NEUENBURG AM RHEIN, oude Zähringerstad met mediterrane flair.
Naar deelstaat Baden-Württemberg.
Naar kaart met de deelstaten. Naar stedenlijst Duitsland. Naar uw accommodatie!

    

Neuenburg am Rhein is de meest westelijke stad van Baden-Württemberg. De stad is door de directe aansluiting op het Franse wegennet en vanwege haar ligging aan de A5 ­met een rijtijd van 20 minuten naar ondermeer Bazel in Zwitserland, Mulhouse in Frankrijk en Freiburg im Breisgau - een ideale bestemming voor gasten, die te midden van het prachtige landschap van het Markgräflerland een actieve vakantie willen doorbrengen.

Neuenburg am Rhein
Een gezamenlijke belevenis voor het hele gezin
 
Wie goud wil zoeken en het ook nog wil vinden, hoeft niet naar Yokun af te reizen. Goud ligt ook dichtbij huis, namelijk in de Rijn. Goudwassen is een geweldige belevenis voor het hele gezin! Al heel snel ziet men het eerste goud in de pan oplichten. Deze glans spoort aan om verder te gaan zoeken en er is al een lichte vorm van "goudkoorts" te ontdekken. Met een professionele goudzoeker gaat men in het ongerepte landschap van de Rijn op zoek. Tijdens een cursus goudwassen leren de deelnemers de techniek en gezeten rond een romantisch kampvuur worden de vondsten aan elkaar getoond en klinkt er alom bewondering. Vanzelfsprekend nemen de deelnemers hun Rijngoud mee naar huis, vergezeld van een officieel goudwasdiploma. Tevens is er een nieuwe fietsroute toegevoegd ,,2 oevers - 3 bruggen", een bewegwijzerde route, die grensoverschrijdend door Duitsland en Frankrijk voert. Ook nieuw in Neuenburg: het Nordic­Walking-Centrum.
Info:  www.neuenburg.de  -  www.2ufer3bruecken.eu   touristik@neuenburg.de

** Uw accommodatie  kunt u goed vinden via: Hotels/Neuenburg-am-Rhein  
Aanbevolen worden:
Hotel Touristik : ligt aan de oostelijke oever van de Rijn en vlak bij de grens tussen Duitsland, Zwitserland en Frankrijk. Geniet hier elke ochtend van het gratis en lekkere ontbijtbuffet. Op slechts 600 meter vindt u de A5. Dit maakt het makkelijk om op uw gemak de regio van het Zwarte Woud te verkennen.
Hotel am Stadthaus : rustig gelegen, heeft uitzicht op de Stadthausplatz en de kamers zijn voorzien van gratis internet via een modem. Ook worden er traditionele gerechten uit de regio Baden geserveerd. Een gratis parkeerplaats bevindt zich direct naast het hotel. Het Hotel am Stadthaus is een ideale uitvalsbasis voor dagtochten naar Basel, Mulhouse en Freiburg.

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes” óf kies direct:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets   
 
** Kaart met de mooiste vakantieregio's