WILLINGEN, midden in de natuur van het Hoog-Sauerland. Toppers: Recreatie in aantrekkelijk landschap - Mühlenkopfschanze - Milch-Museum - Wandelen en trekken op de Uplandsteig - wedstrijdschans Mühlenkopfschanze; de Hochheideturm op de Ettelsberg.
Naar deelstaat Hessen. Naar kaart met de deelstaten. Naar stedenlijst Duitsland.
    

Als men de bezoekers van Willingen vraagt, wat zij hier het meest op prijs stellen, krijgt men verschillende antwoorden: sommigen genieten van de rust en ontspanning bij het trekken en wandelen op de nieuwe wandelroute Uplandsteig of in het ongerepte landschap, anderen van de talloze sportmogelijkheden zoals mountainbiken, golfen, parapenten, skiën, langlaufen of klimmen in de frisse lucht en de vrije natuur.

Bezienswaardigheden  
Bron van de afb. de site: www.willingen.de
Toppers: Recreatie in een aantrekkelijk landschap - Mühlenkopfschanze, de hoogste grote schans ter wereld - Het Milch-Museum - Wandelen en trekken op de Uplandsteig

In Willingen staat de wereldbeker-wedstrijdschans Mühlenkopfschanze,
 
de hoogste grote springschans ter wereld; de Hochheideturm op de Ettelsberg is het hoogste uitkijkpunt in Noordwest-Duitsland en met de Ettelsberg-kabelbaan eenvoudig te bereiken. Verdere attractiepunten zijn de zomerrodelbaan, de ballonbaan en een glasblazerij waar het vervaardigen van glas nader wordt toegelicht en u bovendien zelf glas kunt blazen.

Kunst en cultuur
 
Een heel bijzonder museum is het 'Milch-Museum', het enige van zijn soort in Duitsland. Het Heimatmuseum toont historische stukken uit de regio en ook het Haus der Natur en de leisteengroeve zijn een bezoekje waard. 'Kunst in het Upland' presenteert van eind augustus tot begin september 2005 in het Haus des Gastes een tentoonstelling met allerlei kunstwerken van plaatselijke kunstenaars.

Natuur en recreatie
 
Voortreffelijk onderhouden wandelroutes zoals de aantrekkelijke nieuwe 'Uplandsteig' (64 km lang) leiden door deze bosrijke streek. In het centrum van de plaats bevindt zich een kuurpark. Een voor bezoekers opengestelde brouwerij, een zomerrodelbaan, kegelbanen, midgetgolf, tennisbanen en tennishallen, een manege, pitpat (een combinatie van biljart en minigolf), een paardrijhal, squash, bowling, deltavliegen en parapente, rodelhellingen of springschansen - de mogelijkheden voor attractieve vrijetijdsbesteding zijn enorm. Nieuwe krachten opdoen en plezier beleven: Willingen is niet alleen een recreatieparadijs, maar heeft zich bovendien ontwikkeld tot een waar verwenparadijs!

Aanrijroute
 
Per trein: station Willingen RB-/RE-aansluitingen  -  Autosnelwegen: A7, A44   -  Vliegveld: Paderborn/Lippstadt
Tourist Information Willingen
Waldecker Strasse 12, 34508 Willingen (Upland)  -  Tel: +49 (0) 5632-4011100 - Fax +49 (0) 5632-401150  -  E-mail: willingen@willingen.de   -  Internet: www.willingen.de

** Uw accommodatie in geheel Duitsland kunt U goed boeken via Hotels.Appartementen.Duitsland.

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes” óf kies direct:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets