LEFKAS, naar overzicht Ionische eilanden. Naar startpagina Griekenland. Naar steden- , regio- en eilandenlijstaz.  Naar uw accommodatie! 

    
Langs de kust van Griekenland liggen zes Ionische eilanden:

Korfoe, Paxi, Lefkas, Ithaka, Kefalina en Zakinthos. Ze zijn bergachtig en hebben vruchtbare kusten en dalen. De hoogten zijn dor. Er zijn weinig bossen en weinig graanvelden maar wel veel druiven, citrusbomen en olijfbomen. Cultureel en geografisch liggen ze tussen Italië en Griekenland. Voor de Venetianen zijn deze eilanden lang, van 1386 - 1797, een hoeksteen van hun zeerijk geweest. Daarna kwamen ze onder Brits protectoraat. In 1864 werden ze onderdeel van het vrije Griekenland. In de architectuur is de Venetiaanse invloed nog te zien. Eilandbewoners zijn altijd Grieken gebleven. De Griekse taal en godsdienst zijn er echt oorspronkelijk.

LefkasLefkas  
Is een van de Ionische eilanden. Het eiland is door een lange dijk en pontonbrug verbonden met het vaste land. Het dankt zijn naam Lefkas of Leukas aan de witte rotsen bij Kaap Dukato. Vanaf de dijk zijn forten te zien. Zo bouwden de Latijnen in de 13e en 14e eeuw het fort Santa Maura (maura = zwart). Het kasteel is te bezichtigen. 

Lefkadha (80 km, van Vassiliki)  
De hoofdplaats is Lefkadha. De stad is gebouwd rond een ondiepe lagune tegenover een kasteel. Om de fundamenten zo min mogelijk te belasten, in verband   aardbevings gevaar, zijn de bovenverdiepingen opgetrokken uit hardboard en golfijzer. Van de oorspronkelijke bebouwing zijn alleen nog enkele Venetiaanse kerken over. Een aardbeving in 1948 heeft namelijk veel verwoest.

Nidhri (40 km van Vassiliki)  
Is een plaatsje aan de oostkust. Is mooi gelegen tegenover een aantal eilandjes. Naar een van deze eilandjes, Meganissi, kan een excursie gemaakt worden. Het eiland Skorpios, schorpioen, is privé bezit van de Onassis.

Ayos Nikitas  
Dit plaatsje ligt aan de westkust en heeft een mooi vissers haventje.
Poros
In de Analipsiskerk, Maria Hemelvaart,  zijn fresco`s uit de 17e eeuw. Er is een mooi strand en een prachtige baai. 

Vassiliki  
Ligt aan de monding van een baai. Van hier uit kun je per boot, of met inspanning te voet, naar de witte rotsen van Kaap Lefkatas. Hier zou de dichteres Sappo van Lesbos van liefdesverdriet van de 70 m hoge loodrechte rotswand gesprongen zijn.

Autotocht ( ca 150 km)  
Van Vassiliki uit kan men het gehele eiland goed verkennen. Men kan de rondweg rijden die veel langs de kust gaat. Vanuit Chortata kan men het bergdorpen  Manassi  en Nikoli bezoeken. Vanuit Nidri kan men naar het op 700 m hoogte gelegen bergdorp Englouvi.
Vergeet niet een goede kaart mee te nemen!

** Uw accommodatiein Griekenland kunt U goed boeken via  Hotels/Appart./Griekenland. Er zijn 2282  hotels/appartementen online boekbaar.
** Uw accommodatie op een van de Griekse eilanden kunt U goed boeken via Hotels/Griekse/Eilanden. Er zijn 1535  hotels/appartementen online boekbaar. 

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”! 
** U vindt er o.a.:
  Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets