SAARLOUIS, een koninklijk genoegen. Veel stenen getuigen herinneren aan de bewogen historie van de stad.
Naar deelstaat Saarland.
Naar kaart met de deelstaten. Naar stedenlijst Duitsland. Naar uw accommodatie!

    

Zelfs voor Vauban, in zijn tijd de beroemdste bouwmeester van citadellen, was Saarlouis een van de mooiste en aangenaamste plaatsen in het koninkrijk. Als versterkte grenspost rond 16100 op bevel van Lodewijk XIV gebouwd, telt Saarlouis momenteel zo'n 38.200 inwoners. Het bijzondere aan deze stad is de Franse invloed in levensstijl en charme, die overal waarneembaar is. De historische, stedenbouwkundige structuren roepen een aagename sfeer op.

Saarlouis, Commanderie, voormalig hoofdbureau van militaire gouverneurLigging en bereikbaarheid
 
Veel wegen voeren naar Saarlouis.
Per auto: op het knooppunt van de A8 en de A620.
Per trein: de stad ligt aan het spoortraject Saarbrücken-Koblenz-Keulen.
Luchthaven: de afstand tot het vliegveld Ensheim bedraagt slechts 40 km.
Per schip: dankzij het bevaarbaar maken van de Saar, kunnen aan de aanlegsteiger Saarlouis ook kleinere cruiseschepen en personenvaartuigen voor anker gaan.

Saarlouis, vestingmuur in natuurgebied SaaraltarmBezienswaardigheden
 
In Saarlouis is het verleden bij elke stap aanwezig. Veel stenen getuigen herinneren aan de bewogen historie van de stad. De vlakbij de stad in het idyllische Natuurgebied 'Saaraltarm' gelegen vestingwerken en de liefdevol gerestaureerde kazematten, zijn naast een groot aantal andere bezienswaardige gebouwen uit de Franse- en de Pruisische tijd, een voorbeeld van de zorgvuldigheid waarmee de stad haar historisch erfgoed koestert en bewaakt.
Maarschalk Ney, is een beroemde zoon van de stad Saarlouis.

Musea
 
Twee musea nemen in het brede culturele spectrum van de stad een bijzondere plaats in:
* Het Stedelijk Museum biedt onderdak aan een groot repertoire van waardevolle, cultuurhistorische voorwerpen.
* In het 'Museum Haus Ludwig für Kunstautstellungen Saarlouis' worden in wisselende presentaties en exclusieve thematische exposities de prachtige kunstschatten uit de collecties van het echtpaar Irene en Peter Ludwig tentoongesteld.

Evenementen
 
Ver over de landsgrenzen bekende volksfeesten lokken jaarlijks duizenden bezoekers naar de stad. Zoals: De Paasmarkt; De 'Saarlouiser Emmes' ; Het feest in de binnenstad en het Het Oktoberfeest.

Saarlouis, Raadhuis en MarienfonteinShopping
 
In Saarlouis, de "stad met de korte wegen', is winkelen en slenteren een waar genoegen. In de gezellige passages met straatcafés en bistro's bieden detailzaken en warenhuizen een uitgebreid assortiment, van exclusief tot voordelig, aan.

Excursiemogelijkheden
 
Saarlouis is een uitstekend uitgangspunt voor interessante korte uitstapjes in de omgeving, zoals het UNESCO Werelderfgoed 'Völklinger Hütte', de bocht in de Saar en de steden Trier, Metz, Luxemburg en Saarbrücken.
Daarnaast biedt ook de directe omgeving ideale mogelijkheden om te wandelen en te fietsen. Zelfs boottochten richting Saarburg en Saargemünd behoren tot de mogelijkheden.

Rondleidingen,
 
van 1 tot 1,5 uur worden in het Duits, Frans en Engels aangeboden. In het Stedelijk Museum en in het 'Museum Haus Ludwig' worden op aanvraag ook rondleidingen met deskundige gidsen gehouden.

Stadt-info und Bürgerservice der Kreisstadt Saarlouis,
 
Grosser Markt 1 - 66740 Saarlouis
Tel.: +49(0)6831/443-263, Fax.- +49(o)6831/443-49.
E-mail: Kreisstadt@saarlouis.de
Internet: www.saarlouis.de

 
** Voor uw accommodatie in Saarlouis: Hotels/Booking/AppartementenSaarlouis
Aanbevolen bijv. worden:
Victor's Residenz-Hotel Saarlouis  
is een familiehotel met 3 sterren. Het bevindt zich dicht bij het treinstation in de stad Saarlouis, in de regio Saarland.
Hotel Ratskeller
is gelegen in het hart van Saarlouis, nabij de voetgangerszone en het historische centrum. Vanaf hier is de A8 makkelijk te bereiken.
Akzent Park-Hotel Saarlouis
is al sinds 1990 in het beheer van dezelfde eigenaars. Het is volledig gerenoveerd en gemoderniseerd volgens de standaard van een driesterrenhotel.

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes” óf kies direct:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets