HYDRA en SPETSES
Naar startpagina Griekenland. Naar steden- , regio- en eilandenlijstaz.  Naar uw accommodatie! 


 
    
Hydra en SpetseHydra is een klein eiland in de Egeïsche Zee. Het is ca 17 km lang. Het ligt 7 km van de zuidoostkust van Argolis. Het heeft een kale, tot 652 m hoge, onvruchtbare krijt rotsbodem. Er zijn geen wegen en dus ook geen motorvoertuigen. Het binnenland is alleen per voet bereikbaar. Daar is het dus rustig. De meeste toeristen blijven maar een paar uur op het eiland. In vroeger tijden moet het bebost zijn geweest. Mede ten gevolge van aardbevingen is de watervoorziening gestoord en het bos verdwenen. In de 15e en 16e eeuw bevolkten Albanezen het eiland.
Na de Russisch-Turkse oorlog (1769)
kwamen er veel inwoners van het naburige Morea bij. Handel, scheepvaart en scheepsbouw breidden zich toen snel uit. Hydrioten waren de beste matrozen van de Middellandse zee. Er waren handelsbetrekkingen met Italië, Frankrijk, Zuid-Rusland, Oostzeelanden en zelfs Amerika. Tijdens de Franse revolutie doorbraken ze de Britse blokkade en verdienden ze schatten aan de graanhandel met Frankrijk. Tijdens de Griekse vrijheidsoorlog droeg de handelsvloot van Hydra belangrijk bij tot de vorming van de Griekse oorlogsvloot. Hydrioten hebben veel bijgedragen tot de bevrijding van het vaderland.

Bijna de gehele bevolking (3000) woont in de stad Hydra,   
gelegen aan de haven, die de vorm van een hoefijzer heeft. Venetiaanse huizen liggen tegen de heuvel. Het heeft nauwe straten en gedeeltelijk met marmer versierde huizen. Er zijn katoen- en zijdeweverijen, leerlooierijen, scheepsbouw en een levendig havenbedrijf met visserij, handel en toerisme.

Spetses is een groen en klein eiland.   
De oppervlakte is 22km2 en er wonen ca 3.500 mensen. In het dorp Spetsai staan 200 jaar oude heren huizen. Binnenplaatsen zijn versierd met kiezelmozaïeken. Er zijn nautische en mythologische voorstellingen afgebeeld. Vlak bij de aankomst pier ligt de Dapia, het voormalige bastion van het eiland. Nu zijn er talrijke cafés.
In het huis van de familie Chadziyannis zijn de beenderen te bezichtigen van de legendarische kenau Bouboulina. Zij commandeerde in de Griekse onafhankelijks oorlog een van de oorlogsschepen en kreeg grote bekendheid.

** Uw accommodatie in Griekenland kunt U goed boeken via  Hotels/Appart./Griekenland. Er zijn 2282  hotels/appartementen online boekbaar.
** Uw accommodatie op een van de Griekse eilanden kunt U goed boeken via Hotels/Griekse/Eilanden. Er zijn 1535  hotels/appartementen online boekbaar. 

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”! 
** U vindt er o.a.:
  Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets