FOGGIA, is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Museo Civico e Pinacoteca, Palazzo Aspi, Piazza Niqui bezit een archeologische en een volkenkundige afdeling; naar overzicht regio Puglia. Naar Stedenlijst ItaliŽ.   Naar  Regiokaart ItaliŽ. Naar uw accommodatie!

    

Foggia, Piazza CavourKathedraal S. Maria Icona Vetere, Piazza De Sanctis
De kerk is gebouwd naar het voorbeeld van de dom van Troia, onder invloed van de Toscaanse architectuur, met hoge blinde arcaden aan de faÁade en de zijmuren. De bouw begon rond 1175 onder Willem II van SiciliŽ. De kerk werd later onder Frederik II vernieuwd, leed in 1731 bij een aardbeving grote schade en werd daarna in barokstijl herbouwd. De benedenverdieping van de westfaÁade en de muur van het schip zijn nog origineel. In 1953 heeft men in het noordelijk zijschip een tot dan toe ingemetseld Romaans portaal te voorschijn gebracht, Toscaans: archivolten met zwartwit patroon. De interpretatie van de voorstellingen is omstreden. Tot 1731 heeft zich in een sarcofaag boven het hoofdportaal het hart bevonden van keizer Frederik II, lichaam in de dom van Palermo. In een van de kapellen bevindt zich een voorstelling van Maria met de zeven sluiers. Deze merkwaardige schildering is gevonden in Foggia. De kapitelen in de crypte zijn van Nicola di Bartolomeo da Foggia, 13de eeuw.

Museo Civico e Pinacoteca,
Palazzo Aspi, Piazza Niqui
Het museum, dat in 1934 is gesticht, bezit een archeologische en een volkenkundige afdeling. Bovendien is er een belangrijke schilderijencollectie van hoofdzakelijk 18de-eeuwse schilders uit de Scholen van Napels, o.a. Morelli, Palizzi en Michetti, en ApuliŽ. Bijzondere aandacht verdient een boog met adelaarsconsole die afkomstig is van de rechterbuitenzijde van het Palazzo Arpi. Het is het laatste overblijfsel van het uit 1223 stammende keizerlijk paleis dat in 1731 werd verwoest.

** Voor  uw accommodati vindt U bij Booking meer dan alleen hotels, o.a. ook:
  Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets