SAVONA,is de hoofdstad van de gelijknamige provincie, aan de Ligurische Zee. Heeft een veerverbinding met Corsica en een Kunsthistorisch museum. Naar overzicht regio LiguriŽ. Naar Stedenlijst ItaliŽ.   Naar  Regiokaart ItaliŽ. Naar uw accommodatie!

       

Ten gevolge van geallieerde bombardementen in de Tweede Wereldoorlog resteren nog slechts enkele historische bouwwerken,
zoals de kerk Giovanni Battista, 16deĖ18de eeuw, de barokke dom, 16de eeuw, het Palazzo della Rovere en het Teatro Civico Gabriello Chiabrera.

Savona was in de 17de en 18de eeuw een centrum van faiencevervaardiging;
geproduceerd werden schotels, schalen en wasbekkens met gelobde boorden en meest gedecoreerd met bleekblauwe bloemen, ranken en landschappen, vaak geÔnspireerd op Chinese voorbeelden.
Savona, een Ligurische vesting, werd in 639 verwoest door de Lombarden; in de 9de eeuw werd de stad bisschopszetel en later, na enige tijd tot Genua behoord te hebben, een zelfstandige republiek. In 1251 kwam zij weer onder heerschappij van Genua en vervolgens werd zij veroverd in opdracht van de hertog van Orlťans, 1394. In haar politiek om de gelijke van Genua te worden koos de stad steeds de zijde van de machtigste tegenstanders van Genua, maar met de verwoesting van de haven, 1525 door de Genuezen en het vertrek van de Fransen, 1528, kwam een definitief einde aan de aspiraties van Savona. Van 1809 tot 1812 werd paus Pius VII in Savona door Napoleon gevangen gehouden.

TURISMO
Via Maciocio, 11/1 - 17100 Savona  +39 019.83101 -  +39 019.8310820  -  turismo@comune.savona.it
  -    Gemeente: Comune.savona.it/IT/HomePage  -

Internet        
Parks.it.liguria Natuurparken, eng
Provincia.savona.it/ Provincie Savona, Ital..
Provincia.genova.it Provincie Genua, Ital..
Tourist promotion agencies: - APT Genova -   APT Tigullio
Pro loco's: Moneglia  |  Tiglieto  |  Portovenere  |  Spotorno 
** Uw accommodatie in geheel ItaliŽ kunt U goed boeken via Hotels/Appart.ItaliŽ.
** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ĒAlle accommodatietypesĒ!