BRINDISI, is de hoofdstad van de gelijknamige provincie, aan de Adriatische Zee. Het antieke Brundisium heeft in de loop van zijn geschiedenis steeds dezelfde rol vervuld: het was de havenstad voor het verkeer naar het oosten, Griekenland, Egypte.
Naar regio Puglia. Naar Stedenlijst ItaliŽ.   Naar  Regiokaart ItaliŽ. Naar uw accommodatie!

Castello Svevo van Frederik II, BrindisiHet was bovendien in de oudheid het eindpunt van de Via Appia.
Een Romeinse zuil markeert dit punt. In de middeleeuwen was Brindisi vlootbasis van de kruisvaarders. In 19 v.C. stierf hier de beroemde Romeinse dichter Vergilius.

S. Giovanni al Sepolcro
, Via S. Giovanni al Sepolcro 
Over de ontstaansgeschiedenis van deze kerk tasten we in het duister. In de 13de eeuw was zij het eigendom van de Ridders van het H. Graf. De kerk heeft waarschijnlijk aanvankelijk een koepel gehad. Het huidige dak is in ieder geval niet oorspronkelijk. Het portaal met fraaie kapitelen en stijlen, lijkt in verhouding tot de kerk te groot. Het oorspronkelijke ontwerp als ronde centraalbouw is slechts ten dele uitgevoerd.

S. Benedetto
, dicht bij de S. Giovanni, sleutel in het huis naast de kerk 
Deze kerk is een overblijfsel van een benedictinessenklooster uit de 11de eeuw. Het lijkt een compact blok met slechts kleine raampjes, aanvankelijk gedekt door drie koepels, die in de 15de eeuw vervangen werden door een gotisch kruisribgewelf. De campanile stamt uit de 11de eeuw. Zeer fraai is het Byzantijnse ingangsportaal. Naast de kerk bevindt zich de kloostergang van het voormalige klooster uit de tijd van de Noormannen.

Colonne Romane
, Via Regina Margherita 
Deze 19 meter hoge zuil is het symbool geworden van de stad. Oorspronkelijk stonden er twee zuilen, maar de tweede is in 1528 ingestort en staat nu, heropgericht, op de Piazza S. Oronzo in Lecce. Volgens de traditie markeerden de zuilen het eindpunt van de Via Appia, een van de grote Romeinse heerbanen. De zuil draagt een marmeren kapiteel met borstbeelden van Romeinse godheden. Links ernaast staat het huis waarin volgens de overlevering Vergilius zou zijn gestorven (inscriptie).

Andere bezienswaardigheden
 
De Dom aan de Piazza del Duomo stamt oorspronkelijk uit de tijd van de Noormannen,
maar werd later volledig in de stijl van de barok herbouwd. In de crypte van de S. Lucia, aan de Via S. Lucia, bevinden zich 12de-eeuwse fresco's. Vlak bij de dom staat het Provinciaal Archeologisch Museum.
Het castello ligt als een 'waakhond' boven de stad.
Het werd gebouwd in 1480 na de slachting die de Turken in Otranto hadden aangericht. De Porta Mesagne stamt uit de 13de eeuw.

Brindisi, S. Maria del CasaleOmgeving 
  
Ongeveer 3 kilometer in de richting van het vliegveld bevindt zich de kerk S. Maria del Casale, een eenschepige, Lombardischgotische kerk waarvan de bouw rond 1320 is begonnen.


** Uw accommodatie in geheel ItaliŽ kunt U goed boeken via Hotels/Appartementen/Booking/Italie. Geen reserveringskosten, laagste prijsgarantie, maximale keuze, onpartijdige hotelbeoordelingen, website en klantenservice in het Nederlands en nog veel andere talen.

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ĒAlle accommodatietypesĒ!