TULLE, is  hoofdstad van het departement Corrèze in de Limousin, en ligt  aan de samenvloeiing van de Corrèze en de Solane. De voormalige hoofdstad van de Bas­Limousin stond lange tijd in de schaduw van Brive.
Naar overzicht
regio Limousin. 
 Naar stedenlijst Frankrijk. Naar regiokaart Frankrijk. Naar uw accommodatie!


    

Tulle, kathedraal Notre-DameDe kathedraal Notre-Dame. Zie: Afbeeldingen van kathedraal Notre-Dame Tulle
staat met haar hoge spitse toren in het centrum van de stad. Zij dateert uit de 12de eeuw en werd in de 18de eeuw zwaar beschadigd toen het transept en het koor instortten. Daarna werd het schip met een rechte muur afgesloten.
De elegante, 75 m hoge toren
bestaat uit drie verdiepingen uit drie verschillende perioden, 12de en 13de eeuw, de granieten spits uit de 14de eeuw. De voorhal beschikt over een portaal van het Limousin-type, met colonnetten en een gefestonneerde archivolt.

Het schip,
 

voorzien van pijlers met halfzuilen, heeft een spitsbooggewelf. De kerk bezit een 16de­eeuws beeld van Johannes de Doper, dat zeer vereerd wordt, en een gepolychromeerde stenen pietà uit de 15de eeuw. De kerkschat bevat o.a. een koperen en een zilveren schrijn, 12de en 13de eeuw.

Abdij
 

Van de kruisgang van de voormalige abdij zijn de arcaden van de oost- en de westgalerij bewaard gebleven. Deze grenzen aan het Musée archéologique, oude haardplaten, wapens, houtsnijwerk en porselein uit Limoges. In de 13de-eeuwse kapittelzaal zijn restanten van wandschilderingen te zien.

Oude stad
 

Hier vindt men nog woonhuizen uit de middeleeuwen en de renaissance. Het opvallendste huis is het Maison de Loyac, 15de eeuw, met charmant versierde vensters, colonnetten, blad- en diermotieven. Karakteristiek voor het oude Tulle zijn de Rue Tour de Maïsse, de Rue Portes, Chanac en de Rue Riche.


Office de Tourisme
 

2, Place Emile Zola  -  Tél. 05.55.26.59.61  -  Télécopie : 05.55.20.72.93.  -  Email :
office-de-tourisme-de-tulle@wanadoo.fr  -  Service de communication: Hôtel de Ville de Tulle  -  Tél. 05.55.21.73.00  -  Fax. 05.55.21.73.22  -  E
mail ville_tulle@ville-tulle.fr  -  Intenet: 
Site van de stad Tulle

** Uw accommodatie
in Frankrijk kunt U goed boeken via
Hotels/Appartementen/Frankrijk. Er zijn meer dan 11.000 hotels/appartementen online boekbaar. Laagste prijsgarantie, maximale keuze, tevreden gasten, onpartijdige hotelbeoordelingen, uw taal wordt altijd gesproken!

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”! 
** U vindt er o.a.:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets