PIACENZA, Fr.: Plaisance, is hoofdstad van de gelijknamige provincie, regione Emilia-Romagna, aan de Po, bij de monding van de Trebbia.. Naar Stedenlijst ItaliŰ.   Naar  Regiokaart ItaliŰ. Naar uw accommodatie!

    

Duomo in PiacenzaHet Museo Civico bezit archeologische vondsten, Etruskische, Romeinse en middeleeuwse moza´eken, een pinacotheek en toegepaste kunst.
Is gevestigd in het onvoltooide indrukwekkende bakstenen Palazzo Farnese uit 1558, dat destijds voor Margaretha van Oostenrijk zou worden gebouwd.
Galleria Alberoni
is rijk aan schilderijen en Zuid-Nederlandse wandtapijten.
In het oude stadscentrum,
vrijwel geheel omgeven door muren met bastions, zijn vrijwel geen monumenten uit de Romeinse tijd overgebleven. Slechts het rechthoekige stratenplan herinnert aan de oorsprong van de stad. Van later datum zijn het Palazzo del Comune, 1281, in Lombardisch-gotische stijl.

De sterk gerestaureerd Dom, 1122ľ1233, eveneens Lombardisch,  
met in het interieur koepelfresco's van Il Guercino en in de crypte een aantal fraaie kapitelen. Op de campanile staat een koperen engel.

De kerk San Sisto, 16de eeuw,  
heeft voor de fašade een atrium en portaal met mascarons, siermotief in de vorm van een ľ vaak grotesk ľ mensen- of dierenmasker.
De gotische gerestaureerde kerk San Francesca
is uit de 13de eeuw. De kerk San Savino, 12de eeuw; fašade 18de eeuw, heeft in de crypte een moza´ekvloer uit de 12de eeuw.
De kerk Madonna di Campagna,
1522ľ1528, bezit fresco's van Pordenone, 1529ľ1531.

Piacenza, het oude Placentia werd in 219 v.C. door de Romeinen gesticht.  
Bisschop Sigifredo werd in 997 door keizer Otto III met vorstelijke macht over stad en bijbehorend gebied bekleed. Sinds de 11de eeuw moest de bisschop het gezag over de stad echter delen met het stedelijk patriciaat. Op het einde van de 11de eeuw kregen ook andere bevolkingsklassen aandeel in het bestuur. Vanaf het einde van de 12de eeuw kregen verscheidene adellijke geslachten het bewind in handen. In 1545 kwam Piacenza als hertogdom aan het Huis Farnese.

Comune.piacenza.it  
Gemeente Piacenza. Eng.. Klik dan bijv. links boven op "welcome". U kunt dan de geschiedenis van Piacenza en onderaan de historische achtergrond lezen. E-mail: urp@comune.piacenza.itProvincia.piacenza.it

** Uw accommodatie  in Piacenza kunt U goed boeken via Hotels/Appart./Piacenza.  Er zijn 4 (15) hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie!
 Hotels op / nabij luchthaven:  Giuseppe Verdi (PMF) 53.5 km  -  e.a.
 
Hotels in populaire steden in de omgeving van Piacenza:  Guardamiglio 7.2 km  -  e.a.
** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets