RUST, voormalig vissersdorp  met als pronkstuk het slot Balthasar uit het jaar 1577 en de populairste excursiebestemmingen van Duitsland: het Europark.
Naar deelstaat Baden-Württemberg.
Naar kaart met de deelstaten. Naar stedenlijst Duitsland. Naar uw accommodatie!

    

Helemaal aan de zuidrand van het district Ortenaukreis, op de laagvlakte tussen de uitlopers van het Zwarte Woud en de Rijn, ligt de gemeente Rust. Het voormalige vissersdorpje heeft zich in de afgelopen drie decennia een plaats veroverd als locatie van Duitslands grootste attractiepark, het Europark. Bovendien biedt de officieel erkende vakantieplaats Rust, anders dan z'n naam doet vermoeden, een waar belevenisparadijs - actieve vakantie­gangers en sportenthousiastelingen vinden in Rust uitstekende mogelijkheden om zich lichamelijk helemaal uit te leven.

RUST: Italiaans themagebied in het EUROPA-PARKBezienswaardigheden  
Het pronkstuk van Rust is het slot Balthasar uit het jaar 1577, met zijn door koekoeken onderbroken dak en de fraaie, alles overheersende traptoren. Met veel aandacht voor het detail gerenoveerde vakwerkhuizen als het zogenaamde Balzareschlössle getuigen van het historisch bewustzijn en het traditiegevoel van dit dorp.
Rust is ook een ideaal uitgangspunt voor excursies naar de naburige regio's: Freiburg, de sympathieke stad met de lieflijke charme van het Zwarte Woud, de Feldberg - de hoogste berg van het Zwarte Woud, die zich vol trots op 1493 m hoogte presenteert, of de Elzas, Straatsburg en Basel zijn binnen enkele autominuten bereikbaar.
Topbezienswaardigheden: Beschermd natuurgebied 'Taubergiessen'  -  Het Europark  -  Het slot Balthasar  -  Het Balzareschlössle.

Europark
 
In Rust zelf ligt een van de populairste excursiebestemmingen van Duitsland: het Europark. 12 verschillende Europese themagebieden met hun typische architectuur, vegetatie en cultuur liggen verdeeld over het 70 hectare grote parkareaal. Het grootste attractiepark van Duitsland biedt met zijn ruim 100 attracties en internationale shows gevarieerd vermaak voor het hele gezin en is zowel 's zomers alsook 's winters een ideale bestemming voor een korte trip.

Parken en plantsoenen
 
Heel wat rustiger gaat het er aan toe bij een puntertocht met gids door het bijzonder romantische ooilandschap van het beschermde natuurgebied Taubergiessen. Momenten vol variatie kunt u in dit prachtige en stille natuurlandschap tastend waarnemen, ontdekken
en beleven.

De Rijnoevergebieden
 
- een goed onderhouden net van wandel- en fietspaden leidt naar de mooiste plekjes in en rondom het beschermde natuurgebied. Ook de nieuwe trendsport Nordic walking wordt in Rust zeer intensief beoefend. Regelmatig worden er door ervaren en gecertificeerde instructeurs via de 'NV (Taurist Information) Rust snuffelcursussen Nordic walking of een 'Early Morning Walking' aangeboden. De Allmend­see, een natuurlijk zwem meer met een voor­treffelijke waterkwaliteit, biedt met name in de zomer uitstekende mogelijkheden om zich te verfrissen en van zalig nietsdoen te genie­ten. 'Goede vangst' roept men elkaar langs de oevers toe, want hier in Rust kunnen in de plaatselijke wateren de dikste vissen worden gevangen.

Ligging en aanrijroute
 
Stations: IC(ICE Freiburg of Offenburg, trein- en busverbindingen  -  Autosnelweg: A5  -  Luchthavens: EuroAirport Basel-Mulhouse­Freiburg, Baden-Airpark, Black-Forest-Air­port Lahrr.

Tourist-Information Rust
 
Fischerstrasse 51,77977 Rust  -  Tel: +49 (0)7822-8645-20  -  Fax: +49 (0)78 22-86 45-31 -   tourist-info@gemeinde-rust.de  -  www.rust.de  -   www.duitsverkeersbureau.n

 
** Uw accommodatie in geheel Duitsland kunt U goed boeken via Hotels/Booking.Appartementen.Duitsland.
 

 
** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes” óf kies direct:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets