REGIO ABRUZZO. Het land en het dagelijkse leven van de mensen worden bepaald door veeteelt en akkerb ouw. De culinaire tradities zijn dan ook geworteld in eigen bodem. Pasta, groente en vlees zijn de steunpilaren.   Naar regiokaart ItaliŽ Naar uw accommodatie! Maak uw keuze

L'Aquila Pescara
Chieti De Abruzzen
Geschiedenis Nat. park van Abruzzo
Culinaria Abruzzo
en Molise
Toeristenbureaus
Brochures Kaart Abruzzen
Alfabetische stedenlijst.  

Uw accommodatie  
kunt U goed boeken via Hotels/Appartementen/Abruzzo.  Er zijn 140 hotels/appartementen online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de hotels via Google Earth bekijken!
Hotels in de populairste steden: Pescara  -  Montesilvano  -  Giulianova  -  Francavilla al Mare  -  Chieti  -  Montesilvano Marina  -  Rocca San Giovanni  -  Pescasseroli  -  Vasto  -  Roseto degli Abruzzi  -  Loreto Aprutino  -  Sulmona
Hotels op / nabij luchthaven: Abruzzo (PSR)

    
Bekoorlijk om te zien, opwindend voor de zinnen en vurig op de tong  
dat is de rode peperoncino, door de bewoners van Abruzzo en Molise liefdevol diavolino, duiveltje, genoemd. Bij het proberen van regionale specialiteiten is voorzichtigheid geboden, want hier stuiten we op een opgewekte, levenslustige en vaak diabolisch scherpe keuken waar alles, behalve de nagerechten, met fijngemalen peperoncino wordt gekruid. De vorstige winterdagen, zo verzekeren de aan kou gewende bewoners van dit ruwe berggebied, zijn alleen met behulp van vuur te doorstaan en daarmee bedoelen ze drie soorten warmtebronnen: de peperige gerechten op hun bord, de open kachel in de gezellige keuken en de centerbe, een scherpe, sterke kruidenjenever, zogenaamd van honderd kruiden gemaakt.

Kaart regio AbruzziHet land en het dagelijkse leven van de mensen  
worden bepaald door veeteelt en akkerbouw. De culinaire tradities zijn dan ook geworteld in eigen bodem. Pasta, groente en vlees zijn de steunpilaren. Met deze weinige ingrediŽnten de smakelijkste gerechten tevoorschijn toveren is sinds eeuwen de onovertroffen kracht van de koks in dit gebied. Het Val di Sangro, een dal in de provincie Chieti, heeft hele generaties keukenchefs voortgebracht en veel grote restaurants, hotels en cruiseschepen profiteren nog altijd van hun talent om eenvoudige en geraffineerde, gezonde en lichte, exotische en inheemse ingrediŽnten tot overtuigende creaties samen te voegen. Deze keukentovenaars hebben hun vak van zowel de herders als van de boerinnen geleerd.
Aan het weidebedrijf en het ongeregelde dagelijkse leven  
van de herders hebben we heerlijke lamsvleesgerechten en geurige kaas te danken, terwijl in de boerenkeukens met behulp van de chitarra, een met fijne snaren bespannen houten raam om deeg te snijden, pasta wordt gemaakt. Een dampende portie maccheroni alla chitarra con ragŻ díagnello, macaroni met lamsragout, verbindt beide tradities op eenvoudige, maar geniale wijze.
Maar ondanks zijn soberheid is de keuken van de gebieden Abruzzo  
en Molise ook tot uitspattingen in staat. Bruiloften worden traditioneel en in grote stijl gevierd. Volgens oud gebruik brengen de gasten grote manden mee, waarin ze alles wat in de loop van het banket niet opgegeten wordt, mee naar huis kunnen nemen. Hoe meer het gezelschap na de feestelijkheden mee naar huis neemt, hoe groter het compliment aan de kok.

Contactgegevens  

Bezoekadres C.so Vittorio Emanuele II 301
65122 PESCARA
ItaliŽ Postadres C.so Vittorio Emanuele II 301
65122 PESCARA
ItaliŽ Telefoon 0039 085 429001
Fax0039-08542900243
Website www.abruzzoturismo.it 

** Uw accommodatie vindt U bij Booking, niet alleen hotels maar o.a. ook:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets

** Naar Stedenlijst ItaliŽ. -  Naar  Regiokaart ItaliŽ