SALERNO is de hoofdstad van de gelijknamige provincie, regio Campania, aan de Golf van Salerno. Het dommuseum voor kerkelijke kunst, bezit een fraai ivoren antependium uit de 12de eeuw. In het provinciaal museum ziet u antieke vondsten, een pinacotheek, folklore,  munten en  aardewerk. Naar Stedenlijst ItaliŽ.   Naar  Regiokaart ItaliŽ. Naar uw accommodatie!

Modern SalernoSalerno bestaat uit een modern gedeelte langs de kust en een oud stadsdeel, waarin o.a. de kathedraal S. Matteo, in Siciliaans-Normandische stijl, met crypte, waarin zich de stoffelijke resten van de H. MatteŁs zouden bevinden.
Het atrium heeft antieke zuilen afkomstig uit Paestum en zeer fraaie, in 1099 in Constantinopel gegoten bronzen deuren. In het zeer rijke interieur bevinden zich twee met cosmatenwerk versierde ambonen, 12de eeuw. Salerno, in 197 v.C. tot Romeinse kolonie gemaakt, was vanaf de 9de eeuw n.C. hoofdstad van een Longobardisch vorstendom en werd in 1075 door de Noormannen veroverd.
Robert Guiscard maakte het tot hoofdstad van het koninkrijk Napels.
De stad was gedurende de gehele middeleeuwen vooral bekend om een vůůr de 11de eeuw gestichte medische school, die vanaf 1150 deel uitmaakte van de universiteit van Salerno. Het was een wereldlijke instelling, waar ook vrouwen konden studeren en doceren. De recepten en voorschriften van de school werden in de 12de eeuw verzameld en uitgegeven onder de titel Schola salernitana, een later veelvuldig geÔmiteerd werk. 

** Uw accommodatie in geheel ItaliŽ kunt U goed boeken via Hotels/Appart.ItaliŽ.
** Naar Stedenlijst ItaliŽ. -  Naar  Regiokaart ItaliŽ

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ĒAlle accommodatietypesĒ!