WETZLAR, stad aan de Lahn met charme en historie. Toppers: oude binnenstad  rijk aan vakwerkhuizen - Hoogste Gerechtshof - Dom met Romaanse toren en er achter de gotische façade, uniek in Duitsland.
Naar deelstaat Hessen.
Naar kaart met de deelstaten. Naar stedenlijst Duitsland. Naar uw accommodatie

    

In Wetzlar heerst de onmiskenbare sfeer van een lang historisch verleden, dat in een levendig contrast staat tot het moderne leven in deze stad. Wetzlar is de geboorteplaats van Charlotte Buff. Goethe leerde haar in 1772 als jonge inwoonster kennen en vereeuwigde haar in zijn bestseller “Die Leiden des jungen Werthers”, het boek dat hem beroemd maakte.

Vakwerkhuizen in de oude binnenstadLigging en bereikbaarheid
 
De stad is prachtig gelegen aan de romantische Lahn, een zijrivier van de Rijn.
Per auto; directe aansluiting op de A45, dan via de B49,goede verbinding met de A3 en A5
Luchthaven: Frankfurt/Main, 70 km.

Bezienswaardigheden
 
* De oude binnenstad is rijk aan vakwerkhuizen en barokke gebouwen.
* Het Hoogste Gerechtshof. Hier kan men heerlijk rondwandelen.
* De Dom werd niet in de geplande gotische stijl voltooid, zodat er een unieke situatie is ontstaan: de Romaanse toren staat nog steeds achter de gotische façade - uniek in Duitsland.

Musea  
 
* Aan Goethes verblijf in Wetzlar herinneren twee musea: het Lottehaus en het Jerusalemhaus
* In het Stedelijk- en Industrieel Museum treft men naast voorwerpen uit de historie van de stadook een tentoonstelling aan van de industriële ontwikkeling. Zo is de eerste klein- beeld camera ter wereld, de Leica, in Wetzlar uitgevonden.
* Heel bijzonder is de collectie Dr.J.v.Lemmers-Danforth met kostbaar meubilair en keramiek uit de beste ateliers (renaissance en barok) van Europa.

Marktplein met domEvenementen
 
In Wetzlar houdt men van feestvieren. Enkele voorbeelden hiervan zijn: Begin september, het Bruggénfeest, een muziekfestival
* 3e Weekeinde in oktober, de Gallus markt al eeuwenlang de grootste markt in Middenhessen
* Andere grote culturele gebeurtenissen: het Festival van Wetzlar met theater en muziek in de romantische rozentuin Oude Lahnbrug plein. Voor groepen kan men op elk gewenst moment een rondleiding inhuren, na aanmelding vooraf.

Hoogtepunten in de omgeving  
* In de bezoekersmijn 'Grube Fortuna' in Solm-Oberbiel, ca. 5 km van Wetzlar, wordt op 150 meter diepte het totale verloop van het ijzererts winning natuurgetrouw nagebootst.


Braunfels,
 
de kuurplaats waar je stevig door kunt ademen
. Met het sprookjesslot Slot Braunfels, zie afb., ca. 14 km
De meer dan 750 jaar oude stad Braunfels heeft haar bezoekers van dichtbij en veraf nogal wat te bieden. Al van ver begroet het - op de top van een basaltrots gelegen ­Braunfelser sprookjeskasteel haar bezoekers. Meer dan 700 jaar lang resideerden hier de graven en latere vorsten zu Solms-Braunfels. Tijdens een interessante rondleiding door het uitgebreide kasteel complex, dat voor een deel nog bewoond wordt, krijgen de bezoekers de mooiste kamers te zien. Buiten het kasteel nodigen de prachtige vakwerkhuizen, het kuurpark Herrengarten en het vorstelijke dierenpark uit om lekker te gaan wandelen. Het gezinsvriendelijke vakantieplaatsje betovert zijn gasten met een unieke charme en is als lid ook aangesloten op de "Oranjeroute" en andere toeristische routes zoals de "Lahn-Vakantie­Route", de "Solmer Route" en de "Duitse Vakwerkroute"Braunfels, de kuurplaats waar je stevig door kunt ademen
.

Sprookjes Slot BraunfelsDe meer dan 750 jaar oude stad Braunfels   
heeft haar bezoekers van dichtbij en veraf nogal wat te bieden. Al van ver begroet het - op de top van een basaltrots gelegen ­Braunfelser sprookjeskasteel haar bezoekers. Meer dan 700 jaar lang resideerden hier de graven en latere vorsten zu Solms-Braunfels. Tijdens een interessante rondleiding door het uitgebreide kasteel complex, dat voor een deel nog bewoond wordt, krijgen de bezoekers de mooiste kamers te zien. Buiten het kasteel nodigen de prachtige vakwerkhuizen, het kuurpark Herrengarten en het vorstelijke dierenpark uit om lekker te gaan wandelen. Het gezinsvriendelijke vakantieplaatsje betovert zijn gasten met een unieke charme en is als lid ook aangesloten op de "Oranjeroute" en andere toeristische routes zoals de "Lahn-Vakantie­Route", de "Solmer Route" en de "Duitse Vakwerkroute"

Info: info@schloss-braunfels.de ; www.schloss-braunfels.de
** Uw accommodatie: Hotels/Braunfels
Service voor de gasten
Van mei t/m oktober worden op zaterdag en zondag, steeds om 14.00 uur, stadsrondleidingen door de oude binnenstad georganiseerd. Ontmoetingspunt bij de fontein op het Domplein. 
Tourist-information,

Domplatz 8, 35573 Wetzlar  - Tel.: +49(0)6441/99338, Fax: +4910)6441/99339  -  E-mail: tourist-info@wetzlar.de  -  Internet: www.wetzlar.de

** Uw accommodatie kunt U goed via Booking.Wetzlar boeken. Er zijn 4 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Betaal in het hotel!  Laagste prijsgarantie!>
** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes” óf kies direct:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets