SOUNION, is een kaap die 70 km van Athene hoog boven de wateren uitsteekt.
Naar regio centraal Gr.. Naar startpagina Griekenland. Naar steden- , regio- en eilandenlijstaz.  Naar uw accommodatie!


Hier is een tempel gebouwd gewijd aan Poseidon. Is het weer gunstig dan is de zonondergang hier prachtig. Na vijf uur in de middag kleuren zachte pasteltinten de westelijke hemel (richting Piraéus) die langzaam donkerder wordt tot uiteindelijk de avond valt.
Door de goede verbinding met Athene   
is Soúnion een  tocht waard. In het zomerseizoen, vooral op zondagen, is het er druk. Door de bouw van hotels en toeristenpaviljoens is hier wel iets verloren gegaan van de sfeer.

Tempel van Poseidon  
Vijftien Dorische zuilen van zes meter hoog, die eens het dak droegen van een tempel voor de zeegod Poseidon. Vijftien witte zuilen van de oorspronkelijke 34, die door hun unieke ligging toen en nu, een baken zijn voor de zeevarenden.
De tempel  dateert uit omstreeks 440 v. C.
en is dus van iets later datum dan het Parthenon in Athene. Wat verderop liggen nog schamele overblijfselen van een Athena tempel. Wanneer en door wie de tempels werden verwoest is niet bekend.

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”! 
** U vindt er o.a.:
  Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets