SINT WENDEL, met: Historische binnenstad - Wendelinusbasiliek – met graf van de Hl. Wendelin, centrum van Wendelinusverering - Kogelfontein - een 4,2 ton zware kogel wordt door waterstralen draaiend gehouden - Int. Beeldhouwers-symposium; deelstaat Saarland

Paaskroon op het Slotplein, St. WendelGa eens op ontdekkingstocht en leer de meer dan 650 jaar oude stad en haar omgeving van haar mooiste kant kennen. De schilderachtige binnenstad getuigt nog tot op de dag van vandaag van haar bewogen historie.
Ligging en bereikbaarheid

Prachtig landschap van het Natuurpark Saar Hunsrück in het noordwestelijke Saarland. Te bereiken via de A1 Saarbrücken-Trier, de A6 Saarbrücken-Mannheim. Goede spoorverbindingen
Luchthaven: Saarbrücken (40 km)
Bijzondere tips

Ga eens op vakantie in het Fiets-Mekka (Bike-Mekka) St Wendel. Het bekende fietssportcentrum is uitstekend geschikt voor uw tochten 'in het spoor van de profs' Een 200 km lang fietstraject, ook geschikt voor gezinstochten, met aansluiting op de Saarland-Fietsroute of speciale mountainbike-routes, zoals het Cross Country Traject van de WK, kunt uzelf gaan ontdekken. Ook het Duitse Nationale Mountainbike Team slaat hier altijd zijn trainingskamp op.
Bezienswaardigheden
* Historische binnenstad. * Wendelinusbasiliek – met graf van de Hl. Wendelin, centrum van Wendelinusverering.  * Kogelfontein - een 4,2 ton zware kogel wordt door waterstralen draaiend gehouden. * Int. Beeldhouwers-symposium.
Katholieke parochie- en bedevaartkerk St. Wendelinus, Am Fruchtmarkt
De kerk, 14de-15de eeuw, heeft een imponerende, door drie torens afgesloten westbouw, de hoogste toren heeft een drievoudige barokspits die dateert uit 1721. Door het rijk met beelden versierde portaal (de Heerser over hemel en aarde met de twaalf apostelen) komt men in het interieur - een smalle, door een prachtig netgewelf overspannen ruimte. Van de inrichting zijn vooral belangrijk de kostbare Wendelinustombe, omstreeks 1360, het reliekschrijn, achter het hoogaltaar, uit omstreeks 1430­1440, en de gebeeldhouwde stenen preekstoel, 1462, een geschenk van Nikolaus von Cusa. Aan de zijwanden acht beelden uit de 18de eeuw. Heilig Graf met fraaie terracotta beeldengroep, omstreeks 1500.
Musea. Heimatmuseum, Altes Rathaus. Plaatselijke en streekgeschiedenis. Volkenkundige verzameling van de missionarissen van Steyl, in het missiehuis. Collectie gewijd aan missiegeschiedenis en volkenkunde.
Culturele tips
Rockballades, vioolklanken, varieté en vernissages - leer St.Wendel kennen als een bruisend centrum van evenementen.
Evenementen

Paasmarkt, vrolijk paashazendorp, imposant paashuis in een reusachtig paasei, versierde paasfontein, schilderen van eieren, knutselen met stro, kinderboerderij.
Kerstmarkt: 12 m. hoge kerstpyramide, reusachtige notenkraker, sprookjesachtige wereld van de dwergen, wandeling langs kerstkribben, sprookjesslot, feestelijke opvoeringen.
Hoogtepunten in de omgeving
Vlakbij ligt de 120 ha. grote Bostalsee om te surfen, zweefvliegen en zomerrodelbaan in de omgeving.
Service voor de gasten
* Stadsrondleidingen Eng./Frans. * Mountainbike tochten onder leiding.  * Wandelen en fietsen met bagageservice.
Tourist-information St. Wendel, Im First Reisebüro
Schlossstrasse 3, 66606 St. Wendel, Tel.: +49(0)6851/93955-14, Fax +49(0)6851/93955-15
E-mail: touristinfo@firstreise.de - Internet: www.sankt-wendel.de

Omgeving
Ottweiler, 9 km Z. Evangelische gemeentekerk (15de-16de eeuw) en middel­eeuws stadsbeeld.
Otzenhausen, 27 km NW. Keltische vluchtburcht (ca. 50 v.c.) op de Dollberg.

>** Uw accommodatie in geheel Duitsland kunt U goed boeken via Hotels.Appartementen.Duitsland.
>** Via Hotels/Appartementen/Wereldwijd kunt u goed zoeken naar een accommodatie in 110 landen. Laagste prijsgarantie, maximale keuze, tevreden gasten, onpartijdige hotelbeoordelingen, boeken in uw taal is mogelijk!
** Kaart met de mooiste vakantieregio's
** Voor bronvermelding zie info Duitsland
** Zie hier voor: "Hoe maak ik een printversie van de pagina"?
** Uw tablet-pc en Stedentips voor Trips, een ideale combinatie voor thuis en op reis!