HoyerswerdaOf je nu besluit een dagje, een weekend of de hele vakantie in de Lausitzer regio door te brengen: een bezoek aan de Konrad-Zuse stad Hoyerswerda is altijd de moeite waard.centrum van het Lausitzer merengebied.
Naar deelstaat Saksen.
Naar kaart met de deelstaten. Naar stedenlijst Duitsland. Naar uw accommodatie!

    

 Konrad Zuse,  1910 – 1995, bouwde nog voor de Tweede Wereldoorlog de eerste operationele computer ter wereld!
Activiteiten in Lausitzermerengebied, HoyerswerdaOp de markt  
staat het renaissance raadhuis, vlakbij ligt het kasteel met het Stedelijk Museum in vernieuwde glans. De Kirch- en Friedrichsstra
sse ogen vriendelijk met hun kleine winkels en gezellige eetgelegenheden. Romantiek ervaar je in de Lange Strasse, een klein steegje waar in de 18e eeuw ambachtslieden woonden en werkten.
Een bijzonderheid hier is de cultuur van het Sorbische volk en hun taal,
de vele oude traditionele gebruiken en de pracht en praal van hun handwerk. K
rabat, de wel belangrijkste sage uit het tweetalige Lausitz, wordt in de Krabatmühle Schwarzkollm nieuw leven ingeblazen en dat zou je niet moeten willen missen. Nog niet zo heel lang geleden kwam hier de energiefabriek Knappenrode tot ontwikkeling: Lausitzer Bergbaumuseum. Niet alleen de techniek, die voor een deel nog intact gebleven is, fascineert de bezoeker, maar zeker ook het gebouw zelf.

De stad wordt omgeven
 
door ruim een dozijn meren en een buitengewoon aantrekkelijk landschap, dat zich in de loop der tijden tot een toeristisch, recreatief natuurparadijs ontwikkeld heeft dat is het Lausitzer merengebied!Deze vakantieregio
 
in het hart van de Lausitz, tussen Dresden en Berlijn, is ideaal voor zowel een kort of een langer verblijf. Ver weg van het drukke leven in de grote steden, kun je hier helemaal tot rust komen. Wandelen kun je afwisselen met sportief bezig zijn en genieten van het water.
Voor veel gasten is het beleven van het landschap het meest fascinerende: met de quad, de jeep of zelfs een rondvlucht met een vliegtuig is hier mogelijk. En de wandeltochten met een gids door de weelderige natuur zijn bijzonder populair.
Het Lausitzer merengebied
 
heeft zich tot een eldorado voor watersportliefhebbers ontwikkeld. Kanoën, zeilen, surfen en varen voor het hele gezin. Gecombineerd met fietsen en skaten op goede wegen en met wandelen en paardrijden door bloeiende velden en prachtige bossen, vind je hier een compleet en geweldig leuk vakantieaanbod. Hier kun je in een redelijk kort tijdsbestek veel beleven en ontdekken en dan blijft er nog voldoende gelegenheid over voor ontspanning en rust - een bezoek aan het Lausitzer merengebied is absoluut de moeite waard!
Tourisin
fo "Lausitzer Seenland"  
Schlossergasse 7
 -  02977 Hoyerswerda  -  Tel + 49 (0) 3577/456320  -  Fax + 49 (0) 3577 /456925 touristinfo@lausitzerseenland.de  -  www.lausitzerseenland.de  -  www.hoyerswerda.de

 ** Uw accommodatie in Hoyerswerda kan goed via> Hotels/Hoyerswerda
Aanbevolen hotels:
ACHAT Comfort Hotel Lausitz.> This 3-star hotel enjoys a quiet location on the edge of Hoyerswerda. It provides modern rooms, self-catering apartments and a free car park.
Akzent Congress Hotel ligt in het hart van Hoyerswerda (nieuwe stadswijk), net achter de Lausitzhalle. Hoyerswerda ligt tussen Dresden en het natuurgebied Spreewald.
 
** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes” of kies direct:

 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets