NAFPLION en de Palamidi - vesting. Nafplion of Náfplio, is de hoofdstad van de provincie Argolis. Is genoemd naar Nauplios, zoon van Poseidon of Neptunus, de god van de zee en Amymone.  
Naar startpagina Griekenland. Naar steden- , regio- en eilandenlijstaz.  Naar uw accommodatie! 

    
Geschiedenis
De zoon van Nauplios , Palamides, zou het alfabet ingevoerd hebben. In de 7e eeuw was Nafplion de handelshaven van Argolis. In de 3e eeuw voor Chr. werd de stad van muren voorzien.  Achtereenvolgens was de stad in handen van Byzantijnen, Franken, Venetianen, Turken, weer Venetianen en weer Turken. Direct na de onafhankelijkheid in 1829 werd Nafplion de hoofdstad van Griekenland  onder gouverneurschap van Kapodistrias. De eerste koning, Otto van Beieren, maakte Athene tot hoofdstad. Vanuit Nafplion kon men vroeger de Peloponnesos controleren.
Het is nu een havenstad   
met levensmiddelen industrie . Er vindt uitvoer plaats van agrarische producten. Het is verder een toeristisch uitgangspunt voor tochten op de Peleponnesos. Nafplion is een zetel van een Grieks-Ortodoxe aartsbisschop.

Akronáfplio  
De Akronáfplio, de oude akropolis, is 85 m hoog. De citadel bestaat uit enkele vestingwerken, die door de Venetianen op  Byzantijnse fundamenten gebouwd zijn. Het hotel Xenia misstaat in deze omgeving.

Palamide-vesting  
Is genoemd naar Palamedes, die vals beschuldigd werd door Odysseus en gestenigd. Via ca 900 treden kan men bij het 215 m hoog gelegen Venetiaans - Turkse kasteel komen. Er gaat ook een weg, via het dorp Prónia, achterom naar boven tot de poort van de burcht. Begin 18e eeuw zijn zeven forten door een muur omgeven. Elk fort had een grote cisterne om een lang beleg te kunnen doorstaan. Het panorama vanaf de Palamidi is overweldigend.

Burtzi-eiland  
Hier hebben de Venetianen een vesting gebouwd. Een ketting van 450 m verbond dit eiland met de Akronáfplio. De toegang tot de haven was zo versperd. Het is lang als gevangenis gebruikt.

Museum  
Ligt aan het Syntagmaplein en is ondergebracht in het vroegere Arsenaal van de Venetiaanse vloot. Er zijn vondsten te zien uit Mycene, Assini en Tiryns. Er is o.a. een complete Myceense wapenrusting met everzwijnen tanden helm.. Verder zijn er: grafstèles, frescofragmenten, maskers, een terracotta badkuip, geometrische vazen, vazen met zwarte en rode figuren en terracotta beeldjes. Een bezoek is zeker aan te bevelen.

Overige bezienswaardigheden  
Bij de ingang van het park staat een marmeren standbeeld van Kapodistrias, de eerste president die in 1831 voor de Agios Spyridonkerk vermoord werd. In deze kerk zijn muurschilderingen te zien uit de Venetiaanse tijd.
In het parkje,
voor het niet meer in gebruik zijnde stationnetje, staat een ruiterstandbeeld, geflankeerd door vier bronzen mortieren,  van Kolokotronis, die in 1822 het stadje veroverde. In de Metamorfosis tu Sotiros zien we gedenkplaten ter herinnering aan de Griekse opstand.

Informatie  
Gemeentelijke toeristen bureau is 25 Martiou. Open van 9.00 - 13.00 uur en van 16.00 - 20.00 uur. Tourist Police, aan het westelijke eind van de 25 Martiou. Daar zetelt ook de reguliere politie. Postkantoor: Syngrou. De OTE is tegenover de Tourist Police.

** Uw accommodatie in Griekenland kunt U goed boeken via  Hotels/Appart./Griekenland. Er zijn 2282  hotels/appartementen online boekbaar.
** Uw accommodatie op een van de Griekse eilanden kunt U goed boeken via Hotels/Griekse/Eilanden. Er zijn 1535  hotels/appartementen online boekbaar.

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”! 
** U vindt er o.a.:
  Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets