MONEMVASIA, enige toegang. Is het Griekse Gibraltar. Het schilderachtige havenstadje heeft een middeleeuws aanzien. 
Naar startpagina Griekenland. Naar steden- , regio- en eilandenlijstaz.  Naar uw accommodatie! 

    
Hoog op een rots heeft men hier in de Byzantijnse - en Venetiaanse tijd een vesting gebouwd. Hier vindt en ook de Akropolis. Een brug verbindt deze met het stadje op het vaste land.   
Toen de noordelijke invallers de Peleponnesus binnen trokken vluchtten veel Lakoniers naar deze versterkte rots. Achtereenvolgens is het in handen gevallen van Byzantijnen, Venetianen en Turken. In de gehele stad merk je nog de invloed van de Venetianen. 

Stadsmuren  
De stad wordt beschermd door twee parallel muren, die van de helling afdalen tot aan de kust.

Christos Elkomenos
Is in de 16e eeuw gebouwd op de fundamenten van een kerk uit de 12e eeuw. Aan weerszijde van het hoofdportaal zien we Korinthische zuilen. Boven de dorpel zien we een reliëf van twee pauwen. De klokkentoren staat los van de kerk.  

Chrysafiotissa  
Is gebouwd in de 17e eeuw. Is beroemd om de “vliegende ikoon” van Chrysafia.

Agia Sofiakerk
Deze in de 12e eeuw gebouwde kerk is gelijk aan die in Dafni. Er zijn resten van fresco’s, Christus en voorstellingen van martelaren,  uit de 13e eeuw.

Platia Tzamiou  
Is het belangrijkste plein.

** Uw accommodatie in Griekenland kunt U goed boeken via  Hotels/Appart./Griekenland. Er zijn 2282  hotels/appartementen online boekbaar.

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”!
 
** U vindt er o.a.:
  Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets  
** You can make the text larger by pressing the "Ctrl" and the "+" key at the same time!