ARKADI  KLOOSTER en de Abt GabriŽl. U kunt vanuit Rethymnon via de Oude Weg ri. Iraklion gaan en na ca 5 km nemen we de weg naar het dorp Adele, geboorte plaats van abt GabriŽl.
Naar startpagina Griekenland. Naar steden- , regio- en eilandenlijstaz.  Naar uw accommodatie! 

 
    
Arkadi KloosterDan naar Loutra en Kyrianna. De weg klimt en komt na 18 km van Rethymno in het dorp Amnato. Via een kronkelweg is het nu nog 5 km naar het Arkadi klooster. Op het kaartje staat M. (Moni) Arkadiou! De laatste km gaat het asfalt over in keien. De huidige gebouwen dateren uit de 17e eeuw. De kerk stamt uit de 16e eeuw. Het gebouw heeft twee hoofdingangen (zie de afbeelding), een gastenverblijf een refter, een kruithuis, cellen en een opslagruimte. In 1866 werd de hoofdingang vernietigt maar al vrij snel er na weer opgebouwd. De kerk overheerst het geheel. Deze heeft een mooie renaissance faÁade, Gotische ramen en cellen. Het is een dubbele zijbeuk basiliek. In de Venetiaanse tijd was het een welvarend klooster.

In de 18e eeuw  was het bekend om het borduurwerk met gouddraad.  
De dikke muren en de bijna ontoegankelijke ligging maakte het bij uitstek geschikt als plaats waar opstandelingen tegen de Turken zich konden verschansen. De pasja uit Rethymno  zond in 1866 een sterke legermacht om het klooster te veroveren. Het was niet bestand tegen de kanonnen van de pasja. De abt verzamelde kinderen en vrouwen in het kruithuis en toen de zaak hopeloos was blies hij zich met de vluchtelingen en de Turkse aanvallers op.

Arkadi werd veroverd maar niet verslagen.  
Internationaal kreeg het namelijk veel aandacht. De groot machten uit die tijd gingen anders aankijken tegen Kreta en uiteindelijk leidde dit verzet tot zelfbestuur in 1898.

Rechts van de kerk kan men in het Historisch Museum  
nog veel zien over de belegering en het verzet van de Kretenzers.  Links van de kerk achter de eetzaal ligt de kruitkamer. 

Open: dagelijks van 6.00-20.00 uur 
Even verder ligt een restaurant. Daar gaat een onverharde weg noordwaarts naar Elťftherna, deze sluit na 5 km aan op de Oude Weg. Men kan hier muren uit de 10e eeuw v. C. zien en verder waterleiding en twee bruggen.

Tips:
Griekse GeschiedenisIconenGriekse Kunst

** Uw accommodatie in Griekenland
kunt U goed boeken via  Hotels/Booking/Griekenland. Er zijn meer dan 4000 hotels/appartementen etc. online boekbaar.
** Uw accommodatie
op een van de Griekse eilanden kunt U goed boeken via Hotels/Griekse/Eilanden. Er zijn 1535  hotels/appartementen online boekbaar.

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ĒAlle accommodatietypesĒ! 
** U vindt er o.a.:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets