BOEKEN / ITALI╦

Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour
De nacht van de zwarte rozen

Filasto
De bekende advocaat Corrado Scalzi uit Florence wordt benaderd door de louche zakenman Carruba, die zich bedreigd voelt. Aanvankelijk begrijpt de advocaat niets van Carruba's verhaal en is hij ook nauwelijks ge´nteresseerd. Maar zijn vriendin en assistente Olimpia overtuigt hem om zich toch met de zaak bezig te houden, zeker nadat in deze zaak een eerste moord wordt gemeld, nl. op een Amerikaanse kunsthistoricus. Stilaan krijgt Scaldi zicht op bijna onoverzichtelijk gedoe rond de vervalsing van kunstwerken, oplichterij en afpersing. En alles draait rond enkele stenen beelden die Modigliani rond 1909 zou hebben gemaakt en die in de jaren '80 zijn teruggevonden in Livorno. De auteur die zelf advocaat is, situeert zijn verhaal rond een echt gebeurd gegeven: de twijfelachtige vondst destijds van Modigliano's beelden. Zijn hoofdpersonages doorkruisen een stuk van Toscane, wat hem de kans geeft nogal wat 'couleur locale' aan het verhaal toe te voegen. Dat verhaal is goed opgebouwd en heef beslist 'literaire' kwaliteiten, maar mist de spankracht van een flitsende thriller. En het regelmatig verwijzen naar een eerder verschenen titel, is enigszins irriterend. Maar Toscane in de winter: het heeft wel wat. Gebonden, kleine druk.
Hardcover | 287 Pagina's | Uitgeverij De Geus | 2002 | ISBN: 9044501291 

De Familie
Mario Puzo In dit boek voert Puzo zijn lezers terug naar het vijftiende-eeuwse Rome en openbaart ons de uitspattingen en intriges van het Vaticaan, zoals hij eens de geheimen van de maffia onthulde. Centraal in deze roman staat Rodrigo Borgia, paus Alexander VI, een man wiens begeerte naar macht, rijkdom en vrouwen alleen geŰvenaard wordt door zijn alles verterende liefde voor zijn familie. Hij wordt omgeven door zijn kinderen - onder wie de mooie, wilskrachtige Lucretia en de gepassioneerde strijder Cesare, Machiavelli's vriend en inspiratie. Hun dramatische verhalen vormen een moza´ek van menselijke emoties, liefde en jaloezie, verraad en moordzucht, in een epos dat zowel tijdloos als geheel eigentijds is.
Paperback | 352 Pagina's | House of Books B.V. | 2002 | ISBN: 9044305255 

Portret in zwart
Lecca, N. Leven of schrijven, in volkomen eenzaamheid standhouden of zwichten voor de verleiding van een ontmoeting, het droeve genot van de herinnering proeven of zich neerleggen bij de domme vergetelheid van het heden: Anne-Rose twijfelt niet, ze zoekt het mysterie dat alleen de kunst kan onthullen. In een herfstig Parijs, waar het leven in omfloerst zonlicht achter de beslagen ruiten van de bistro's gevangen blijft, cultiveert Anne-Rose haar droom van eeuwigheid in een dagelijkse strijd tegen het vergankelijke en het overbodige, om woorden te veroveren die de tijd weerstaan en die op te vangen in haar dagboek. Portret in zwart is het meesterlijke en weemoedig makende dagboek van Anne-Rose, een vrouw die model staat voor de crisis van de moderne tijd. Zonder reserve geeft zij zich over aan haar enige liefde. Het dagboek dat haar overleeft,is de sublieme monoloog van haar hartstochtelijke overtuiging dat het leven tot op de bodem geleefd moet worden om het te kunnen overstijgen.
Paperback | 155 Pagina's | Prometheus Groep | 2003 ISBN: 9044602381 


** Naar Stedenlijst ItaliŰ. -  Naar  Regiokaart ItaliŰ
** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens öAlle accommodatietypesö!