SEDAN, deze oude vestingstad aan de oever van de Maas werd in de laatste oorlog zwaar beschadigd. Desondanks staan er in Sedan nog enkele typische woonhuizen uit de 17de en de 18de eeuw.
Naar overzicht regio Champagne.
 
Naar stedenlijst Frankrijk. Naar regiokaart Frankrijk. Naar uw accommodatie!

Sedan: Palais des Princes de SedanHeel indrukwekkend is het
aan het begin van de 17de eeuw gebouwde Palais des Princes de Sedan, het 'Château bas'. Tegen een rotswand gelegen en beschermd door reusachtige muren, beheerst het gebouw de stad; het kan tot de omvangrijkste vestingwerken van Europa gerekend worden.
De bouw werd in 1424 begonnen,
uit deze tijd dateren de deuren aan de ingang. Het verdedigingssysteem moest onder invloed van de veranderingen in de krijgsbouwkunde worden aangepast, bastions uit de 16de eeuw.

Omgeving
 

Orgel in de Notre-Dame
Mouzon,  17 km ten zuidoosten van Sedan:
een zeer oude stad met resten van versterkingen uit de 14de en de I5de eeuw, waaronder de Porte de Bourgogne. Indrukwekkende gotische kerk uit de 13de eeuw, die in de 19de eeuw aan een omvangrijke verbouwing onderworpen werd.
Deze Notre-Dame,
de mooiste kerk van de Ardennen, behoorde vroeger bij een benedictijnenabdij. De prachtige façade wordt geflankeerd door torens. Er bevindt zich aantrekkelijk beeldhouwwerk in het timpaan van het hoofdportaal; verder een opvallend schip met galerijen en triforium, mooie geleding van het koor met vijf straalkapellen.

Bazeilles
,  3.5 km ten zuidoosten van Sedan:
 

in dit dorp bevindt zich een imposant kasteel uit de 18de eeuw. Er is een corps-de-logis, woonvleugel, met fronton, aan weerszijden paviljoens, en een fraai smeedijzeren hek. In 1870 leed het Franse leger in Sedan na een harde strijd een zware nederlaag: La Maison des dernières cartouches, het motief van een populair schilderij, heeft Bazeilles beroemd gemaakt.

Office de tourisme
de Sedan et Pays sedanais 
 

Ardennes (08) - Champagne - Ardenne - 35 rue du Menil et 7 bis promenoir des prêtres, 08200 Sedan  - tél. 03.24.27.73.73 - télécopie : 03.24.29.03.28.

** Uw accommodatie
in Frankrijk kunt U goed boeken via Hotels/Appartementen/Frankrijk. Er zijn meer dan 11.000 hotels/appartementen online boekbaar. Laagste prijsgarantie, maximale keuze, tevreden gasten, onpartijdige hotelbeoordelingen, uw taal wordt altijd gesproken!

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”! 
** U vindt er o.a.:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets