AMALFI, ligt in de provincie Salerno en in de regio CampaniŽ.  Amalfi was ooit een van de belangrijkste zeerepublieken van ItaliŽ. Het bereikte zijn hoogtepunt rond het jaar 1000, toen het amalfitaanse zeerecht voor de gehele Middellandse Zee gold ('Tavole Amalfitane').  Naar  regio CampaniŽNaar Stedenlijst ItaliŽ.   Naar  Regiokaart ItaliŽ. Naar uw accommodatie!

    

In 1073 werd het door de Noormannen veroverd en in 1135 door de Pisanen geplunderd. Amalfi is in de geschiedenis vele malen geteisterd door rotslawines en watersnoodrampen. Volgens de overlevering is Amalfi de geboorteplaats van Flavio Gioia, de Europese uitvinder van het kompas. Amalfi is echter vůůr alles beroemd vanwege het schilderachtige stadsbeeld.

Amalfi-dom S. AndreaDom S. Andrea, Piazza del Duomo
Deze sinds de 9de eeuw vermelde kerk werd circa 1200 in Lombardisch-Normandische stijl vernieuwd, maar later steeds weer veranderd. De faÁade is gereconstrueerd in de stijl van de 13de eeuw. Bijzonder fraai is het hoofdportaal met de beroemde bronzen deuren, die vůůr 1066 in Constantinopel door Meester Simon gegoten zijn. Ze laten in laagreliŽf dat met zilver is gehoogd, Bijbelse scŤnes zien. Deze drieschepige kerk heeft een volledig barok interieur. Bij de ingang van het koor staan twee fraaie antieke zuilen, monolieten, die afkomstig zijn uit Paestum; naast het hoofdaltaar twee 12de / 13de eeuwse kansels met mozaÔek versiering. In de eerste kapel links bevindt zich een oud doopvont van rood porfier. Trappen leiden uit de zijbeuken omlaag naar de 13de-eeuwse crypte waar sinds 1208 de apostel Andreas, vanuit Byzantium hierheen gebracht, rust. De marmeren sculpturen van S. Lorenzo en S. Stefano zijn gemaakt door Pietro Bernini.
Amalfi, de kloostergang, de Chiostro del Paradiso, in 1266-1268Links van het voorportaal bevindt zich de ingang naar de kloostergang, de Chiostro del Paradiso, in 1266-1268 aangelegd als kerkhof, met elkaar kruisende spitsboogarcaden op dubbele zuilen. Een bescheiden collectie oudheden.
Andere bezienswaardigheden
In het stadhuis, Municipio, is een klein museum gehuisvest dat enkele 'Tavole Amalfitane' bezit, middeleeuwse tekst op een 16de-eeuwse codex.
Resten van het arsenaal vindt men aan het begin van de Via M. Camera. In de richting Positano ligt de Grotta di Smeraldo met prachtige druipsteenformaties.
Omgeving
Atrani,
g
renzend aan Amalfi met de oorspronkelijk gotische kerk S. Maria Maddalena uit 1274, die later in barokstijl werd verbouwd. De kroningskerk van de Amalfitaanse Dogen, de S. Salvatore de' Bireto, heeft in het portaal een fraaie bronzen deur uit 1087 (vgl. de Dom van Amalfi).
Minori
Ligt ongeveer 5 km noordoostelijk met interessante opgravingen van een Romeinse villa uit de 1 ste eeuw n.C.
Malori, 7 km noordoostelijk,
hier staat de oorspronkelijk Romaanse maar later totaal verbouwde kerk S. Maria a Mare met op het hoofdaltaar een fraaie houten, 14de-eeuwse sculptuur van de Madonna met Kind.
Positano, 17 km westelijk:
zeer schilderachtig gelegen. Op het hoofdaltaar van de parochiekerk S. Maria Assunta staat een fraai 13de eeuws madonnabeeld dat in stijl teruggaat op de Byzantijnse kunst.
Gemeente Amalfi:
http://www.comune.amalfi.sa.it/  -  Boten rond de Amalfi kust: http://www.ondaverde.it/orari_traghettii.htmHoe kom je er

By car:
From Rome to Naples - A3 Motorway: Vietri sul Mare exit. Then follow the indications to "Costiera Amalfitana". From the South - A3 Reggio Calabria/Salerno. Motorway: Salerno exit. Then follow the indications to "Costiera
By train:

From Roma-Termini Railway Station to Salerno Railway Station. SITA Coaches in front of Salerno Station to the "Costiera Amalfitana" every 30 minutes. Amalfitana".
By plane:

Naples Capodichino International Airport. From the airport public buses to Piazza Municipio (Municipio Square) and from here SITA Coaches to the "Costiera Amalfitana" every 30 minutes.

Uw accommodatie
in Amalfi kunt U goed boeken via Hotels/Amalfi.  Er zijn 14 hotels/appartementen online boekbaar. Op basis van de beoordelingen van gasten zijn de best beoordeelde hotels in Alba per thema
Hotels op/nabij luchthavens: Salerno Costa d'Amalfi Airport (QSR) 26.4 km - Capodichino (NAP) 38.4 km

** Uw accommodatie in  geheel ItaliŽ kunt U goed boeken via Hotels/Appart.ItaliŽ.
** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets