NECKARGEMÜND, een mooi stadje bij Heidelberg.
Naar deelstaat Baden-Württemberg.
Naar kaart met de deelstaten. Naar stedenlijst Duitsland. Naar uw accommodatie!

    

Neckargemünd is een kleine stad en ligt aan de schitterende Neckar oever maar 10 km van Heidelberg. De geschiedenis van de stad begint meer als 1000 jaar geleden. Dit weerspiegelt zich in de prachtig gerestaureerde vakwerkhuizen, de romantische steegjes en de met bloemenpracht versierde pleintjes in de historische stadskern. Ook het museum in het oude gemeentehuis is een bezoekwaard.

Neckargemünd, hoofdstraatBereikbaarheid
 
Neckargemünd heeft met zijn 3 stadsdelen, Waldhitsbach, Dilsbergen en Mückenloch,  14000 inwoners en is via de B37of de B45 en de autobanen AS en A6 of met de trein,  hoofdstation Heidelberg, station Neckargemünd, te bereiken. Naar het internationale vliegveld van Frankfurt is het ongeveer 90 km.

Activiteiten
 
De mogelijkheden voor activiteiten tijdens uw verblijf in Neckargemünd zijn erg veelzijdig. Zwemmen in het verwarmde buitenbad met Olympischbekken, appart duik, kinder, met glijbaan, en babybad. Wandelen op goed aangegeven wegen langs de Neckar of in de Odenwald. Mooie fietspaden nodigen uit voor fietstochten, of U gaat golfen op de niet ver weg gelegen golfbaan. Ook kunt U een tennisbaan huren of gaan minigolfen in Waldhilsbach. Misschien speelt U liever Pit-Pat! In Neckargemünd?
Van mei tot oktober kunt U het romantische Neckardal tijdens een boottocht leren kennen.
 
Rondleiding
 
Tijdens een rondleiding door de historische oude stadskern van Neckargemünd wordt men met de meer dan 1000 jarige geschiedenis van het stadje geconfronteerd. De ondergrondse gangen in de burcht van Dilsbergfiln ook erg interessant.

Evenementen
 
Op de burcht Reichensteinen in de vesting van Dilsberg vinden leder jaar jazz en klassieke muziekconcerten plaats die veel toehoorders aantrekken. Het jaarlijks terugkerende voorjaarsfeest dat zich over de hele binnenstad uitstrekt en de kerstmarkt in december fijn bij onze gasten erg in trek.

Het toeristen informatie kantoor
 
staat ten alle tijden voor meer informatie of boekingen ter beschikking. U kunt ons onder de volgende nummers bereiken:
Tel.:  +49 (0) 62 23 1 35 53 fax +49 (0) 62 23 1 1004-2100  - E-mail: touristikinformation@neckargemuend.de - Internet:  www.neckargemuend.de

** Uw accommodatie in geheel Duitsland  kunt U goed boeken via Hotels.Appartementen.Duitsland.

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes” óf kies direct:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets