WASSERBURG, de geliefde van de Inn. In het heldere water van de Inn weerspiegelen zich de torens, gevels en erkers van de bijna geheel behouden gebleven middeleeuwse stad met burcht en stadsmuren.
Naar deelstaat Beieren.
Naar kaart met de deelstaten. Naar stedenlijst Duitsland. Naar uw accommodatie

    

Wasserburg aan de Inn heeft vanwege haar landschappelijke ligging een unicum te bieden. de historische oude binnenstad wordt. tot een smalle landtong na, van alle kanten omgeven door de rivier de Inn, zodat het lijkt alsof de stad in haar totaliteit een schiereiland is.

Ligging en bereikbaarheid
 
Wasserburg am Inn ligt ca. 55 km ten oosten van München, de hoofdstad van Beieren. De knooppunten van de beide provinciale wegen B304, München-Salzburg, en de BI5, Rosenheim-Landshut, evenals de beide spoortrajecten Rosenheim-Mühldorf en Wasserburg- München maken het mogelijk de stad snel en gemakkelijk te bereiken.

Bezienswaardigheden
 
* In het heldere water van de Inn weerspiegelen zich de torens, gevels en erkers van de bijna geheel behouden gebleven middeleeuwse stad met burcht en stadsmuren. Het bijzondere aan deze stad is de zuidelijke, bijna Italiaanse uitstraling. Hier zijn de contrasten van licht en schaduw sterker en tegen een regelmatig strak blauwe hemel steken de erkers en de kantelen van de pastelkleurige muren duidelijk af. De huizen en kerken van deze stad dragen het stempel van de kunstzinnige architectuur, waarmee de bouwers behept waren: de voormalige scheepsbaronnen en handelslieden en vanaf de Inn hun bouw- en handwerkmeesters, wier kunst en capaciteit tot in de moderne tijd stoelt op middeleeuwse tradities.
* De middeleeuwse binnenstad met haar kronkelige steegjes en arcades is in haar totaliteit een eerste klas bezienswaardigheid. Heel bijzondere gebouwen zijn het Kernhaus met de rijk versierde rococo façade, de imposante parochiekerk St. Jakob met de "Vertoorn-Kansel' als gelofte na de pestepidemie ontstaan, de O.L.Vrouwekerk, het laatgotische raadhuis met de grote en kleine raadhuiszaal en niet in de laatste plaats de oude burcht van de Haligraven.
* Voor liefhebbers van moderne kunst is een wandeling over de 'Sculpturen-route', die rondom de stad langs de oevers van de Inn loopt, een absolute aanrader. De Galerie in het Ganserhaus geeft een overzicht van de levendige kunstscène van Wasserburg.

Musea
 
* De beste indruk van het leven in Wasserburg, de houding van haar burgers met betrekking tot de overheid, het leven van ambachtslieden, kunstenaars en handelslieden, krijgt de bezoeker in het Stedelijk Museum in het Heimathaus. Met meer dan 5.000 voorwerpen behoort deze uitzonderlijke collectie tot de bekendste en meest uitgebreide in Opperbeieren.
* Eveneens bijzonder is het Wegenbouw-Museum met een collectie van meer dan 1.500 voorwerpen op het gebied van technische infrastructuur, machines en voorbeelden van wegenbouw vanaf de Romeinse Tijd tot op heden.
* Voor alle liefhebbers en verzamelaars van moderne kunst is er een bijzondere attractie: het "Eerste Imaginaire Museum – collectie Günther Dietz". Hier worden via een speciale methode, nagemaakte kunstwerken, die men anders alleen tijdens een reis door alle musea ter wereld zou kunnen bezichtigen, tentoongesteld en gedeeltelijk ook te koop aangeboden.Evenementen
 
* Jaarlijks, 1e zondag in februari: grootste duivenmarkt ter wereld.
* Jaarlijks, laatste zaterdag in juli: wijnfeest in de straten, op de pleinen en onder de arcades De Brugpoort van de binnenstad. In het jaar 1464 werden 43 plaatsen aangewezen waar wijn mocht worden geschonken. Uit deze traditie stamt het jaarlijkse wijnfeest.
* Jaarlijks in de nacht van de 1e vrijdag op zaterdag in augustus: nachtelijke vlooienmarkt, een in de regio zeer bekende en populaire rommelmarkt.
* Jaarlijks, 3e zaterdag in augustus: Indamm-Fest op de dam rond de Inn rondom Wasserburg. * Beroemd zijn ook de vijf Wasserburger Raadhuisconcerten, die elk jaar in de historische raadhuiszaal plaatsvinden.

Excursiemogelijkheden
 
Behalve de uitstapjes per auto en trein naar de Beierse hoofdstad München en naar Salzburg/Oostenrijk, 60 km, zijn er talrijke fietstochten te maken via gemarkeerde routes rondom Wasserburg. Op maar een heel korte afstand liggen de Chiemsee, 27 km, de zogenaamde "Beierse Zee" en de Chiemgauer Alpen, 35 km.

Service voor de gasten
 
Bij de VVV is foldermateriaal aanwezig, voor een deel ook in het Engels, Frans en Italiaans: stads- en museumbrochure, plattegrond met de bezienswaardigheden, fiets- en wandelkaarten, evenementengids, hotel en pensiongids met logiesmogelijkheden in diverse prijsklassen in Wasserburg en de directe omgeving.

Verkehrsamt der Stadt Wasserburg am Inn
 
MarienPlatz 2, lm Rathaus 83512 Wasserburg am Inn  -  Tel.: +49(0)10071/105-22. Fax. +49(0)10071/105-21
E-mail: touristiek@stadt.wasserburg.de  -  Internet: www.wasserburg.de

   ** Uw accommodatie kunt U goed via Booking Wasserburg-am-Inn  boeken. Er zijn 3 hotels online boekbaar in Wasserburg en 17 in de omgeving.
  
  
** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes” óf kies direct:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets