TECKLENBURG, balkon met uitzicht op Münsterland. - Stadscentrum, onder Monumentenzorg, historische binnenstad met nauwe steegjes en vakwerkhuizen.
Naar deelstaat Noordrijn-Westfalen.
 Naar kaart met de deelstaten. Naar stedenlijst Duitsland. Naar uw accommodatie.

    

 Het meest noordelijke bergstadje vanDuitsland, gelegen op de heuvels van het Teutoburger Woud met prachtig uitzicht op het parklandschap van het Münsterland, is rijk aan romantische, middeleeuwse vakwerkgebouwen. Het afwisselende landschap, gecombineerd met de talrijke mogelijkheden om hier te wandelen en te fietsen, nodigt uit voor een aangenaam verblijf. Het stadje heeft veelzijdige logiesmogelijkheden en aantrekkelijke weekendarrangementen te bieden.

Ligging TeclenburgLigging en bereikbaarheid
 
Afstand vanaf Münster ca. 40 km, vanaf Osnabrück ca. 20km.
Per auto: A1 uitrit Lengerich/Tecklenburg, A30 Lotte/Tecklenburg of Ibbenbüren/Laggenbeck/Tecklenburg..
Per trein: Osnabrück, Ibbenbüren en Lengerich, via Münster/Westfalen.
Luchthaven: "Münster-Osnabrück', 20 km.

Bijzondere tips
 
Met sagen omgeven routes. Rond het Tecklenburger Land zijn ongekend veel sagen en legendes in omloop. In Tecklenburg zelf kan de bezoeker via het Heksenpad zonder problemen in de wereld van sagen binnenstappen. Hoogtepunt is de afdaling in de heksenkeuken, waar volgens de sage rond het middennachtelijke uur, heksen op bezemstelen komen aanvliegen om door hun toverdranken te bereiden.
"Pättkestouren' door het Münsterland. "Pättkes' zijn smalle weggetjes, ideaal voor fietsers, die aan het Münsterland de naam "paradijs voor fietsers” hebben gegeven. De zg. '100-kastelen route' wordt ook wel de koningin onder de fietsroutes genoemd, en brengt de fietsers bij burchten, kastelen en buitenverblijven.

Brochure, zeker aanvragen!Bezienswaardigheden
 
* Stadscentrum, onder Monumentenzorg, historische binnenstad met nauwe steegjes en vakwerkhuizen uit de 16e t/m 18e eeuw.
* Bezienswaardig bastion, voormalig versterkt complex met burcht en onderaardse gewelven.
* Hoog boven de steegjes van de stad loopt een weg naar de burcht, een levendige herin nering aan de historie van het Graafschap Tecklenburg.

Evangelische stadskerk,
Landrat-Schultz­Strasse
 
De 16de-eeuwse zaalkerk biedt onderdak aan de grafmonumenten voor de graven van Tecklenburg (16de eeuw). De baroktoren is er in 1710-1711 bijgekomen.

Burchtruïne
 
Van het voormalige slot (12de eeuw) van de graven van Tecklenburg is niet meer dan een ruïne over. Ieder jaar vinden hier, van mei tot augustus, de Tecklenburgse openluchtspelen plaats.

Wasser burg Haus Mark, 1 km Z
 
In het van buiten sobere bouwwerk (18de-19de eeuw) is de ridderzaal (1754) bezienswaardig. Slotconcerten.Musea
 
Kreismuseum (Wellenberg) met een collectie gewijd aan de geschiedenis van het graafschap, van de vroegere industrieën, zoals mijnbouw, cement- en kalkfabricage, de vervaardiging van linnen als huisindustrie, enz. Voorts zijn verscheidene woonvertrekken (18de-19de eeuw) interessant. Poppenmuseum (in het oude poorthuis) met een internationale poppen- en een grote speelgoedcollectie.

Culturele tips
 
Poppenmuseum in TeclenburgDe burchtruïne vormt een indrukwekkende coulisse voor een van de grootste attracties van de stad: het openluchttheater Tecklenburg, het grootste openlucht muziektheater van Duitsland.

Excursiemogelijkheden
 
Aan de voet van het historische bergstadje ligt, idyllisch in een dal, het waterslot Haus Marck. Dit adellijke woonhuis is niet allen uit architectonisch oogpunt interessant, maar ook een historische plek: hier vonden in 1643 de voorbesprekingen plaats die tenslotte leidde tot de Vrede van Münster.
Evenementen
 
 
* 2e Weekeinde in mei, geraniums- en voorjaarsmarkt.  * Eind mei tot begin september, muzikaal theater op de burcht. * 1e Weekeinde in september, wijnfeest. * 2e Weekeinde in september, linnen- en ambachtsmarkt. * 4e Weekeinde in oktober, Halloween. * 2e Weekeinde in de Advent, Nikolausmarkt.

Tecklenburg Touristik GmbH
 
Markt 7 - 49545 Tecklenburg
Tel..' +49(0)5482/9389-0, Fax: +49(0)5482/9389-19
E-mail: info@teclenburg-touristik.de  -  Internet : www.tecklenburg-touristik.de

** Naar uw accommodatie. Die kunt U goed via Booking.Tecklenburg boeken.

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes” óf kies direct:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets