ARRAS of Atrecht, heeft, ondanks de voortdurende uitbreiding met moderne wijken en gebouwen, in zijn oude gedeelten veel bewaard van de pracht en praal die de stad in haar bloeitijd kenmerkte. Atrecht is in de historie bekend door de Unie van Atrecht, de aaneensluiting van enige rooms-katholieke gewesten in de Zuidelijke Nederlanden, in de Tachtigjarige Oorlog, die het begin betekende van de definitieve scheiding der Nederlanden. Ook werden er in de middeleeuwen enkele belangrijke vredesverdragen gesloten. Naar regio Nord-Pas-de-Calais. Naar stedenlijst Frankrijk. Naar regiokaart Frankrijk. Naar uw accommodatie!

    

Arras, het plein Place des Héros, gedomineerd door de laatgotische toren van het Hôtel de VilleDe pleinen van Arras:
vormen terecht de trots van de stad. De Grand' Place en de Place des Héros, gedomineerd door de laatgotische toren van het Hôtel de Ville, gerestaureerd, zijn te samen een schitterend specimen van Vlaamse architectuur. De statige huizen die de twee reusachtige pleinen omzomen, met een rijkdom aan gevels, vormen door de op elkaar afgestemde bouwen hoogte een uiterst harmonieus ensemble. Rondom de pleinen loopt een voetgangersgalerij met arcaden.

Abdij Saint-Vaast

De abdij, gesticht in de 7de eeuw, werd na herhaalde verwoestingen in de 18de eeuw geheel nieuw gebouwd. Ook de abdijkerk werd in die tijd herbouwd en tot kathedraal verheven. Het enorme bouwwerk is imposant door zijn monumentale, classicistische bouwtrant. Indrukwekkend zijn ook de klooster- en dienstgebouwen van de abdij, evenals de spaarzaam gedecoreerde kloostergang, die enorme afmetingen heeft.

Musée des Beaux Arts

Het museum is gevestigd in de voormalige abdij. Tot de collectie van het museum behoren: romaanse en gotische sculpturen, gebrandschilderde ramen, schilderijen, o.a. van Bellegambe, Corot, Chassériau, Poussin, en porselein uit Arras en Tournai. Een 15de-eeuws wandtapijt, Saint-Vaast en de beer, herinnert aan de tijd dat Arras een grote reputatie had door de wandtapijten die er werden gemaakt, het woord arazzi werd zelfs synoniem voor wandtapijt.

Andere bezienswaardigheden
In de benedenstad bevindt zich de fraaie Place Victor Hugo, in 1756 aangelegd op een achthoekig grondvlak. De Notre­Dame-des-Ardents herbergt een partikeltje van de miraculeuze kaars die de Heilige Maagd in de l2de eeuw aan twee minstrelen zou hebben gegeven om le mal des Ardents, een gangreneuze huidziekte in die tijd, te genezen. In de Rue Robespierre op nr. 9 het woonhuis van Robespierre.

Omgeving

Les Crêtes du Sacrifice, in het noorden:
tijdens de Eerste Wereldoorlog waren de nabijgelegen heuvels toneel van verbitterde gevechten, die aan duizenden het leven kostten. Aan dit feit herinnert het sobere en indrukwekkende monument voor de gevallen Canadezen in Vimy. Ten westen daarvan Notre-Dame-de-Lorette met knekelhuis.

 

Arras, with Reims and Verdun is the only major city situated for three years near German trenches during World War I.
The Artois battle-Field and the hills which mark the border with the coal mine area in the north, were the centre of fierce fighting on a scale comparable with Verdun. The heights of Vimy and Lorette, entirely dedicated to the memory of those combats and the two battered towers of Mont-Saint Eloi Abbey overlook the countryside where numerous cemeteries, carefully tended have now become part of the landscape and its history.

Office de Tourisme

Hôtel de Ville  -  place des Héros  -  62000   ARRAS  -  Tel: 33 (0) 3 21 51 26 95   -  Fax: 33 (0) 3 21 71 07 34

Departement Pas-de-Calais   
Comité Départemental du Tourisme
Route de la Trésorerie  -  B.P. 79  -  62930   WIMEREUX  -  Tel: 33 (0) 3 21 10 34 60   -  Fax: 33 (0) 3 21 30 04 81 -  Internet: http://www.pas-de-calais.com    -  E-mail: cdt.doc@pas-de-calais.com

** Uw accommodatie in Arras kunt U goed boeken via City.Arras.  Er zijn 7 (16) hotels online boekbaar. Op basis van de beoordelingen van gasten zijn de populairste hotels in Arles per thema (3) gerangschikt. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. U betaalt in het hotel! Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!
**
Uw accommodatie in Frankrijk kunt U goed boeken via Hotels/Appartementen/Frankrijk. Er zijn meer dan 20.000 accommodaties online boekbaar.


** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”! 
 ** U vindt er o.a.:
    Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets