WINTERBERG, actieve vakantie op het dak van het Sauerland. Toppers: Wintersport in het middelgebergte – Het kunstijskanaal - De St.-Jacobuskerk - De berg 'Kahler Asten' - De wandelroute Rothaarsteig.
Naar deelstaat
Noordrijn-Westfalen.
Naar kaart met de deelstaten. Naar stedenlijst Duitsland. Naar uw accommodatie

    

Vakantiewereld Winterberg -! Of u nu wilt gaan wandelen, biken of skiën - u kunt zich verheugen op een zacht golvend landschap en het grootste wintersportgebied ten noorden van de Alpen. Het klimatologische kuuroord Winterberg biedt traditionele 'Gasthöfe', hotels van familiair tot luxeklasse, gezellige pensions evenals een groot aantal vakantiewoningen en, in de buurt van het park Hoog-Sauerland, 'Free Life from Center Parcs'. Winterberg ligt tussen Kassel en Dortmund en is vanuit de grote agglomeraties in Noordrijn-Westfalen of vanuit het Rijn-Maingebied binnen twee uur te bereiken.

Wintersport in WinterbergWintersport, wandelen, biken  
Het 1601 m lange kunstijskanaal trekt ieder jaar met wedstrijden van de nationale en internationale bobslee-, rodel- en skeletonwereld talloze bezoekers. De berg Kahler Asten (841,5 m) is het eigenlijke middelpunt van het Hoog-Sauerland en de bekendste berg van Noordwest-Duitsland. De 22 m hoge springschans 'St.Georg' werd in 1959 op 733 m hoogte gebouwd. De 'Bike Arena Sauerland' is de grootste van Europa en biedt alles voor downhill-, trait- en cross-countryfreaks in drie verschillende moeilijkheidsgraden. Een nieuw aangelegd bikepark maakt het aanbod voor bikefans compleet. De panoramaroute 'Hochsauerland Höhenstrasse' biedt motorrijders en automobilisten op het 102 km lange traject prachtige vergezichten over het 'land der duizend bergen'. De St.-Jacobuskerk fascineert met kostbare kunstwerken uit het jaar 11003, de wandelroute Rothaarsteig en de kamroute 'Winterberger Hochtour' nodigen uit tot lange wandelingen.

Toppers
 
Wintersport in het middelgebergte – Het kunstijskanaal - De St.-Jacobuskerk - De berg 'Kahler Asten' - De wandelroute Rothaarsteig

Kunst en cultuur
 
In het West-Duitse Wintersportmuseum Neuastenberg toont een presentatie in de rustieke schuur de bijna 100-jarige wintersportgeschiedenis van het Sauerland. De Schleimer's Mühle in Niedersfeld was de eerste watermolen aan de Ruhr! In het streekmuseum 'Borg's Scheune' in Züschen worden culturele evenementen en wisselende tentoonstellingen gehouden. In de 'Heimatstuben', Siedlinghausen, kunt u deelnemen aan een historische rondleiding door de geschiedenis van het dorp in het dal van de rivier de Neger. Bovendien valt er in Siedlinghausen op ca. 120 m² oppervlakte een modeltrein te bewonderen.

Lente in WinterbergVrije tijd en activiteiten 
 
Mooie restaurants en tearooms, gezellige cafés en moderne discotheken alsmede een sport- en recreatieaanbod dat tot ver buiten de stadsgrenzen bekendheid geniet, staan garant voor een afwisselend verblijf. Het bospark 'Helletal' is gekenmerkt door diep uitgesleten, steile V-dalen. Op de hoge heide op de Kahler Asten groeien diverse soorten bessen; kruiden en grassoorten vallen onder natuurbescherming. 'Neuer Hagen' is het grootste samenhangende gebied van hoge heide in Duitsland. De vochtige weilanden in het Hilleen het Springbachdal: de natuurlijke vochtige biotoop is gekenmerkt door een enorme soortenrijkdom.
De Hillebachsee, Niedersfeld, is een zwem- en stuwmeer: hier staan zwemmen, een badstrand, waterfietsen, windsurfen, beachvolleybal, een kinderspeelplaats, ligweiden, midgetgolf en vissen op het programma. Voor uw vakantie in Winterberg.

Shopping
 
35 weekends per jaar - zelfs op zon- en feestdagen - zal iedereen die iets functioneels zoekt op sportgebied, iets leuks en elegants of iets modieus en actueels in de winkels zeer zeker slagen.

Eten en drinken
 
Winterberg presenteert een rijkgeschakeerd culinair aanbod van regionale gerechten, variërend van daslooksoep en 'Knochenwurst', tot internationale specialiteiten. Bosbessenen bramenwijn of 'Astenvuur' - allemaal specialiteiten uit de streek. Drie van de grootste brouwerijen van Duitsland - Warsteiner, Veltins en Krombacher - zijn in deze regio gevestigd.

Excursietips
 
Ideale excursiebestemmingen zijn het slot Bedeburg in Bad Bedeburg, het kasteel Waldeck, de stuwmeren Biggesee en Möhnesee of het Westfalenpark Dortmund.Tips voor jongeren
 
Een verwarmde zomerrodelbaan, recreatiebaden, een ijssporthal, het Bike-Park, de pretparken 'Fort Fun' en 'Panorama Park', indoor en outdoor cartbanen en bovendien een touwparcours - hier voelen jonge gasten zich meteen thuis!

Bijzondere highlights
 
Internationale evenementen op de bobsleeën rodelbaan van december t/m februari. 'ICERACE', mountainbikewedstrijd op de bobbaan eind februari 2005. Internationale sledehondenwedstrijden in januari of februari, wereldbeker snowboarden op 5/6 februari, schuttersfeesten in juni en juli, grote bijeenkomst van koetsiers in juli. Traditionele kermis in augustus.

Aanrijroute
 
Per trein: station winterberg (interRegio-treinen)  -  Autosnelwegen: A7, A2, A33, A5, A44   -  Vliegveld: Paderborn (70 km)

Tourist-Information Winterberg
 
Am Kurpark 6, 59955 Winterberg   -  Tel: +49 (0) 2981 / 92500 - Fax: +49 (0) 2981 / 925024   -  E-mail: info@winterberg.de  -  Internet: www.winterberg.de

** Uw accommodatie kunt U goed via  Booking Winterberg  boeken. Er zijn 39 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Lees de beoordelingen van gasten die de hotels bezochten eens! U kunt de hotels via Google Earth bekijken!

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes” óf kies direct:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets