CAPRI, het bestaat uit kalkachtige  rotsen en heeft steile kusten, weelderige plantengroei en schilderachtige plaatsjes. In combinatie met het zachte klimaat is het duidelijk dat Capri een van de drukste toeristenplaatsen van Europa is; naar overzicht regio CampaniŽ. Naar Stedenlijst ItaliŽ.   Naar  Regiokaart ItaliŽ. Naar uw accommodatie!

    

Dit Italiaanse eiland ligt in de Tyrheense Zee, voor de kust van Napels,  Het heeft een oppervlakte van 10 vierkante km en ca. 14 000 inwoners. De hoofdstad is Capri.
Vanuit de haven Marina Piccolo te Sorrento zijn bootverbindingen tussen Sorrento en Capri. Er is keuze uit een gewone of een draagvleugelboot. We zetten voet aan wal in de Marina Grande. Het beste kunt u zorgen vroeg in de morgen op Capri te zijn. U zou dan een tocht om het eiland kunnen maken. Er is dan een goed uitzicht op de talloze grotten en rotsen. De grootste trekpleisters zijn de Blauwe Grot (Grotta Azzurra) gelegen aan de noordwestkust en de Grotta Verde aan de zuidkust. Door de grote drukte is een bezoek niet altijd mogelijk.

CapriMarina Grande
Van hier uit kan men te voet of met een funiculare, een tandradbaan, de 150  m hoogte  verschil overbruggen om in het plaatsje Capri te komen. Stappen we uit de funiculare dan staan we op Piazza Umberto Primo, het centrale plein. Vlakbij ligt de San Stefano kerk. Na rondgekeken te hebben kunnen we het beste naar Villa Iovis wandelen en de Arco Naturale. We volgen de Viale Booeghe en later de Via Croce.
Op een kruising rechtdoor naar Villa Iovis en rechtsaf naar de Arco Naturale.
Er moet nogal wat geklommen worden. De Viale dei Mirti leidt naar de eerste vestibule, via een gang komen we in de tweede. Tussen deze en de zee liggen de baden van keizer Tiberius. Centraal ligt er een groot waterreservoir. Tegenover de baden liggen de keizerlijke woonvertrekken. Aan de zee ligt de Aula, een halfrond gebouw, het werkvertrek van de keizer. Daar staat ook het kerkje Santa Maria del Soccorso met een groot Maria beeld. Van hieruit hebt u een prachtig uitzicht.
Teruggekeerd bij de kruising bij de Via Croce
gaan we de Via Materomania op naar de Arco Naturale. Door deze natuurlijke boog is de zee beneden zichtbaar.
Teruggekeerd naar de laatste splitsing kunt u nog 200 treden afdalen naar Grotta di Materomania, een natuurlijke grot. Afdaling en bestijging zijn wel vermoeiend en duurt twee uur!
Terug op Piazza Umberto Primo
kunt u nog naar Certosa di San Giacomo gaan, een kartuizer klooster. Kerk en kloosterhof zijn indrukwekkend.

Anacapri
Hier kunt u met de bus naar toe. Vlakbij Piazza della Vittorio is een stoeltjes lift naar de Monte Solaro met veel prachtige uitzichten. Terug gaan we naar Villa San Michele, prachtig gelegen villa van Axel Munthe, Zweeds arts en kunstverzamelaar. Ook brengt u een bezoekje aan de kerk San Michele, bereikbaar door de Via Orlandi.

Bezoek Capri

Vanaf de camping in Pozzuoli: 7.45 uur naar metro lopen, kaartje  kopen, 5 haltes, uitstappen Mercellina. Metro uit rechtsaf naar beneden lopen. Aan de haven met de draagvleugelboot: S.N.A.V. ALISCAFI van bijv.  om 9.10. Elke tien minuten over het hele uur gaat er een boot. Tocht duurt veertig minuten. Bij aankomst direct terugreis boeken! Ook nu gaat er elke tien over het hele uur een boot. De laatste gaat om 19.10 uurHomerus en Capri

Capri is al heel lang de belichaming van toeristisch verlangen.

Homerus bezong het eiland al onder de naam Antheomoessa (bloeiend eiland), de Griekse kolonisten noemden het Capros (wildzwijn, de vorm doet daar enigszins aan denken), de Romeinen noemden het Capraea (ruw, rotsig eiland) of Insula Sirenussae (eiland van de sirenen) en voor keizer Tiberius was het eenvoudig de Apragolis, een sanssouci van zoete ledigheid. Al deze benamingen weerspiegelen de tegenstellingen die de onovertroffen bekoorlijkheid van het soms steile, soms glooiende Isola di Capri bepalen. Tot nu heeft de icoon van het verheven ItaliŽ-toerisme nog niets van haar charme en glans verloren. In de alta stagione, het hoogseizoen in augustus, ontmoeten de welgestelde Capri-liefhebbers elkaar hier ieder jaar voor een mondaine vakantie en de informele ontmoetingen van de 'rich and beautiful' zijn net zo nauwkeurig gepland als de calorierijke zonden die ze begaan.

Een dag op Capri begint bepaald niet Spartaans.
Er kan gekozen worden uit dampende en geurige brioches, die zo groot zijn dat ze in iedere Fellini-film als decor hadden kunnen dienen, weelderige hoorntjes van bladerdeeg of babŗ, een voedzame koek van gistdeeg met rum, slagroom of kersen. Een nacht op Capri wordt met champagne, carpano met sinaasappelsap, pepermuntthee of likeur van jeneverbes, mirte of citroen ingeluid. Voor de tussenliggende uren bestaat eveneens een verleidelijke 'dienstregeling'.

's Middags wordt er de voorkeur gegeven aan eetgelegenheden die frisse lucht, ontspanning en een stevige keuken beloven.
Hier serveert de chef bombolotti, dikke pastarollejes met kaas en tomaat, gebakken mosselen en zeedadels of vis die in zeewater wordt gekookt, in acqua pazza, gek water, zoals hier gezegd wordt. Bij het zwembad snoepen de gasten kroketten, artisjokken en totano-kalmare met aardappelen of proeven de typische pastagerechten van het eiland: spaghetti aumm aumm (met basilicum, mozzarella en aubergines) en spaghetti sciuŤ sciuŤ (niet de heerlijke, op Capri geteelde kerstomaten die met een beetje knoflook en rode peperoncino worden gebakken).

Na een zonovergoten dag aan het strand doet men zich onder de grote witte parasols te goed aan thee, lest zijn dorst met sinaasappelsap of gunt zich een exquise granita aan een van de vele stalletjes.
's Avonds gaat men dan het liefst naar een stemmig restaurant - zeker niet alleen om te eten maar voornamelijk om te kijken en bekeken te worden. Hier nuttigen de rijken graag ravioli capresi - zonder twijfel een van de eigen gerechten van het romantische eiland. Intussen zijn zo veel gourmets en koks verliefd geworden op dit gerecht dat er verschillende recepten in omloop zijn die allemaal met vaste overtuiging tot het originele recept worden verklaard.

Natuurlijk kan iedereen de bereidingswijze kiezen die hij of zij het lekkerst vindt,
om een echte ravioli capresi te bereiden gelden er twee basisregels: het pastadeeg wordt altijd zonder eieren gemaakt (ei hoort bij kaas) en de vulling is altijd gebaseerd op het gebruik van verse caciotta. Puristen zijn bovendien van mening dat het daarbij om de caciotta van Capri moet gaan. Veel koks geven de 'voorkeur aan een mengsel van caciotta caprese, caciotta romana en Parmezaanse kaas.

AACSTurismo
Piazetta Cerio, 11 - CAP 80073 - It.| Tel.: +39.081.837.0424. - Fax: +39.081.837.0918. | E-mail: touristoffice@capri.it   Ter attentie van G. Ferraro.

Informatie
CAPRIŤ..., Guida practica dell ' isola & informazioni turistiche
  is een handige brochure. Bevat alle gewenste adressen en informatie.

Capritourism.com A.P.T. Capri
Caprionline.com/ Informatie over Capri
Snavali.com Bootmaatschappij die op Capri vaart
Taxi del mare.it U kunt ook met een "boottaxi" naar Capri
ItaliŽ info Internet tips en adressen

** Uw accommodatie op Capri kunt U goed boeken via Hotels/Appartementen/Capri.  Er zijn 16 (27) hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie!
** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets