GOSLAR, met als toppers: UNESCO-werelderfgoed Rammelsberg - Keizerpalts Goslar  -  Marktplatz met fontein -  Stadhuis en Huldigingszaal  -  Mönchehaus Museum voor moderne kunst.
Naa deelstaat Nedersaksen.
Naar kaart met de deelstaten. Naar stedenlijst Duitsland. Naar uw accommodatie!

    

Aan de voet van de Noord-Harz ligt - te midden van een natuuridylle van bergweiden, dennenbossen, stuwdammen en zwemmeren - de UNESCO-werelderfgoedstad Goslar. Machtige torens en talrijke kerken, bonte vakwerkhuizen en geplaveide straten bepalen het middeleeuwse stadsbeeld. Niet ver van de oude stadskern troont de imposante Keizerpalts met zijn unieke kunstschatten. Hier hebben rond 1000 jaar geleden Salische en Staufische keizers gestalte gegeven aan de Duitse en Europese geschiedenis. Bij het zien van de aantrekkelijke winkels in de historische stadskern krijgt u meteen zin in een buitengewone shoppingtour.

Goslar: KeizerpaltsBezienswaardigheden
 
Het grote aantal bezienswaardigheden in Goslar valt nauwelijks op één enkele dag te verkennen. Architectonische highlights in de volledig intacte historische stadskern, talrijke verschillende musea, de wereldberoemde Keizerpalts, het museum en de voor bezoekers opengestelde mijn Rammelsberg, de fascinerende Huldigingszaal en talrijke kerken nodigen u uit voor een uitgebreide sightseeingtocht. Het figuren- en klokkenspel op de Marktplatz trekt vier keer per dag talrijke bezoekers.

Topbezienswaardigheden:
 
UNESCO-werelderfgoed Rammelsberg en oude stadskern van Goslar  -  Keizerpalts Goslar  -  Marktplatz met fontein en figuren­ en klokkenspel  -  Stadhuis en Huldigingszaal  -  Mönchehaus Museum voor moderne kunst.

Kunst en cultuur
 
De 'Goslarer Kaiserring' is een onderscheiding met wereldwijde reputatie, die jaarlijks aan een hedendaagse kunstenaar wordt toegekend. De internationale concertwerkweken met telkens ruim 100 jonge kunstenaars van heinde en ver, het Muziekfeest Goslar en de 'Dagen der Kleinkunst' vormen de hoekstenen van een actief kunst- en cultuurgebeuren, dat trouwens wordt gecompleteerd door talrijke kunstwerken in de openbare ruimte.Musea
 
Behalve de grandioze Keizerpalts met de door de historieschilder H. Wislicenus beschilderde zaal, nodigen het Tinnen Figurenmuseum, het Goslarer Museum met het Krodo-altaar uit de 12e eeuw alsmede het Muziekinstrumenten- en poppen museum, het Middeleeuws Museum in de Zwinger en de Jägergedenkplaats u uit voor een bezoek. Een highlight voor bezoekers met belangstelling voor moderne kunst is het Mönchehaus Museum dat wisselende exposities en werken van Beuys, Serra, Baselitz en anderen presenteert.

Parken en plantsoenen
 
Talrijke kleine parken en groenvoorzieningen bieden genot en ontspanning. De vijver Kahnteich, de Kaiserpfalzgarten, de Ulrichsche Garten en de romantische tuin bij de Neuwerkskirche zijn heerlijke plekjes om rustig te verpozen.

Ligging en aanrijroute
 
Station: Goslar  -  Autosnelwegen: A7/A395  -  Luchthaven: Hannover

Tourist-Information der GOSLAR
marketing gmbh
Markt 7 -   38640 Goslar  -  Tel.: +49 (0) 53 21/7 80 60  -   tourist-information@goslar.de  -  www.goslar.de

** Aanbevolen voor uw accommodatie: Hotels/Appartementen/Goslar  Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten.

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes” of kies direct:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets