezienswaardigheden
 
* Het grootste marktplein van Duitsland. Plan was gebaseerd op de aanleg van Romeinse legerplaatsen, een bijna vierkant van 219 x 216m met daaromheen parallel verlopende straten. Kerk en raadhuis liggen diagonaal tegenover elkaar. De kleine huizen zijn door galerijen met elkaar verbonden.

* Stadskerk, grondplan: twee schepen die een rechte hoek maken. Er zijn een Romaanse lezenaar en een Romaans bekken met reliëfs.

* Streekmuseum: munten, bodemvondsten, klederdrachten, mineralen, fossielen en werk van kunstenaars uit de streek.
* Historische bezoekersmijn
* Glasblazerij
* Hamrokerij
* Bärenschlössle in Christophstal
* Wildpark (roodwild)
* Uitzichttoren Friedrichsturm

Evenementen
 
* April/mei: Muziekfestival Zwarte Woud; klassieke muziek en jazz van hoog niveau met jaarlijks wisselende thema's.
* 1eWeekeinde van juli:Stadsfeest- een genot voor smaak en oor. Georganiseerd door de gastronomie en het verenigingsleven van Freudenstadt Groots opgezet entertainment- programma met live muziek, loterij en groot vuurwerk.
* Laatste weekeinde van juli: Lukull & Jazz-brunch; de gastronomie van Freudenstadt zet haar beste beentje voor met culinaire lekkernijen. Kleurrijk programmma met live muziek en een muzikaal vuurwerk. Op zondag grote, jazz-brunch met 1ive muziek.
* December: kerstmarkt - uitgebreid aanbod van kunstzinnige kerstversiering en lekkernijen. Blazers op de toren, kerstkoren, optocht met lampionnen en natuurlijk met de kerstman.Shopping en gastronomie
 
* Winkelpassages, winkels, rustpunten en ontmoetingsplaatsen, restaurants en cafés rondom het Marktplein nodigen uit om de shoppen, te slenteren en te genieten.
* Weekmarkt: elke dinsdag (mei t/m oktober) en vrijdag (hele jaar) bieden handelaren hun waren aan in de kramen op het Marktplein.
* Hamburger Fischmarkt (mei/juni): elke marktkoopman probeert, om zo origineel mogelijk, zijn waren luidkeels aan te prijzen en anderen te overtreffen. De beste standwerker wordt door het publiek uitverkoren.
* Pottenbakkersmarkt van Freudenstadt (augustus): op het Marktplein bieden talrijke pottenbakkers hun producten aan. Ter plaatse worden vazen, bekers etc. gemaakt.
* Kunst- en Cultuurmarkt (september), handwerk, sieraden, houten speelgoed, droogbloemen, poppen en nog veel meer wordt, binnen een kleurrijk kleinkunst- en muzikaal programma, te koop aangeboden.
* Vlooienmarkten in mei, juli en september.
* Hamrokerij, wijn.

Service voor de gasten
 
De Tourist-information Freudenstadt geeft informatie met betrekking tot evenementen en bezienswaardigheden in en rondom Freudenstadt. Entreekaarten voor diverse evenementen kunnen eveneens hier besteld worden. Een gratis rondleiding met gids wordt elke maandag va. 10.00 uur vanaf de Tourist-Information georganiseerd. Elke 2e dinsdag van de maand kunnen de gasten deelnemen aan een gratis rondleiding door de Hamrokerij Wein. Een kinderprogramma en het Doe-Mee-Programma ronden het aanbod af.

Onze plaatselijke brochure is verkrijgbaar in de talen
 
Duits, Engels, Frans, Italiaans en Nederlands.
In de Tourist-information wordt Engels, Frans en Italiaans gesproken.
Vraag ons uitgebreide folderpakket aan, alsmede andere verblijfsarrangementen, o.a. golfaanbiedingen, zomer- en wintervakantie en wellness.

Kongresse Touristik Kur,
 Naar uw accommodatie.
 Marktplatz 64 72250 Freudenstadt  - Tel.: +49(0)74411864-0, Fax: +49(0)7441185176  -  E-mail:  touristinfo@freudenstadt.de  -  Internet: www.freudenstadt.de 

** Uw accommodatie in geheel Duitsland kunt U goed boeken via Hotels.Booking.Duitsland.
** Voor Freudenstadt kan dat goed via: Hotels/Freudenstadt.
Er zijn 15 mogelijkheden. Op basis van de beoordelingen van gasten zijn de populairste hotels in Freudenstadt per thema gerangschikt, tevens zijn het de best beoordeelde. Van Hotel Adler lezen we: “Gastvrijheid, behulpzaam, schoon, eten goed verzorgd, vriendelijke bediening, goede parkeergelegenheid, ligging dichtbij het station, gratis conuskaart”

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes” of kies direct:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets