HUSUM, 400 jaar stadshistorie aan zee.
Naar deelstaat Sleeswijk-Holstein.
Naar kaart met de deelstaten. Naar stedenlijst Duitsland. Naar uw accommodatie!

    

Husum, de charmante havenstad aan de Noordzee heeft haar gasten veel te bieden:
een oude binnenstad met nauwe straatjes en sfeervolle steegjes, eerbiedwaardige huizen met oude hoge façades en aantrekkelijke winkelmogelijkheden. In 2003 vierde de geboortestad van Theodor Storm haar 400 jarig bestaan.

Ligging en bereikbaarheid
 
De stad ligt 150 km ten noorden van Hamburg, direct aan zee.
Per auto: A23 tot Heide, dan via de B5 naar Husum.
Per trein: directe treinverbinding met IC-aansluiting.

Bijzondere tips
 
Laat u betoveren door de maritieme flair van Husum. Geniet aan de haven van verse vis, die dagelijks door kotters wordt aangevoerd. Husum is uitermate geschikt voor een ontspannende korte vakantie, een weekend of langer verblijf. Afb.: weekmarkt

Bezienswaardigheden
 
Marienkirche
De kerk was een van de belangrijkste laatgotische bouwwerken van Sleeswijk-Holstein, doch werd in 11007 afgebroken en vervangen door een classicistische, gebouwd door de Deense architect C.F. Hansen (1829-1833). Van de in 11007 bij opbod verkochte inrichting bleef alleen de bronzen doopvont (1643) voor de kerk bewaard.

Slot, Schlossstrasse
 
Het hertogelijk slot uit 1576-1582 werd in 1752 ingrijpend verbouwd. De ridderzaal is gereconstrueerd. Bezienswaardig zijn o.a. de vier prachtige zandstenen schouwen met albasten reliëfs. Goed bewaard gebleven is het poorthuis (Cornilssches Haus, 1612), in Nederlandse renaissancestijl met fraaie gevels.

Musea
 
Een Noordfries streekmuseum is gevestigd in het zgn. Nissenhaus, Herzog­Adolf-Str. 25. Het openluchtmuseum Osterfelder Bauernhaus, Nordhusumer Str. 12, geeft een overzicht van boerenwooncultuur en boerenhandwerk. Theodor-Storm­Haus, Wasserreihe 31. Het huis waar de schrijver van 1866 tot 18100 woonde. Woon- en werkkamer, manuscripten, foto's, studiebibliotheek. Aan de haven, Zingel 15, ligt het Schiffahrtsmuseum.

Andere bezienswaardigheden
 
Behalve het verbouwde raadhuis vindt men mooie oude koopmanshuizen in de Grosse Strasse, nrs. 15 en 30, Norderstrasse, 21, Hohlen Gasse, 3, een der woningen van Theodor Storm, en aan de Markt, het dubbele huis 1/3.Evenementen
 
Er is altijd wat te doen in Husum. Bij een groot aantal kleurrijke evenementen bent u van harte welkom:
* Krokusbloei in maart, grootste evenement in zijn soort in Europa.
* Husumer Havendagen in augustus.
* Pole-Poppenspeler-Dagen in september, internationaal poppentheater.
* Krab-Dagen in oktober

Shopping
 
Husum is een heerlijk winkelparadijs: warenhuizen, passages, kleine elegante boetieks, winkels met regionale specialiteiten, kunstnijverheid en woonaccessoires in de historische binnenstad.

Hoogtepunten in de omgeving
 
Boottochten langs de noord Friese Eilanden en Halligen, wadlopen, fietstochten, Schleswig, 30 km, Flensburg, 40 km, St. Peter-Ording, 40 km, de vuurtoren van Westerheve, 35 km, Hollandse stad Friedenstadt, 15 km.

Service voor de gasten
 
* Stadsrondleidingen in het seizoen op elke di. do. en za..
* Centrale bemiddeling bij logies.
* Talrijke prospectussen, hotelbrochure en informatiefolders.

Tourismus und Stadtmarketing Husum GmbH
 
Grossstrasse 27, 25813 Husum  -   Tel.. +49(0)4841/8987-0, Fax: +49(0)4841/8987-90  -  E-mail: ti@husum.de
 
** Uw accommodatie in Husum kan goed via  Hotels/Appartementen/Husum .
Best beoordeelde hotels in Husum zijn op basis van de beoordelingen van gasten de populairste hotels in 9 thema's gerangschikt.
Van
Hotel Osterkrug lezen we: Dit traditionele hotel wordt door een gezin beheerd en ligt in het centrum van de havenstad Husum, op 15 minuten lopen van het station en 10 minuten rijden van de Noordzeekust.
En van
Hotel Altes Gymnasium “Hoewel in het centrum van het stadje Husum, een zeer rustig hotel, royale eigen parkeerterrein, luxe met alle faciliteiten, geeft een huiselijk gevoel. Vriendelijk personeel, correct maar niet stijf in de omgang. Het eigen restaurant Eucke (in de kelder) is top.”

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes” of kies direct:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets