BRETAGNE. Een vakantie of omweg waard. Bijv.: Bijzondere eilandjes
Een van de vele  die Bretagne rijk is. Leuk voor de kinderen om daar met een veerpont naar toe te gaan. Bijvoorbeeld naar Belle-Ile ( de naam zegt het al) of naar de eilandjes van Glénan.
  naar regio overzicht Bretagne. N
aar stedenlijst Frankrijk. Naar regiokaart Frankrijk. Naar uw accommodatie!

    

Brocéliande (Paimpont)
Het legendarische bos van  waar koning Arthur en tovenaar Merlijn al hun avonturen beleefd hebben.
Ouessant
Is het meest westelijk gelegen eiland , met zijn indrukwekkende vuurtoren en dito vuurtorenmuseum.
Parc Naturel Régional d'Armorique
Is een regionaal natuurpark dat zeker een bezoek waard is.
Côte de Granit Rose
Is de roze granieten kust. Vanaf Trégastel kunt u fantastische wandelingen maken over de sentier des Douaniers. Deze route loopt langs de kust en over de granietrotsen.
Vannes
 
Het middeleeuwse stadje . Beroemd om zijn stadswallen en zijn sprookjesachtige torens en steegjes.
Dinard en St. Malo
Zijn schilderachtige stadjes  gelegen aan de mooie kusten van de Côte d'Emeraude.
Golf du Morbihan
In deze binnenzee kunt u eilandjes bezoeken vol met menhirs en cromlechs (een soort hunnebedden).
Enclos paroissiaux
 
Dit zijn omheinde parochieerven met een triomfpoort, een calvaire, kruiswegstatie, en een ossuaire, knekelhuis. Bijvoorbeeld in La Martyre, St. Hégonnec, Guimiliau of Pleyben. Er zijn in totaal drie van deze circuits des enclos paroissiaux uitgezet.
Zee-aquarium
In Trégastel. Dit aquarium is prachtig aangelegd in de roze granietrotsen en laat in het klein de werking van eb en vloed zien.
Eb en vloed
 
De werking hiervan  ziet u in de noordelijke havens van de Côtes d'Armor. Het verschil tussen eb en vloed is hier maar liefst 12 meter. Prachtig om te zien hoe 's morgens de boten nog dobberen op het water , terwijl ze in de middag scheef hangen in het zand. Om van dat natuurschouwspel te genieten kunt u het beste op een terrasje in de haven van bijvoorbeeld Locquirec of Perros-Guirec gaan zitten om -genietende van een grote schaal Fruits de Mer - de veranderingen gade te slaan.
Galette
Genieten van een hartige pannenkoek in één van de typische Bretonse crêperies. De galette smaakt overigens extra lekker als er Bretonse cider bij gedronken wordt.
De molens van Ploumanach
 
Gebruikmakend van het hoge getij, werd hier vroeger het graan gemalen. Mooi uitzicht over de haven en de zee.
Menhirs van Carnac
Er staan er rondom dit stadje ongeveer 3000. Volg het circuit des alignements om de belangrijkste te zien. In Carnac kunt u ook een Musée de prehistoire en een Achéoscope ( een bioscoop met een film over de menhirs) bezoeken.
Uitzichtpunten
Op de uiteinden van de Bretonse schiereilanden en rotsachtige kusten, zoals het Pointe de Penhir, Pointe du Raz, het Presqu'ile de Crozon en Menez Hom in de Finistère en de Cap Fréhel in de Ille-et-Vilaine.

Leuk voor jong en oud is H
Het Océanopolis in Brest
?


 

 

Comité Régional du Tourisme de Bretagne   
Office de Tourisme: 1, rue Raoul Ponchon  -  35069   RENNES Cedex  -  Tel: 33 (0) 2 99 28 44  -  30   Fax: 33 (0) 2 99 28 44 40   
E-mail: tourism-crtb@tourismebretagne.com -  Email: tourism@region-bretagne.fr
Informatie
 
*  Er zijn drie dikke brochures van belang: Residences de tourisme en Bretangne, Leisure guide to Brittany en Aires de camping car en Bretange. Alle drie in het fr.. Ze bevatten alle adressen en gegevens betreffende de genoemde onderwerpen. Een uitklap achterblad bevat een gedetailleerde toeristische kaart.
*  Ook interessant is de brochure La Pêche en Bretangne, fr.
*  De brochure, 48 pag, Brittany the best of france is zeer aan te bevelen.

Andere toeristische organisaties 

"Bretagne Nouvelle Vague" - (Regional Tourist Comittee) - http://www.tourismebretagne.com
"Maison de la France" - http://www.maison-de-la-france.com/prehome.asp
Gîtes of France in Côtes d'Armor - http://www.gites-de-france-22.asso.fr
FNOTSI (National Federation of the Tourist Offices) - http://www.tourisme.fr
"Union Bretonne du Tourisme Rural"  http://www.bretagnealaferme.com
SNCF 
http://www.sncf.fr
Lancieux sailing centre  http://www.cn-lancieux.org

Art Rock Festival    http://www.artrock.org

Brest  
De oude havenstad Brest werd tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar gehavend en is nadien op een geometrisch grondplan modern herbouwd. Vanaf de fraaie Cours Dajot, aangelegd op de oude stadsomwalling, heeft men een goed uitzicht op de rede. De burcht, 12de-17de eeuw, is het enige over­blijfsel van het oude Brest en herbergt, in de Tours Paradis, het Musée naval, dat gewijd is aan de geschiedenis van Brest als marinehaven. Tegenover de burcht, aan de andere oever van de Penfeld, de Tour Tanguy, met een museum dat de geschiedenis van Brest illustreert. Het Stedelijk museum, bij de Place Carnot, bezit 17de-, 18de- en 19de-eeuwse schilderkunst. Een veelomvattend cultureel centrum bevindt zich in het moderne Palais des Arts et de la Culture.

Office de Tourisme
Place de la Liberté , tél. 02.98.44.24.96, télécopie : 02.98.44.53.73,  - Ouvert toute l'année : Service de Visites guidées, Réservations hôtelières. - Boutique  -  Ville Internet  -  Ville fleurie 4 fleurs.  -  Email : Office.de.Tourisme.Brest@wanadoo.fr


** Uw accommodatie in Frankrijk kunt U goed boeken via Hotels/Appartementen/Frankrijk. Er zijn meer dan 20.000 accommodaties online boekbaar. Laagste prijsgarantie, maximale keuze, tevreden gasten, onpartijdige hotelbeoordelingen, uw taal wordt altijd gesproken!

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”! 
** U vindt er o.a.:
    Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets