BOLSENA, is de vroegere Etruskische stad Volsinii. Het ligt tegenover het meer dat van vulkanische oorsprong is. Tegen de helling liggen de donker gekleurde huizen van de oude stad. Vanaf de S 2, die van Viterbo naar Siena loopt, heeft men er een mooi zicht op.
Naar regio Latium. Naar Stedenlijst ItaliŽ.   Naar  Regiokaart ItaliŽ. Naar uw accommodatie!

Santa Christina: deze kloosterkerk stamt uit de 11e eeuw en staat op de plaats van een Romeins gebouw. Het gewelf rust op Romaanse zuilen.

In de Capella del Miracolo is in 1263 tijdens een mis de hostie beginnen te bloeden
Op het altaar zijn vlekken achtergebleven. In de grotta, er naast staat het altaar van het wonder. Ook ziet men er een liggend beeld van de H. Cristina, die afkomstig is uit deze streek. Zij leefde in de 3e eeuw en werd slachtoffer van de christenvervolging van Diocletianus. Uit dit wonder is het feest van Corpus Domini, Sacramentsdag, ontstaan.

Museo Civico
 
In het middeleeuwse castello, gelegen op een hoogte is een klein museum, met vondsten van opgravingen van de stad Volsinii. Het ligt op weg naar Orvieto.

Lago di Bolsena is het grootste meer van vulkanische oorsprong van ItaliŽ,  
Het ronde meer is 14 km breed en ligt op een hoogte van 305 m.. De grootste diepte is 150 m.. De er omheen lopende weg is 60 km. De bergen Monti Volsinii omgeven het meer. In het meer liggen de eilandjes Bisenta en Martana, ontstaan door vulkanische activiteiten.

Specialiteiten 
Palingschotel uit het meer met rode wijn en uien. Wijnen van Montefiascone.

APT
 
della Pr. di Viterbo. Palazzo Doria Pamphilj, Piazza dell”ratorio, 1 Viterbo - It.  -  Tel.: +39.761.29.10.00. - Fax: +39.761.37.92.33  -  Ufficio de Turismo  -  Piazza Matteotti, 9 - Bolsena (VT) - It. Tel./Fax +39.0761.79.9923 E-mail: ascotur@pelagus.it 
* Bolsena, il lago e il suo territorio is een uitstekende stadsplattegrond. Aan de achterzijde ervan staat  een zeer creatieve omgevingskaart 
* De Duitstalige brochure Qui rise l'Etrusco geeft voor een reeks kleinere plaatsen, zuidelijk gelegen van Bolsena,  informatie.
* La Via Francigena (de brochure heet ook zo), is een pelgrimsroute die loopt tussen  Canterbury en Roma. Deze route loopt o.a. door de plaatsen Bolsena, San Lorenzo Nuovo en Acquapendente, noordelijk van Bolsena gelegen.
 
Omgeving  
Montefiascone gelegen in Latium of Lazio regio in ItaliŽ. - De kerk San FlavianoMontefiascone 
Ligt 15 km zuidwaarts aan de Via Cassia. Ligt gedeeltelijk op de randen van een uitgedoofde vulkaan, meer dan 200 m boven het meer. De burcht steekt 100 m boven de stad uit. De Romaanse duomo, San Flaviano, met twee verdiepingen is een bezoek waard.

Pitigliano
 
Ligt 31 km van Bolsena. Het ligt op de top van een vulkanische heuvel. In de onderkant ziet men veel holten, oude Etruskische graven. De barokke Duomo staat in de middeleeuwse wijk. In de 14e eeuw is Castello Orsini gebouwd.

** Uw accommodatie
in Bolsena kunt U goed boeken via Hotels/Appart./Bolsena.  Er zijn 4 (13) hotels online boekbaar. U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!
** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets