PICARDIË, naar regio overzicht Picardië.  Naar stedenlijst Frankrijk. Naar regiokaart Frankrijk. Naar uw accommodatie!
Een reis of een omweg waard  
    

Het vogelreservaat van Marquenterre
Een uitgebreid vogelreservaat met tal van observatieposten om vogels te 'spotten'. Ook in het nabij gelegen Maison de l'Oiseau zijn levende exemplaren te zien.

Het kasteel van Lodewijk de XVe in Compiègne
 
Na Versailles en Fontainebleau is dit het belangrijkste koninklijk paleis van Frankrijk. In het kasteel zijn het Musée du Second Empire en het Musée de la Voiture ondergebracht. Op weg naar dit kasteel is in het bos van Compiègne de treinwagon te zien waar op 11 november 1918 de wapenstilstand tussen Frankrijk en Duitsland getekend werd.

Het Musée Vivant du Cheval
Oftewel paardenmuseum in de Grandes Ecuries (de stallen) van het kasteel van Chantilly.

De Hortillonnages
 
Oftewel de drijvende tuinen in de buurt van Amiens. Om deze drijvende volkstuintjes te bezoeken kunt u een bootje huren.

 Abdij van Saint-Jean-des Vignes
De 14e eeuwse abdij in Soisons.

De Gotische kathedralen
 
Van Laon, Noyon, Senlis, Soissons en Beauvais.

Parc Astérix
Zo'n 30 kilometer ten noorden van Parijs. Een themapark met de Gallische held Astérix in de hoofdrol. In dit park waan je je in de strip van Uderzo & Goscinny.

De Route des Eglises Fortifiées
 
Oftewel de versterkte kerkenroute. Een route langs tot vestingen omgebouwde kerken, ter bescherming tegen plunderingen.

Het Historial de la Grande Guerre
In het kasteel van Péronne. Een oorlogsmuseum over de verschrikkelijke slag bij de Somme, die aan honderdduizenden het leven kostte.

De cisterciënzer abdij en tuinen van Valloires
 
De tuinen zijn aangelegd in drie verschillende stijlen op basis van een collectie van 4000 verschillende planten uit China.

Het Parc Nautique de l'Ailette
Vlakbij de monumentale stad Laon.  Een kunstmatig aangelegd meer met lange zandstranden, een golfterrein en goede voorzieningen om te zeilen en te surfen.

Een boottocht
 
over de rivier de Aisne of de Oise. Vanuit Compiègne is het mogelijk om een dagtocht te boeken.

Het prehistorische en archeologische park Samara
In Picquigny. Een park met reconstructies van primitieve woonplaatsen en Romeinse vestingwerken.

De stoomtrein in de Baai van de Somme
 
Deze trein rijdt 's zondags van Cayeux-sur-Mer door St. Valéry naar Le Crotoy. Een goede en leuke manier om Picardië te bekijken. De reis duurt ongeveer 1 uur.


De grotten bij Naours

Circa 15 kilometer ten noorden van Amiens. U vindt er een ondergronds dorp en een museum. Leuk voor kinderen!

Compiegne   
Office de Tourisme: Place de l'Hôtel de Ville  -  B.P. 9  -  60321   COMPIEGNE cedex  -  Tél : 33 (0) 3 44 40 01 00     -  Fax : 33 (0) 3 44 40 23 28  -  Internet: http://www.compiegne.fr/.

** Uw accommodatie
in Frankrijk kunt U goed boeken via Hotels/Appartementen/Frankrijk. Er zijn meer dan 20.000 hotels/appartementen online boekbaar. Laagste prijsgarantie, maximale keuze, tevreden gasten, onpartijdige hotelbeoordelingen, uw taal wordt altijd gesproken!
 

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”! 
** U vindt er o.a.:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets