BÉZIERS MÉDITERRANÉE, "Conquistad'Oc", is het "handelsmerk" van het nieuwgevormde gebied Béziers Méditerranée, ontstaan door de samenvoeging van de wijnbouwdorpen en de dorpen van de zanderige kuststreek rondom de historische stad Béziers. Een streek waar de Spaans-Occitaanse cultuur domineert en die trots het kruis van de Languedoc in het vaandel draagt. Een streek van ongekende diversiteit die haar oorsprong vindt in het kruispunt van waterwegen: de zee, de rivier de Orb, de strandmeren en het Canal du Midi. Een streek met temperamentvolle en buitengewoon gastvrije inwoners. Naar overzicht regio Languedoc-RoussillonNaar stedenlijst Frankrijk. Naar regiokaart Frankrijk. Naar uw accommodatie!

Zonnige lekkernijen Kunst die de tand des tijds heeft doorstaan Een rijk cultureel leven
Volg_het_water: Canal du Midi De natuur opsnuiven Het karakter van de wijn
Reizen met het accent op sport De Middellandse Zee Een concurrerende economie
Toeristenbureaus Naar kaart Béziers Méditerranée
Bron: brochure Béziers Méditerranée: www.beziersmediterranee.com - tourisme@beziers-agglo.org
    

Musee d'art contemporain - SerignanZonnige lekkernijen     
Eerlijk en gul, kleurrijk, spontaan en levendig, de lokale keuken is diepgeworteld in de bodem van de Languedoc, op het kruispunt van wegen, tussen de Provence, Catalonië en het land van Toulouse.
De keuken is traditioneel maar weet ook eigentijds en vernieuwend te zijn.

In het fruit en de groente
 
op onze gezellige en bonte markten zit alle zonnewarmte opgesloten. En de olijfolie, die bron van gezondheid! De hoog- en nabijgelegen kantons bieden de lokale gastronomie hun authentieke smaken van kastanjes, paddenstoelen, vleeswaren en vele soorten geitenkaas.

Een vlaag zeewind
 
en ziedaar als in een droom: spartelende vissen en zeebanket, ragout van inktvis (ragoût de seiches) of vispannetje (bouille du pêcheur), aan de monding van de Orb, in Valras-plage en in Sérignan - gerechten die vroeger direct op het strand werden bereid.

Béziers Méditerranée
 
is niet alleen een smeltkroes van producten en recepten, de chefs hebben hier ook de "cuisine attitude". Ontdek zelf de lekkernijen "met het accent op de zee en een knipoog vanaf de berghellingen", en drink bij dit alles de aromatische en onweerstaanbare wijnen.

Kunst die de tand des tijds heeft doorstaan   

Land van doorreis, van gastvrijheid, van veroveringen, "Conquistad'Oc" - de geschiedenis heeft er zijn sporen
nagelaten, van de oudheid tot op de dag van vandaag.

Van de overblijfselen
 
van het Romeinse amfitheater in Béziers tot het park "Rayonnant" van Daniel Buren voor "La Cigalière" in Sérignan; van de romaanse kapellen en kerken in Villeneuve­lès-Béziers, Servian, Bassan tot de kapittelkerken en andere kathedralen in Sérignan en Béziers; van de Romeinse villa's die als basis hebben gediend voor onze dorpen tot en met de "folies" (buitenhuizen), gebouwd door de rijke handelslieden uit Béziers in de XIXe eeuw; van de meanders en sluizen in het Canal du Midi van Pierre-Paul Riquet tot de kades van de havens langs de rivier de Orbe, slijpt Béziers Méditerranée voortdurend haar geschiedenis bij in de grote zandloper van de tijd.

Stelt u zich eens voor:
 
een gladiator in gevecht in het amfitheater in Béziers; een centurio uit het 7 e legioen die zijn villa en wijngoed beheert.
Hoor die troubadour uit de Middeleeuwen die de poëzie in het Occitaans herontdekt als minnekunst. Stelt u zich eens het werk voor van die kathedralenbouwers.

Bewonder het gigantische bouwwerk
 
van Pierre-Paul Riquetj een man uit deze streek die de Atlantische Oceaan met de Middellandse Zee verbond door de aanleg van het Canal Royal, in de eeuw van Lodewijk de XIVe.
Beeldt u zich eens in toeschouwer te zijn van de komische spektakelfilms die in de vorige eeuw vertoond werden in het nieuwe amfitheater van Béziers ten overstaan van 13 000 mensen.

Toon begrip voor de soldaten
 
die zich aansloten bij de menigte tijdens de op stand van de wijnboeren in 1907.
De geschiedenis staat niet stil en elke dag weer verrijkt zij het erfgoed van Béziers Méditerranée met archeologische opgravingen, theaterstukken, museumexposities, traditionele feesten. "Conquistad'Oc"; een landvol herinneringen en bouwers.

Cultureel Beziers MediterraneeEen rijk cultureel leven       
Fontaine-Villeneuve-les-Beziers; Pont Canal;  Cloître-Cathedrale;  St Nazaire en Eglise Notre Dame des Pins
Béziers Méditerranée verstaat de kunst van het feesten! De cultuur wordt hier luidruchtig en kleurrijk beoefend: het is het rijke culturele leven en het leven in de open lucht dat onze straten vult voor het feest van "Saint Aphrodise" in gezelschap van zijn kameel - totemdier van Béziers -, of het Festa d'Oc, dat de gewoontes en gebruiken van Occitanië als thema heeft. De mensen hier zijn vechters, soms ietwat ruw - maar is dit niet het land van het rugby? Uit haar wortels, haar streekproducten heeft Béziers Méditerranée de inspiratie geput voor haar feesten: de Caritats: middeleeuwse feesten in Béziers; Sint Rochus in Sérignan, het feest van de vissers in Valras-Plage, of van de sluizen in het Canal du Midi in Fonseranes ... en de Féria d'août, het feest in augustus dat u absoluut niet mag missen.
Het eerste museum voor hedendaagse kunst van de Hérault in Sérignan
 
toont naast een vaste collectie ook wisselende exposities over een oppervlakte van biina 2 500 m2.
De expositiezaal "La Cigalière" en het omliggende terrein met het kunstwerk "Rayonnant" van de beeldend kunstenaar Daniel Buren, maker van de Oeuvre de Colonnes du Palais Royal in Paris, is een Musée d'ort cant, heel belangrijk onderdeel van het heden­
daagse erfgoed.
Met hun collecties van Romaanse kapitelen tot schilderijen van bekende schilders,
 
waaronder ook de monumentale beeldhouwwerken van Injalbert, inwoner van Béziers en leerling van Rodin, bieden de musea van Béziers u de gelegenheid om met dit Fantastische palet de kunst door de eeuwen heen te ontdekken.
De nieuwe uitdaging van Jérome Savary, "La Boîe à rêves" is neergestreken binnen de muren van het Franciscanenklooster in  Béziers: een mooie artistieke en internationale thuishaven voor een theatergezelschap.
Het theater Sortie Ouest en de zaal Zinga Zanga in Béziers, tweede regionale zaal na de Zénith zaal in Montpellier, maken de ontvangst van aller­lei optredens mogelijk.

De natuur opsnuiven   

De traditionele Midi met zijn cigales (krekels), de brandende zon en de siësta in de schaduw van stenen muurtjes is van toepassing op elke plek in dit gebied, maar de originaliteit en vruchtbaarheid zijn verbonden aan de samenloop van de twee kustrivieren de Orbe en de Libron, het Canal du Midi, het meer La Maïre en de Middellandse Zee. De streek is ook aantrekkelijk vanwege het onbegrensde wegen netwerk dat toegang geeft tot weggetjes naar een oneindige hoeveelheid landbouwpercelen. Er wacht U een beschermde natuur met een verrassend grote diversiteit: wijngaarden op de minerale hellingen en de lemen vlakte, verdeeld over duizenden landschappen, die overgaan in wetlands waardoor er een bijzondere flora en fauna ontstaat.
Open uw ogen en kijk om u heen!
 
Bewonder de kleurenharmonie van het water, het land en de lucht. Kust, vlaktes en hellingen, alles is hier glooiend, rond en vredig. Kijk hoe de bergen van de Cevennen zich aftekenen tegen de horizon.
Een landschap waarin de wijngaarden domineren
 
met hun gebladerte en zo ieder seizoen van kleur veranderen.
Bevindt U zich immers niet in de meest uitgestrekte wijngaard ter wereld?
De landschappen van "Conquistad'Oc" stralen sereniteit en rust uit in dit warmbloedige land.
 
Béziers Méditerranée onderscheidt zich ook door een groot aantal parken en tuinen, in trek bij verliefde stelletjes, dichters en zondagwandelaars: Plateau des Poètes in Béziers, Jardin Méditerranéen in Bouian sur Libron, Île de Tabarko in Lignon sur Orb, Jardin des Carrières de Saint Adrien in Servion, het park La Cigalière in Sérignan, het park l'Espace des Libertés in Villeneuve-les-Béziers, het beschermde natuurgebied Les Orpellières tussen Sérignan en Valras-Plage met de hoogste duinen van de Franse Middellandse Zee.

Canal du Midi; Sluizen, Pont vieuxVolg het water    
Welkom in de magische wereld van het Canal du Midi.
Per boot, met de fiets, te voet of te paard, het traject van het Canal du Midi biedt u de mogelijkheid de streek en hoor levenskunst te ontdekken.
Meer of langs het beroemdste vaarwater van Europa: een paradijs voor vakanties op het water
Weet wel dat een verbinding
tussen de rivier de Garonne en de Middellandse Zee een oude Romeinse droom was die Pierre-Paul Riquet, inwoner van Béziers, in de XVIe eeuw heeft verwezenlijkt. Een bouwwerk buiten alle proporties, 240 km lang, dat Toulouse met Sète verbindt. Er is 14 jaar aan gewerkt en meer dan 7 miljoen m3 grond is er met de hand verplaatst door 12 000 werklieden. Het telt 350 kunstwerken (bruggen, stuwdammen, sluizen, tunnels.. .)!

Sluizen van Fonserannes bij Beziers Afb.: Ecluses de Fonserannes (De zeven sluizen van Fonserannes bij Beziers
Een gigantisch, bijna bovennatuurlijk bouwwerk, omdat het kanaal de kleine berg van Enserune bij Malpas "doorboort",
 
 
en omdat er meer dan 20 meter hoogteverschil wordt overbrugd dankzij de opeenvolgende sluizen bij Fonserannes, regelrechte watertrappen. Het Canal du Midi, product van de genie en van het temperament van de mannen uit de streek van "Conquistad'Oc", staat sinds 7 december 1996 op de werelderfgoedlijst van de Unesco.
 
Het karakter van de wijn    

De wijn vertelt hier een verhaal, over een streek, over een leven. Een bevoorrechte ontmoeting met de man of de vrouw die deze wijnen maakt.
In de streek van "Conquistad'Oc" zijn de wijngaard en de wijn een religie en levenskunst. Ga mee op bezoek bij de wijnboeren, particuliere of coöperatieve wijnkelders; luister, kijk, ruik en proef alle nuances van deze wijnen uit Zuid-Frankrijk.
De wijnstok is de plantenmythe van Béziers Méditerranée.
 
Hij staat met zijn wortels in 25 eeuwen geschiedenis van een streek die door de god Bacchus is gezegend.

Het landschap tekent hier de grote wijnen.
 
De wijnen van Béziers Méditerranée zijn aangenaam, soepel, zuiver, warm en verfijnd, net als de mannen en vrouwen van deze streek. Van de uitlopers van de Cevennen tot aan de stranden van de Middellandse Zee is er een grote variëteit aan druiven rassen en bodemsoorten en deze bieden de beste kwaliteit voor de meest schappelijke prijzen, of het nu om wit, rood of rosé gaat.

Reizen met het accent op sport    

Of het nu ter kennismaking, voor het plezier of op prestatie is gericht, Béziers Méditerranée is als land van het rugby de hoofdstad van de sportieve vrijetijdsbesteding.
Groot en klein
 
zijn in Béziers Méditerranée van harte welkom, en u treft hier professionele deskundigheid en uitstekende voorzieningen aan.
De accommodatie, in gemeubileerde hotels of op een camping, is voorzien van een kwaliteitslabel en de balneotherapie in de open lucht heeft in Sérignan plage al naam gemaakt.

Een ongeschonden natuur,
 
een fantastisch klimaat en voorzieningen van goede kwaliteit; al/es is hier voorhanden, zodat u uw vrije tijd naar wens kunt invul/en en uw lievelingssport kunt beoefenen: golven in Saint Thomas, varen op het Canal du Midi, vissen op grote vissen voor de kust van Valras.
Voettochten, onderaardse tochten, onderwater wandelen, tochten te paard of per mountainbike, met een fourwheel drive terreinwagen, of quadrijden en zelfs tochten op de rug van een ezel.

Geef toe aan de duizelingen in de lucht
 
- ULM vliegen, kitesurfen, bergbeklimmen, benjispringen, acrobatiekpark in het bos - en aan de spanning bij de verschillende watersporten - zeilen, roeiwedstrijden, kajakken op zee of op de rivier, jetskiën en waterskiën.

De Middellandse Zee    

Geniet van de prachtige zonsopgang en wandel bij het ochtendgloren langs de stranden van fijn zand en de hoogste duinen van de Franse Middellandse Zee. Ga eens kijken bij de kleine visbedrijfjes met hun kisten vol verse vis langs de rivierkade. Of ga zelf vissen aan boord van een pleziervaartuig of gewoon mosselen, scheermesjes, zee-egels of tenilles (platschelpen) rapen. Proef die Middellandse Zee, die altijd levendig en vrijgevig is.

U kunt hier 365 dagen
 
van het jaar genieten van de Middellandse Zee. Ver weg van de clichés van de betonnen toeristische megapolen, treft u de charme aan van een badplaats op menselijke maat in Valras-Plage, een vissersdorp dat aan de rivier de Orb ligt, en in Sérignan-Plage, een vredige ongedwongen en rustige plaats.
Het authentieke landschap, de havens en de stranden met een zee die maar langzaam dieper wordt, maken dit gebied tot een bestemming met veel mogelijkheden.
Het ontbreekt u hier aan niets:
film, theater en concerten in de openlucht, kansspelen, gezellige visrestaurants, drukbezochte caféterrassen... .
Het enige risico dat u hier loopt, is dat u niet meer weg wilt vanwege de charme van deze mediterrane kuststreek, de "Conquistad'Oc".

Een concurrerende economie     

In het centrum van Languedoc-Roussillon
vormt "Béziers Méditerranée" het kruispunt van de internationale hoofdwegen die Noord en Zuid-Europa met elkaar verbinden. Deze regio is als centrum van ontwikkeling zeer aantrekkelijk voor investeerders vanwege de geëigende omgeving en het sterk concurrerende grondaanbod.
Talrijke hoofden van ondernemingen, industriëlen
 
en professionals uit de toeristensector en de wijnbouw hebben hun keuze al gemaakt en zich in Béziers gevestigd.
In de nabije toekomst zullen kennisactiviteiten en innovatie een machtige motor zijn van de economie van Béziers.
Dit zal de diepgaande kwalitatieve renovatie van de toeristenindustrie versterken en Béziers Méditerranée tot een zeer gewilde bestemming maken voor zowel zakelijk als wijntoerisme.

Accommodatie met kwaliteit:
 
Het Palais des Congrès (een congrescomplex)- met een aangrenzend driesterrenhotel in het centrum van de stad, het Stade de la Méditerranée (600 m2 zaaloppervlak, variabel in te delen), de nieuwe Zinga Zanga zaal (met 2300 plaatsen) en een park voor exposities.

Geschikte verbindingen:
- internationale luchthavens (Parijs, Bastia, BristoI, Kopenhagen)
- snelwegen A9, A61 en AlS op 2.30 uur van Barcelona verwijderd - TGV slechts 4 uur vanaf Parijs
Incentives, pré-congresactiviteiten met voor ieder wat wils :
Golfbaan met 18 holes, Manades, wijndomeinen, actieve watersport, roeiwedstrijden, auto- en motorsport, technische bezoek aan bedrijven...

Béziers
Bureau voor Toerisme
 
29 Av Saint-Saëns  - 34500 Béziers -  Tél. 04 6776 84 00 - Fax 04 6776 50 80 tourisme@ville-beziers.fr
Valras-Plage
Bureau voor Toerisme Place René Cassin - BP6  -  34350 Valras-Plage  -  Tél 04 67323604 www.valras-plage.net  -  Fax 04 67 32 33 41 informations@valras-plage.org

** Uw accommodatie in Beziers kunt U goed boeken via City.Beziers.
Er zijn 42 accommodaties online boekbaar. Op basis van de beoordelingen van gasten zijn de populairste hotels  per thema gerangschikt. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. U betaalt in het hotel! Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten!

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”! 
** U vindt er o.a.:
    Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets