Anzio, in de oudheid Antium, was reeds in de vroegste oudheid een havenstad en berucht zeeroversnest; naar overzicht regio Latium. Naar Stedenlijst ItaliŽ.   Naar  Regiokaart ItaliŽ. Naar uw accommodatie!

    
Vindt men in de provincie Rome, aan de kust, ca. 50 km ten zuiden van Rome. Anzio
vormt samen met het naburige Nettuno een veelbezocht toeristenoord. Behalve een fabriek die de vis invriest, is er een zeepfabriek. Het is de vindplaats van beeldhouwwerken als de Apollo van Belvedere en het ĎMeisje van Antiumí.

Anzio, in de oudheid Antium, was reeds in de vroegste oudheid een havenstad en berucht zeeroversnest.
Het was een van de steden in Latium die in de 5de eeuw v.C. door de Volsci werden bezet. Na enige oorlogen met Rome werd het, evenals de andere steden van de Latijnse Bond, in 338 v.C. door de consul C. Maenius onderworpen en tot Romeinse kolonie gemaakt. De snebben, rostra, van de daar buitgemaakte oorlogsschepen werden als zegeteken bevestigd aan het spreekgestoelte, sindsdien rostra genaamd, op het Romeinse forum. Beroemd was het orakel in de tempel van Fortuna. Later werd Antium een villaverblijf, geboorteplaats van de keizers Caligula en Nero. In de middeleeuwen trad verval in. Paus Alexander VI liet de haven zelfs dempen. Paus Innocentius XII liet haar in 1698 weer uitdiepen en van toen af dateert het herstel. Paus Pius IX betrok er in de 19de eeuw jaarlijks een villa, waardoor Anzio weer als badplaats in trek kwam.

Internet
www.anzio.it (Italian language) for to have Anzio informations,and also http://members.tripod.it/museo_sbarco_Anzio/ for visit the Anzio Beachhead site. I.A.T. Touristic Bureau Anzio  -  Anzio 14.03.01  -  Prot.n.0060
Turismo: Piazza Pia, 16
 069845147 - FAX: 069848135 - E-mail:  informazioni.turistiche@comune.anzio.roma.it

** Uw accommodatie in geheel ItaliŽ kunt U goed boeken via Hotels/Appart.ItaliŽ. Voor Anzio kan dat via Hotels/Appart./Anzio. Er zijn twee strand- en twee familiehotels.
** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets