RATINGEN, stad in het Niederbergische Land.
Naar deelstaat Noordrijn-Westfalen.
Naar kaart met de deelstaten. Naar stedenlijst Duitsland.
 Naar uw accommodatie!

    

Ratingen grenst aan Düsseldorf, de stad van de mode, de media en de dienstverlening. Ratingen is rijk aan tradities en brengt de bezoekers in verrukking door een prachtig ensemble van historische gebouwen en monumenten die de bewogen geschiedenis van de stad documenteren.
Voor gasten is er een veelzijdig cultureel en recreatieaanbod beschikbaar. Talrijke tearooms, bistro's en restaurants nodigen tot aanleggen uit en versterken bovendien de specifieke charme van de stad. Behalve de historische binnenstad is vooral de eerste mechanische katoenspinnerij op het Europese vasteland - tegenwoordig het Rheinische Industriemuseum Cromford - het bekijken waard. Ratingen geldt dankzij z'n groengordels en de bosrijke omgeving als 'groene long' van de aangrenzende agglomeraties. De nauw met de natuur verbonden recreatiegebieden zijn een dorado voor fietsers en wandelaars.

Bezienswaardigheden
 
Naast de historische stadskern met de kerk St. Peter und Paul is het industriemuseum Cromford een must. Bezienswaardig is ook het waterkasteel 'Haus zum Haus' met het vlak bijgelegen Poensgen-Park. Verdere historische herenbuitens zijn Schloss Linnep en Schloss Landsberg in Breitscheid. Het natuurmonument Blauer See met z'n openluchttheater en de sprookjesdierentuin is een populaire excursiebestemming.

Topbezienswaardigheden:
 
De historische stadskern  -   Het Rheinische Industriemuseum Cromford   -  Het recreatiepark Blauer See  en  Het waterkasteel 'Haus zum Haus'.

Musea
 
De moeite waard is een bezoek aan het Rheinische Industriemuseum Cromford, waar de geschiedenis van de katoenverwerking en de textielcultuur wordt getoond. Het Museum van de Stad Ratingen biedt niet alleen onderdak aan wisselende tentoonstellingen van moderne kunst, maar herbergt ook een stadshistorische afdeling. Bovendien is hier een poppenverzameling te zien evenals de collectie van Johann Peter Melchior, in de 18e eeuw model meester van diverse porseleinmanufacturen. Het Oberschlesische Landesmuseum Hösel biedt een tentoonstelling over de geschiedenis van Opper-Silezië en wisselende kunsttentoonstellingen.

Ratingen: Industriemuseum CromfordParken en plantsoenen
 
Bezienswaardig is met name het honderdjarige Poensgen-Park met zijn uitgebreide collectie zeldzame boomsoorten en sierplanten. Het park behoort als voorbeeld voor een 'laat landschapspark' uit de tijd rond 1900 tot de beroemde parken van zijn soort in het Rijnland en werd in 1997 op de monumentenlijst geplaatst. Het uitgestrekte recreatiepark Volkardey met de meertjes Grüner See en Silbersee nodigt uit tot een wandeling of heerlijk relaxen. Een botenverhuurbedrijf biedt diverse soorten boten aan en u kunt er ook windsurfen. Bovendien is er een barbecuehut beschikbaar.Ligging en aanrijroute
 
Per trein: langeafstandstreinen: Düsseldorf! / luchthaven,
S-Bahn: station Ratingen Ost
Autosnelwegen: A3, A44, A52, A524
Luchthaven: Düsseldorf (op de stadsgrens).

Informatie
 
Kultur- und Verkehrsamt (Touristinformation)  -  MinoritenstraBe 2-6  -  40878 Ratingen  -  Tel. +49 (0) 2102/55041 11, Fax: +49 (0) 2102/5509411 touristinfo@ratingen.de  -  www.ratingen.de 

** Uw accommodatie in geheel Duitsland kunt U goed boeken via Hotels.Appartementen.Duitsland.
** Uw accommodatie in Ratingen kan goed via: Hotels/Booking/Appartementen/Ratingen
Aanbevolen worden:
relexa hotel Airport Düsseldorf/Ratingen er is gratis openbare parkeergelegenheid en de snelweg A52 ligt op slechts 1 km afstand. Het centrum van Düsseldorf ligt op 15 minuten rijden met de auto.

relexa Hotel Ratingen City is een viersterrenhotel in het zakenpark Ratingen-Ost in Ratingen bij Düsseldorf. Het is goed aangesloten op de luchthaven van Düsseldorf.
City Hotel Ratingen Dit fantastische driesterrenhotel biedt u gratis parkeergelegenheid en kamers met gratis draadloos internet.
Hotel Zum Barbarossa biedt gratis draadloos internet, gratis ontbijt en gratis eigen parkeergelegenheid. Het hotel ligt op 600 meter van het centrum van Ratingen en 300 meter van treinstation Ratingen Ost. >

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes” óf kies direct:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets