BARI, Bari delle Puglia, is de hoofdstad van de gelijknamige provincie - Bari  beschikt over een goede haven met lijndiensten naar Griekenland en het vml. JoegoslaviŽ.
Naar overzicht regio ApuliŽ. Naar Stedenlijst ItaliŽ.   Naar  Regiokaart ItaliŽ. Naar uw accommodatie!
    

 Bari in PugliaMuseo Archeologico heeft een rijke collectie antieke vazen. De Pinacoteca Provinciale. Biblioteca Nazionale, met o.m. veertig incunabelen.
Bari bestaat uit een oude stad, gelegen op een voorgebergte in de Adriatische Zee, en een nieuwe, in oorsprong 19de-eeuwse stad met brede parallel lopende straten.

In de oude stad, Bari vecchia, bevinden zich twee Romaanse basilieken:  
de 13de-eeuwse kathedraal en de San Nicola uit de 12de eeuw, debelangrijkste kerk in ApuliŽ, die het prototype is van alle grote kerken in deze provincie. De Romaanse stijl van deze kerk verraadt Byzantijnse invloed. Een 12de-eeuws baldakijn overhuifthet hoofdaltaar, waarachter een bisschopszetel van wit marmer staat. In de crypte bevindt zich het graf van de H. Nicolaas, bisschop van Myra. Voorts staat in Bari het door Frederik II van Hohenstaufen in de eerste helft van de 13de eeuw verbouwde Castello Normanno.

In de oudheid heette Bari Bariu, Gr.: Barion. Keizer Nero verhief de stad tot municipium.  
In de middeleeuwen streden Byzantijnen en Saracenen om Bari, dat van 876 tot 1071 in handen van de eerstgenoemden was. In 1071 werd het veroverd door de NormandiŽr Robert Guiscard. In 1155 verwoestte Willem I van SiciliŽ de stad, die in 1166 weer opgebouwd werd. Onder de Hohenstaufen beleefde de stad een bloeitijd. In 1558 werd de stad bij het Koninkrijk Napels ingelijfd. In de Tweede Wereldoorlog viel Bari op 13 sept. 1943, twee dagen na de landing bij Taranto, in Engelse handen. Daarna was de stad tijdelijk de zetel van de regering-Badoglio.

 ** Uw accommodatie in geheel ItaliŽ kunt U goed boeken via Hotels/Appartementen/Booking/Italie. Geen reserveringskosten, laagste prijsgarantie, maximale keuze, onpartijdige hotelbeoordelingen, website en klantenservice in het Nederlands en nog veel andere talen.

 ** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets